Календарно-тематичне планування. Російська мова, 2 клас на 2021-2022 навчальний рік

Про матеріал
Даний матеріал містить календарно-тематичне планування за підручником «Русский язык»: підручник для 2 класу закладів загальної середньої освіти. Автори І. Лапшина, Н.Зорька
Перегляд файлу

Учебник. Русский язык 2 класс И.Н. Лапшина, Зорька Н.Н., цена 175 грн.,  купить в Харькове — Prom.ua (ID#20643335)Російська мова

(за підручником «Русский язык»: підручник для 2 класу закладів загальної середньої  освіти. Автори  І. Лапшина, Н.Зорька)

І семестр

Тема уроку

кіл.год

дата

примітки

 

Тема.1. Вступ. Починаю читати і писати. Вчу нові букви

16

 

 

1

Знайомство з підручником. Державний гімн України. Слухання  та інсценування казки «Осінь на порозі». Починаємо читати і писати. Мій будинок. Складання діалогу. Гра «Дізнайся слово з одного разу» (с.1-9)

1

 

 

2

Буква «М'який  знак». Позначення буквою ь м'якості попереднього приголосного. Тверді й м'які приголосні. Кіт Васька. Складання розповіді за малюнками. (с. 10-13)

1

 

 

3

Будинки різних народів.  Буква Оо, звуки [о],[а]. Вимова звуку [о]під наголосом і в ненаголошеному складі. Правопис  слів з буквою о.  Буква г, звук [ г]. Вимова слів з цим звуком. Доповнення діалогу. (14-19)

1

 

 

4

Домашні обов’язки. Буквосполучення ня, мя, бя, вя. Правопис слів з цими буквосполученнями. Вживання прийменників у, в, до, від. Зіставлення написання буквосполучень мя, ня, бя, вя в російській та  українській мовах. Мої улюблені заняття. Робота над текстом « Можу в'язати» (с.20-23)

1

 

 

5

Перевір себе! Позначення буквою я звуку [а] в наголошеному складі і звуку [и] в першому ненаголошеному складі. Тверді, м'які приголосні. Робота над віршем В.Бардадим. Моя країна. Велика буква у словах.(с. 24-27)

1

 

 

6

Моя сім'я. Казка в нашому будинку. Знайомимося із секретами читання і правопису буквосполучень  ча-ща,  чу-щу. Слова, близькі за значенням. Слухання казки К.Ушинського. (с. 28-31)

1

 

 

7

Наші піклування. Вимова звуків [о], [а]в наголошеному і ненаголошеному складах. Правопис слів з буквами о. а. Робота над текстом « Прибирання». Письмо з пам'яті. (с.32-33)

1

 

 

8

Букви б,в,г,д,ж,з в кінці слова. Вимова дзвінких приголосних у кінці слова. Правопис слів з потрібною буквою. Читання і доповнення тексту.  (с.34-35)

1

 

 

9

Вимова приголосних  у кінці слова. Правопис буквосполучень бь, дь, вь у кінці слова. Доповнення речень, тексту. Звертання. Перевір себе!(с.36-39)

1

 

 

10

Вчимо нові літери, слухаємо, говоримо, пишемо. Буква ы, звук [ы]. Зіставлення слів з буквою ы в російській та буквою и в українській мовах. Робота над текстом « У пруда»(с. 40-43)

1

 

 

11

 

Буква Ии, звук [и]. Зіставлення слів з буквою и в російській та буквою І в українській мовах. Звертання. І.Крилов «Ворона і Лисиця».(с.44-45).Робота над текстом «Виготовляємо іграшки».(с. 46-47)

1

 

 

12

Буквосполучення жи-ши. Зіставлення правопису буквосполучень жи-ши в російській та українській мовах. Складання розповіді за малюками. Читання тексту в особах. (с.48-51)

1

 

 

13

Перевір себе!  Правопис слів з буквами ы,и в різних позиціях. Правопис слів з буквосполученнями жи- ши. Скоромовка. Ребуси.(с.52-53)

1

 

 

14

Буква Ээ, звук [э]. Зіставлення написання слів з буквою э в російській та е в українській мовах. Робота над текстом «З гори». (с.54-55)

1

 

 

15

Буква Ее, звуки[э], [и],[йэ]. Позначення буквою є м'якості попереднього приголосного. Зіставлення написання слів з буквою е в російській та буквами е, і в  українській мовах. Слухання  небилиці С.Маршака «Я бачив». Ребуси.(с. 56-61)

1

 

 

16

Буква Ее, звук [йи]. Правопис слів з буквою е. Кросворд. Скоромовка. Робота над текстом «Канікули». Перевір себе! Загадки. Складання речень.(с.62-65)

1

 

 

ІІ семестр

Тема уроку

кіл. год

дата

примітки

 

Тема 2. Слухаю, говорю

18

 

 

17

Сполучення же, ше, це. Споріднені слова. Б.Житков «Галка». Робота з текстом. (с.66-67)

1

 

 

18

Буква Ёё, звук [о]. Позначення буквою ё звуку [о] в наголошеному складі і м'якості попереднього приголосного. Робота над віршами А. Барто і В.Степанова. Письмо з пам'яті.(с.68-69)

1

 

 

19

Поєднання жё, шё. Тверда вимова [жо], [шо]. Буква ё, звук [йо]. Позначення буквою ё звуків [йо] на початку слова і після голосного. Доповнення діалогу «Мій їжачок». Читання вірша Б.Тимофєєва.(с.70-73)

1

 

 

20

Буквосполучення бё, пё, мё, вё, рё. Вимова поєднань [б'о],[п'о],[м'о],[в'о],[р'о]. Написання слів з буквосполученнями бё, пё,мё, вё, рё.. Д. Хармс «По річці пливе кораблик». (с.74-75)

1

 

 

21

Розділовий твердий знак. Зіставлення написання слів з ъ в російській і написання апострофа в українських мовах. Звертання. Л. Толстой «Старий і яблуні».(с.76-77)

1

 

 

22

Розділовий м'який знак. Правопис слів з буквою ь. Зіставлення написання слів зь в російській мові з написанням апострофа в українській мові. Б. Заходер «Цілий день сьогодні шию». (с.78-79)

1

 

 

23

Буква ь. Закріплення правопису літери ь в різних позиціях. Відповідність слів звуковим схемам. Робота над віршами А. Шибаєва і В. Волини.  (с.80-83)

1

 

 

24

Перенесення слів. В. Степанов « Про мене і мураху». Буква Цц. Правопис буквосполучень ци, цы. Загадки. Б. Павлов «Синиці». (с. 84-87)

1

 

 

25

Букви б, в, г, д, ж, з в середині слів. Споріднені слова. Російська народна казка «Маша і ведмідь». (с. 88-89)

1

 

 

26

Алфавіт. Звуковий аналіз слів. Складання речень. Перенесення слів. Ребуси.  Заклички.( с.90-93)

1

 

 

27

Зустрічаємо весну. Картина Н. Глущенко « Відлига». Читання казки Н. Сладкова «Ведмідь і сонце». (с. 94-95)

1

 

 

28

Стаємо читачами. В. Берестов «Читалочка». Складання речень з поданими словосполученнями. Прислів'я. Загадки. Кросворд. Переклад тексту.(с.96-97)

1

 

 

29

Стаємо читачами. Робота з віршами І. Токмакова  «Верба», «Береза». Відома казка на новий лад « Вовк і козенята». Робота з деформованим текстом. Списування тексту. (с. 98-99)

1

 

 

30

Читаємо і розмірковуємо. Добрі вчинки. В. Осєєва «Задача». Прислів'я. Складання словосполучень.   Вірші І. Мазнина «Звичайне слово» і Л.Яковлева «Дуже люблять хлопчики». (с.102-105)

1

 

 

31

Країна, в якій ми живемо. Подорож країнами Батьківщини. Київ. Велика буква у словах.(с.106-109)

1

 

 

32

Подорож містами України. Прислів'я. Складання речень..(с.110-111)

1

 

 

33

Повторення вивченого матеріалу.

1

 

 

34

Повторення вивченого матеріалу. Підсумковий урок.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
24 серпня 2021
Переглядів
263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку