Календарне тематичне планування (7 клас) з фізичної культури

Про матеріал
КАЛЕНДАРНО ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ з Фізичної культури 7 клас Затверджено та надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698) Навчальна програма «Фізична культура. 6-9 класи» розроблена на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 23. 11. 2011 р. № 1392) з урахуванням Державного стандарту початкової загальної освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 20. 04. 2011 р. № 462) та відповідно до положень «Концепції Нової української школи» (2016)
Перегляд файлу

Розглянуто і схвалено                                                                 Погоджено                   

  на засіданні ШМО                                                                     31 серпня 2023р

       

 




 

КАЛЕНДАРНО ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ

з Фізичної культури

 7 клас

                                             

Затверджено та надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698)

 

Навчальна програма «Фізична культура. 6-9 класи» розроблена на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 23. 11. 2011 р. № 1392) з урахуванням Державного стандарту початкової загальної освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 20. 04. 2011 р. № 462) та відповідно до положень «Концепції Нової української школи» (2016)

 

 

                                                                

7КЛАС

                 ГРАФІК  РОЗПОДІЛУ  НАВЧАЛЬНОГО  МАТЕРІАЛУ  НА  РІК

Теми

Уроки

Теоретико-методичні знання

У процесі уроків

Загальна фізична підготовка

У процесі уроків

Баскетбол (17)

 

 

 

47-63

 

 

 

Волейбол(18)

 

 

 

 

64-81

 

 

Футбол (15)

 

18-32

 

 

 

 

 

Гімнастика (14)

 

 

33-46

 

 

 

 

Легка атлетика (41)

1-17

 

 

 

 

 

82-106

              КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН НА І -й СЕМЕСТР

(46 уроків: 17 — легка атлетика ( 3 рік вивчення);

15 — футбол (3 рік вивчення);                                

 14 — гімнастика (3 рік вивчення)

Завдання на 1 -й семестр

  1. Ознайомлювати із теоретико-методичними знаннями.
  2. Навчати рівномірному бігу 1000 м, повільний біг до 1500 м(хл,д); закріплювати біг по дистанції та фінішування, метання малого м'яча із трьох кроків розбігу дальність у легкій атлетиці.
  3. Навчати груповим діям в нападі; повторювати зупинки м’яча, ведення м’яча, вкидання м’яча з місця і після розбігу, індивідуальні дії в нападі.
  4. Навчати акробатичних вправ, вправ із рівноваги (дівчата), опорних стрибків способом «зігнувши ноги», вправ у висах та упорах у гімнастиці (дівчата й хлопці).
  5. Готувати до складання орієнтовних навчальних нормативів.

 

Призначення змістових ліній.

Здоров'я і безпека» прагнуть сформувати учня/ученицю як духовно, емоційно, соціально і фізично повноцінного члена суспільства, який/яка здатний/на дотримуватися здорового способу життя і формувати безпечне життєве середовище.

Розуміти, що фізична культура є складовою частиною загальної культури суспільства, спрямована на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних якостей людини з метою гармонійного формування її як особистості. Усвідомлювати, що фізична культура є важливим засобом підвищення соціальної активності людей, задоволення їх моральних, естетичних та творчих запитів, життєво важливої потреби взаємного спілкування, розвиток дружніх стосунків тощо. Свідомо ставитися до власного здоров’я та здоров’я інших; вміти організувати гру чи інший вид рухової діяльності, спілкуватися в різних ситуаціях фізкультурно-спортивної діяльності, нівелювати конфлікти, здобувати чесну перемогу та з гідністю приймати поразку, дотримуватися правил чесної гри, усвідомлювати важливість дотримання санітарно-гігієнічних вимог при виконанні фізичних вправ, розуміти значення рухової активності в житті людини для покращення здоров’я, формувати навички самоконтролю в процесі занять фізичною культурою, дотриматися правил безпечної поведінки під час уроків, змагань та інших форм фізичного виховання.

 

Змістова лінія  «Екологічна безпека та сталий розвиток» націлена на формування в учнів соціальної активності, відповідальності та екологічної свідомості, готовності брати участь у вирішенні питань збереження довкілля і розвитку суспільства, усвідомлення важливості сталого розвитку для майбутніх поколінь.

Використовувати знання про особливості фізичного стану та  адаптацію організму до фізичних навантажень в процесі  фізкультурно-оздоровчих занять, використовувати інноваційні технології для покращення здоров’я, усвідомлювати людину як частину природи, її взаємодію з природнім середовищем у процесі фізкультурно-оздоровчої діяльності, використовувати сили природи в процесі занять з фізичної культури, вміти проводити різні форми рухової активності в умовах природного середовища тощо.

 

 

 

 

 

 

План проведення уроків ( І семестр)

№ ур

Зміст

Дата

Примітки

Тема 1«Легка атлетика» 17 год

1

Завдання на рік і  І семестр. Правила безпеки на уроках легкої атлетики.   Правила проведення змагань зі стрибків, бігу та метання. Правила безпеки на біговій доріжці, в секторі для метання та стрибковій ямі. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні стрибкові вправи. Стрибки у довжину з місця.  Спортивна гра.

01.09

 

2

Правила т/б.  Правила проведення змагань зі стрибків, бігу та метання.  Правила безпеки на біговій доріжці, в секторі для метання та стрибковій ямі. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибкові вправи. Стрибки у довжину з місця. Естафета.

04.09

 

3

Правила т/б. Правила безпеки на біговій доріжці, в секторі для метання та стрибковій ямі. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Біг 30 м.  Спортивна гра.

07.09

 

4

Раціональний руховий режим школяра (добовий, тижневий та протягом року). Форми занять рекреаційної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної спрямованості. Правила т/б.   Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Біг 30 м.  Метання малого м’яча на дальність з розбігу.  Спортивна гра.

08.09

 

5

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи. Багатоскоки. Біг 60 м. Естафета.

11.09

 

6

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи.  Біг 60 м. Спортивна гра футбол.

14.09

 

7

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові, вправи для метань.  Стрибки з розбігу способом «зігнувши ноги». Спортивна гра.

15.09

 

8

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  стрибкові, вправи для метань.  Стрибки з розбігу способом «зігнувши ноги».  Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Естафета.

18.09

 

9

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи. Багатоскоки. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Стрибки в довжину з місця. Спортивна гра.

21.09

 

10

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Біг 60 м. Спортивна гра.

22.09

 

11

Правила т/б. Стройові вправи.  Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  бігові вправи. Рівномірний біг 1000 м. Естафета.

25.09

 

12

Правила т/б. Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Вправи з набивними м’ячами.   Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Біг 30 м.   Спортивна гра.

28.09

 

13

Правила т/б. Тестування теоретичних знань.  Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи.  Повільний біг до 1500 м (хл, д).   Стрибки в довжину з місця. Спортивна гра.

29.09

 

14

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  стрибкові вправи.  Спортивна гра футбол.

02.10

 

15

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Орієнтовний навчальний норматив - біг 30 м.  Повільний біг до 1500 м (хл, д).   Спортивна гра футбол.

05.10

Хл.-5,4

Д.-5,8

16

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи.  Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Спортивна гра футбол.

 

06.10

 

17

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи Орієнтовний навчальний норматив -  стрибок у довжину з місця (см).

09.10

Хл.-180

Д.-160

 

Тематична

 

 

Тема 2  «Футбол» 15 год.

18

Техніка безпеки на уроках футболу.  Засоби розвитку сили, гнучкості та методи контролю. Ознаки перевтоми та засоби їх попередження Витоки українського футболу.  Медичний контроль і самоконтроль юного футболіста.  Видатні футболісти України. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Удари  по м’ячу середньою частиною підйому, удари різними способами. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

12.10

 

19

Правила т/б. Витоки українського футболу.  Медичний контроль і самоконтроль юного футболіста.  Видатні футболісти України. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Ведення м’яча:  вдосконалення вивчених способів ведення м’яча.  Удари  по м’ячу на точність і дальність.  Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

13.10

 

20

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Прискорення та ривки з м’ячем.  Удари середньою та внутрішньою частинами підйому по м’ячу. Вкидання м’яча: вкидання м’яча з місця і після розбігу. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

16.10

 

21

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Удари середньою та внутрішньою частинами підйому по м’ячу. Ведення м’яча:  вдосконалення вивчених способів ведення м’яча. Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

19.10

 

22

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Стрибки з імітуванням удару головою. Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Стрибки з імітуванням удару головою.  Удари головою по м’ячу зменшеної ваги: удари по м’ячу середньою частиною лоба. 5 ударів по нерухомому м’ячу на точність одним із вивчених способів у гандбольні ворота або задану половину футбольних воріт з відстані 11 м. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

20.10

 

23

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Прискорення та ривки з м’ячем. Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Відбирання м’яча:  вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника в умовах виконання ігрових вправ. Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою.  Групові дії в нападі:  взаємодія з партнерами під час організації атаки. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

30.10

 

24

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Стрибки з імітуванням удару головою. Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Відбирання м’яча:  вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника в умовах виконання ігрових вправ. Елементи гри воротаря: кидки м’яча рукою, ловлення. 4 спроби ведення м’яча одним із вивчених способів на швидкості. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

02.11

 

25

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.   Прискорення та ривки з м’ячем. Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою.  Індивідуальні дії в нападі:   маневрування на полі.  Зупинки м’яча: зупинки м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи, грудьми (для хлопців). Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

03.11

 

26

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Удари головою по м’ячу зменшеної ваги: удари по м’ячу середньою частиною лоба.  Індивідуальні дії в нападі: раціональне використання вивчених технічних  прийомів. 4 спроби ведення м’яча одним із вивчених способів на швидкості. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

06.11

 

27

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою.  Групові дії в нападі: взаємодія з партнерами під час організації атаки. 5 ударів по нерухомому м’ячу на точність одним із вивчених способів у гандбольні ворота або задану половину футбольних воріт з відстані 11 м. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

09.11

 

28

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Орієнтовний навчальний норматив - 5 ударів по нерухомому м’ячу на точність одним із вивчених способів у гандбольні ворота або задану половину футбольних воріт з відстані 11 м.  Прискорення та ривки з м’ячем. Удари  по м’ячу в русі. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

10.11

Хл.-4–6

Д.-3–6

29

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.   Відволікальні дії (фінти):  фінти «відходом», «ударом», «зупинкою».  Індивідуально-тактичні дії у захисті.Спортивна гра у футбол.

13.11

 

30

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Групові дії в захисті:   вибір позиції; взаємодії в обороні при рівному співвідношенні сил і за чисельної переваги суперника  Орієнтовний навчальний норматив - 4 спроби ведення м’яча одним із вивчених способів на швидкості. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.  

16.11

Хл.-4–5

Д.-3–5

31

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Групові дії в захисті:   вибір позиції; взаємодії в обороні при рівному співвідношенні сил і за чисельної переваги суперника.  Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.  

17.11

 

32

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Зупинки м’яча.Відбирання м’яча. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.  

20.11

 

Тематична

 

 

Тема 3  «Гімнастика» 15 год.

33

Т/Б. Інструктаж. Розвиток гімнастики в Україні на сучасному етапі. Роль гнучкості та м’язової сили в оволодінні руховими діями. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг.  Загальнорозвивальні вправи.  Вправи для формування та корекції постави. Стрибки через скакалку.  Рухлива гра.

23.11

 

34

Правила техніки безпеки. Розвиток гімнастики в Україні на сучасному етапі.  Роль гнучкості та м’язової сили в оволодінні руховими діями. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Згинання та розгинання рук в упорі від підлоги. Дівчата: вправи у стані рівноваги (колода, висота 100–105 см).

24.11

 

35

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Стрибки через скакалку.  Опорний стрибок через гімнастичного козла опорні стрибки способом «ноги нарізно», «зігнувши ноги» (козел у довжину, висота 90–105 см). Підтягування у висі: на високій перекладині (хлопці), лежачи (дівчата).

27.11

 

36

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Вправи для формування та корекції постави.  Хлопці: стійка на долонях з опорою на стіну.  Дівчата: стійка на долонях з опорою на стіну. Дівчата - вправи у стані рівноваги (колода, висота 100–105 см). Згинання та розгинання рук в упорі від підлоги.

30.11

 

37

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Перетягування каната. Стрибки через скакалку. Орієнтовний навчальний норматив -  нахил уперед з положення сидячи (см)Підтягування у висі: на високій перекладині (хлопці), лежачи (дівчата).

01.12

Хл.-7

Д.-12

38

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Вправи з предметами.  Опорний стрибок через гімнастичного козла  опорні стрибки способом «ноги нарізно», «зігнувши ноги» (козел у довжину, висота 90–105 см). Згинання та розгинання рук в упорі від підлоги. Хлопці: стійка на долонях з опорою на стіну, перекид назад в упор стоячи ноги нарізно. Дівчата: стійка на долонях з опорою на стіну, перекид назад у напівшпагат.

04.12

 

39

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Вправи для формування та корекції постави. Орієнтовний навчальний норматив -  згинання та розгинання рук в упорі лежачи (кількість разів)

Стрибки через скакалку. Підтягування у висі: на високій перекладині (хлопці), лежачи (дівчата).

07.12

Хл.-18

Д.-12

40

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Згинання та розгинання рук в упорі від підлоги.  

08.12

 

41

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Вправи з предметами. Стрибки через скакалку . Орієнтовний навчальний норматив -  піднімання тулуба в сід за 30 с.

11.12

Хл.-30

Д.-29

42

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Вправи для формування та корекції постави.  Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Згинання та розгинання рук в упорі від підлоги.  Вправи для формування та корекції постави.

14.12

 

43

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Стрибки через скакалку.Орієнтовний навчальний норматив -  підтягування (кількість разів).

 

15.12

Хл.-7

Д.-15

44

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Вправи з предметами. Перетягування каната. Згинання та розгинання рук в упорі від підлоги.

18.12

 

45

Тестування теоретичних знань учнів. Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спортивна гра.

21.12

 

46

Правила техніки безпеки. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спортивна гра.

Підведення підсумків за І семестр.

22.12

 

Тематична

 

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН НА ІІ й СЕМЕСТР

60 уроків: 17 — баскетбол ( 3 рік вивчення);

18 — волейбол ( 3 рік вивчення);

25 — легка атлетика ( 3 рік вивчення))

 

Завдання на ІІ-й семестр

  1. Ознайомлювати із теоретико-методичними знаннями.
  2. Навчати чергування різних способів пересувань, ведень, передач і кидків м'яча, а також взаємодії із партнерами у нападі та захисті у баскетболі.
  3. Навчати пересувань, передач м'яча обома руками зверху, прийму м'яча знизу, нижньої прямої та бокової подач, верхньої подачі, взаємодії гравців передньої та задньої ліній, системи гри «кутом уперед» у волейболі.
  4. Навчати ударів по м'ячу ногою на дальність, елементів гри воротаря, а також групових дій у нападі та захисті у футболі.
  5. Закріплювати біг на ЗО і 60 м, рівномірний біг, стрибки у довжину з місця та з розбігу, стрибки у висоту з розбігу, метання малого м'яча на дальність у легкій атлетиці.
  6. Готувати до складання орієнтовних навчальних нормативів.

 

Призначення змістових ліній.

Змістова лінія  «Громадянська відповідальність» сприятиме формуванню відповідального члена громади і суспільства, що розуміє принципи і механізми функціонування суспільства. Вміти ефективно співпрацювати з іншими у процесі фізичного виховання, виявляти солідарність та зацікавлення у спільному розв’язанні проблем, здійснювати критичну і практичну рефлексію, в ухваленні спільних рішень в досягненнях мети, формування відповідальності та розуміння цінностей фізичної культури, дотримання демократичних принципів у фізкультурній діяльності.

Змістова лінія «Підприємливість та фінансова грамотність» націлена на розвиток лідерських ініціатив, здатність успішно діяти в технологічному швидкозмінному середовищі, забезпечення кращого розуміння молодим поколінням українців практичних аспектів фінансових питань (здійснення заощаджень, інвестування, запозичення, страхування, кредитування тощо).

Формувати уміння надавати фізкультурно-оздоровчі послуги з урахуванням особливостей конкретного підприємства, організації тощо. Сприяти формуванню здатності до оцінювання власних можливостей в процесі рухової діяльності, вміти працювати в команді, формувати навички співробітництва, реалізовувати різні ролі в ігрових ситуаціях, відповідати за прийняті рішення, усвідомлювати важливість співпраці під час ігрових ситуацій, власних позитивних сторін та визнавати свої недоліки у тактичних діях в різних видах спорту, проявляти ініціативність та активність у фізкультурній діяльності, вміти планувати змагання між класами, школами тощо та укладати кошторис запланованих змагань.

 

План проведення уроків ( ІІ семестр)

Тема 4  «Баскетбол»17 год

47

Завдання на  ІІ семестр. Український баскетбол на сучасному етапі.  Самоконтроль на заняттях баскетболом. Правила безпеки під час занять баскетболом.  Методика розвитку витривалості. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні фізичні  вправи.   Чергування різних способів пересувань, ведень, передач та кидків м’яча.  Подвійний крок. Рухлива гра.

08.01

 

48

Правила т/б.   Український баскетбол на сучасному етапі. Поняття про техніку гри. Основні правила гри. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Вправи з предметами. Спеціальні фізичні  вправи. Чергування різних способів пересувань, ведень, передач та кидків м’яча. Естафета.

11.01

 

49

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. Стійка  баскетболіста.  Гра  в захисті: протидія атакувальним прийомам суперника. Спортивна гра з елементами баскетболу .

12.01

 

50

Правила т/б.  Самоконтроль на заняттях баскетболом.  Методика розвитку витривалості. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні фізичні  вправи.  Чергування різних способів пересувань, ведень, передач та кидків м’яча. Рухлива гра.

15.01

 

51

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. Подвійний крок. Гра  в захисті: протидія атакувальним прийомам суперника. Спортивна гра з елементами баскетболу.

18.01

 

52

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи.  Кидки м’яча після ведення та подвійного кроку(з 5-ти спроб). Естафета.

19.01

 

53

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи.  Кидки м’яча після ведення та подвійного кроку(з 5-ти спроб). Спортивна гра.

22.01

 

54

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. 6 штрафних кидків. Спортивна гра.

25.01

 

55

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. 6 штрафних кидків.   Спортивна гра.

26.01

 

56

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи.  Орієнтовний навчальний норматив - кидки м’яча після ведення та подвійного кроку (з 5-ти спроб).

29.01

Хл.-3

Д.-3

57

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. 6 штрафних кидків. Спортивна гра.

01.02

 

58

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. Орієнтовний навчальний норматив -  6 штрафних кидків.

02.02

Хл.-3

Д.-3

59

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи.  Подвійний крок. Спортивна гра.

05.02

 

60

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів.  Гра  в захисті: протидія атакувальним прийомам суперника.  Спортивна гра.

08.02

 

61

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи. Подвійний крок. Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Спортивна гра.

09.02

 

62

Правила т/б.  Тестування теоретичних знань учнів. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи.  Чергування різних способів пересувань, ведень, передач та кидків м’яча. Спортивна гра.

12.02

 

63

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні фізичні  вправи.  Гра  в захисті: протидія атакувальним прийомам суперника. Спортивна гра.

15.02

 

Тематична

Тема 5  «Волейбол» 18 год

64

Т/Б. Інструктаж.   Досягнення українських волейбольних команд на міжнародній арені. Значення спеціальної фізичної підготовки волейболістів. Правила безпеки на ігровому майданчику. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Нижня пряма та бокова подачі з-за лицьової лінії.

16.02

 

65

Правила т/б. Значення спеціальної фізичної підготовки волейболістів. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Нижня пряма та бокова подачі з-за лицьової лінії.  Навчальна гра волейбол.

19.02

 

66

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи  на розтягування. Пересування різними способами в поєднанні з технічними прийомами в нападі та захисті.  Навчальна гра волейбол.

22.02

 

67

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкості, спритності.  Кидання набивного м’яча. Нижня пряма та бокова подачі з-за лицьової лінії.  Навчальна гра волейбол.

23.02

 

68

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Пересування різними способами в поєднанні з технічними прийомами в нападі та захисті.  Взаємодія гравців передньої та задньої ліній. Система гри «кутом уперед».  Навчальна гра волейбол.

26.02

 

69

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для черевного преса, спини.  Кидання набивного м’яча. Прийом м’яча двома руками знизу після верхньої прямої подачі від стіни та в парах.  Навчальна гра волейбол.

29.02

 

70

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи на розтягування.   Пересування різними способами в поєднанні з технічними прийомами в нападі та захисті.  Орієнтовний навчальний норматив - нижня пряма або бокова подачі  (6 спроб). Навчальна гра волейбол.

01.03

Хл.-4

Д.-3

71

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкості, спритності.  Взаємодія гравців передньої та задньої ліній. Система гри «кутом уперед». Навчальна гра волейбол.

04.03

 

72

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкості, спритності.   Взаємодія гравців передньої та задньої ліній. Орієнтовний навчальний норматив -   передача м’яча двома руками зверху в парах (відстань 2 м).  Навчальна гра волейбол.

07.03

Хл.-6

Д.-5

73

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для черевного преса, спини. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкості, спритності.  Кидання набивного м’яча.  Навчальна гра волейбол.

08.03

 

74

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи  на розтягування.  Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкості, спритності.  Прийом м’яча двома руками знизу після верхньої прямої подачі від стіни та в парах. Орієнтовний навчальний норматив -   прийом та передача м’яча двома руками знизу в парах (відстань 3 м).   Навчальна гра волейбол.

11.03

Хл.-4

Д.-3

75

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Навчальна гра волейбол.

14.03

 

76

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Навчальна гра волейбол.

15.03

 

77

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи. Нижня пряма та бокова подачі з-за лицьової лінії. Навчальна гра волейбол.

18.03

 

78

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи. Прийом м’яча двома руками знизу після верхньої прямої подачі від стіни та в парах.  Навчальна гра волейбол.

21.03

 

79

Правила т/б.  Тестування теоретичних знань учнів. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи. Нижня пряма та бокова подачі з-за лицьової лінії. 

22.03

 

80

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи.  Прийом м’яча двома руками знизу після верхньої прямої подачі від стіни та в парах.

01.04

 

81

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи.   Спеціальні вправи для черевного преса, спини. Нижня пряма та бокова подачі з-за лицьової лінії.

04.04

 

Тематична

Тема 5  «Легка атлетика» 25 год

82

Правила безпеки на уроках легкої атлетики.   Правила проведення змагань зі стрибків, бігу та метання. Правила безпеки на біговій доріжці, в секторі для метання та стрибковій ямі. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні стрибкові вправи. Стрибки у довжину з місця.  Спортивна гра.

05.04

 

83

Правила т/б. Правила проведення змагань зі стрибків, бігу та метання.  Правила безпеки на біговій доріжці, в секторі для метання та стрибковій ямі. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибкові вправи. Стрибки у довжину з місця. Естафета.

08.04

 

84

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Біг 30 м.  Спортивна гра футбол.

11.04

 

85

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань.  Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Біг 30 м. Спортивна гра.

12.04

 

86

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи. Багатоскоки. Біг 60 м.  Рівномірний біг 1000 м, повільний біг до 1500 м(хл,д). Естафета.

15.04

 

87

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи. Біг 60 м . Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання».  Спортивна гра футбол.

18.04

 

88

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи.  Стрибки з розбігу способом «зігнувши ноги». Рівномірний біг 1000 м, повільний біг до 1500 м(хл,д). Спортивна гра.

19.04

 

89

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  стрибкові, вправи для метань.  Метання малого м’яча на дальність з розбігу.  Стрибки з розбігу способом «зігнувши ноги». Естафета.

22.04

 

90

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи. Багатоскоки. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання».  Рівномірний біг 1000 м, повільний біг до 1500 м(хл,д). Спортивна гра.

25.04

 

91

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Біг 60 м. Спортивна гра.

26.04

 

92

Правила т/б. Стройові вправи.  Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  бігові вправи, вправи для метань. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання».  Рівномірний біг 1000 м, повільний біг до 1500 м (хл,д). Естафета.

29.04

 

93

Правила т/б. Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань.  Стрибкові вправи. Біг 30 м. Стрибки з розбігу способом «зігнувши ноги».  Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Спортивна гра.

02.05

 

94

Правила т/б.  Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи.  Повільний біг до 1500 м(хл, д).  Орієнтовний навчальний норматив - стрибок у висоту з розбігу способом «переступання» (см). Рухлива гра на увагу.

03.05

Хл.-100

Д.-90

95

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.   Спеціальні вправи для метань. Спортивна гра футбол.

06.05

 

96

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи.  Спортивна гра футбол.

09.05

 

97

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Орієнтовний навчальний норматив - рівномірний біг 1000м.  Спортивна гра футбол.

10.05

Хл.-4.40

Д.-5.10

98

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.   Стрибкові вправи. (см). Спортивна гра футбол.

13.05

 

99

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Орієнтовний навчальний норматив - стрибок у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги» Спортивна гра футбол.

16.05

Хл.-330

Д.-280

100

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання».

17.05

 

101

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Рівномірний біг 1000 м, повільний біг до 1500 м (хл,д). Орієнтовний навчальний норматив - біг 60 м.

20.05

Хл.-9,6

Д.-10,3

102

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Метання малого м’яча на дальність з розбігу.

23.05

 

103

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Орієнтовний навчальний норматив - метання малого м’яча на дальність (м). Стрибки в довжину з місця. Метання малого м’яча на дальність з розбігу.

24.05

Хл.-34

Д.-20

104

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Рівномірний біг 1000 м, повільний біг до 1500 м (хл,д). Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Метання малого м’яча на дальність з розбігу.

27.05

 

105

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Стрибки в довжину з місця.

30.05

 

106

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибки в довжину з місця.

31.05

 

Тематична

 

docx
Додав(-ла)
Oliinyk Viktoriia Viktorivna
Додано
26 травня
Переглядів
97
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку