Календарний план з мистецтва для 4 класу

Про матеріал
Календарний план з мистецтва / образотворчого мистецтва для 4 класу укладено відповідно до чинної навчальної програми з мистецтва/образотворчого мистецтва для загальноосвітніх навчальних закладів та підручника: Мистецтво : підруч. для 4-го кл. загальноосвіт. нач. закл. / Л.М. Масол, О.В. Гайдамака, Н.В. Очеретяна, О.М. Колотило. - К.: Генеза, 2015.
Перегляд файлу

 

Мистецтво/

Образотворче мистецтво 

     

                          СВІТ У МИСТЕЦЬКИХ ШЕДЕВРАХ  

 

 

                          за програмою Л.Масол, О.Гайдамаки

   (18 годин на рік -0,5 години на тиждень)

Підручник «Мистецтво» для 4-го кл. / укл. Л.М.Масол, О.В.Гайдамака, Н.В.Очеретяна, О.М.Колотило.- К. : Генеза, 2015)

 

 

з/п

Тема уроку

Дата

І тема. Мій мальовничий світанковий край

 

1

О краю мій, країно ти прекрасна. Різновиди декоративно-ужиткового мистецтв (ДУМ).  Український декоративний розпис. Симетрія у творах ДУМ. Центр композиції. Декоративний пейзаж.

ХТД: Зображення симетричних форм, Виявлення центру композиції в декоративному пейзажі. Виготовлення аплікації  «Опале листя».

ХТ: аплікація.

 

 

 

2

Ой роде наш красний. Різновиди декоративно-ужиткового мистецтв (ДУМ).  Орнамент. Рух в орнаменті. ХТД: Побудова простого орнаменту; вправи на поєднання кольорів у орнаменті. Зображення симетричних форм, створення асиметричної декоративної композиції для оздоблення посуду (килима). ХТ: розпис.

 

 

3

Народна веселка. Різновиди декоративно-ужиткового мистецтв (ДУМ). Симетрія у творах ДУМ. Декоративні вироби в інтер’єрі. 

ХТД: Зображення симетричних форм, створення асиметричної декоративної композиції для оздоблення посуду (ліплення та оздоблення куманця).

 ХТ: ліплення .

 

 

4

Нескінчений рух у природі. Різновиди декоративно-ужиткового мистецтв (ДУМ).  Український декоративний розпис. Орнамент. Рух в орнаменті. Симетрія у творах ДУМ.

ХТД: Побудова простого орнаменту; вправи на поєднання кольорів у орнаменті. Зображення симетричних форм, створення асиметричної декоративної композиції для оздоблення посуду (тарілки).

 ХТ: розпис.

 

 

ІІ тема. Ми діти твої ,Україно!

 

5

Слов’яни . Різновиди художньої творчості народів, які проживають на території України. Іграшка.

ХТД: Виконання вправ на утворення різних фактур (площинні та об’ємні зображення). Виготовлення ляльки-мотанки.

ХТ: нитки.

 

6

Слов’яни . Різновиди художньої творчості народів, які проживають на території України. Іграшка.

ХТД: Виконання вправ на утворення різних фактур (площинні та об’ємні зображення). Виготовлення  обкладинки для книжки-сувеніру у формі матрьошки

ХТ:  акварель, білило, гелеві ручки.

 

 

7

У гості до поляків. Різновиди художньої творчості народів, які проживають на території України. Різновиди скульптури (монументальна, станкова).

 ХТД: створення архітектурного пейзажу свого міста.

ХТ: (акварель, гуаш, змішані техніки).

 

8

Радіймо з греками. . Різновиди художньої творчості народів, які проживають на території України.

ХТД: Виконання вправ на утворення різних фактур (площинні та об’ємні зображення). Створення власної мозаїчної композиції.

ХТ: пластилін, підручні матеріали.

 

 

з/п

Тема уроку

Дата

ІІ семестр

Тема 3. Подорожі країнами і континентами

 

9

На гондолах по Італії. Архітектура.  Види образотворчого та декоративно-ужиткове мистецтва. Венеційський карнавал. ХДТ: Виготовлення святкових атрибутів (карнавальні маски (ескіз).

 

10

Подорож до Австрії та Німеччини. Різновиди декоративно-ужиткового мистецтв  (ДУМ). Народні костюми, краєвиди, пам’ятки  архітектури та побуту. ХТД: створення композиції гірського пейзажу «Альпійський краєвид».

 

11

Франція – країна палаців, театрів і музеїв. Образотворче мистецтво Франції. Архітектура Парижа. Лувр.  Собор Паризької Богоматері. Ейфелева башта ХТД: Виготовлення листівки «Вітання з Парижа». 

 

12

Відпочинок і розваги англійців. Пейзаж. Колорит. ХТД: Створення композиції «Англійський парк».

 

13

Ритми і кольори Африки. Агічні танці аборигенів , синтез танцю, музики, співу та костюму в обрядах. Розмаїття ударних інструментів. Африканські тінгатінга. ХТД:  Створення композиції  в тінгатінга «Африканська тварина».

 

14

Америка. Відомості про древні цивілізації Америки. Відомості про орнаменти північноамериканських індійців . ХТД:  Створення композиції «Орнамент для пуебло».

 

 

Тема. 4. Дзвони минулого, шляхи майбутнього

15

Великоднє свято. Писанкарство. Споглядання репродукцій.  ХТД: Виконання декоративної писанкової композиції «Великдень».

 

16

Обрядові символи сивої давнини. «Дерево життя» у народному мистецтві.   Символи землі, води, сонця, берегині роду та ін., що використовуються в декоративно-прикладному мистецтві українців. ХТД: Виготовлення кладеної витинанки «Дерево життя».

 

17

Мистецтво крізь віки. Міський, або архітектурний, пейзаж. Споглядання та аналіз репродукцій. ХТД: «Архітектурний пейзаж зі старовинними будівлями або з новобудовами свого населеного пункту».

 

18

Мистецтво майбутнього. Бесіда про архітектуру майбутнього. ХТД: створення колажу з різних матеріалів «Майбутнє творимо самі».

 

 

 

docx
Додано
29 березня 2020
Переглядів
4829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку