Календарно-тематичне планування уроків фіз-культури у початкових класах

Про матеріал
Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури для 1, 3-4 класів.
Перегляд файлу

Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури у 1 класі

на 2017/2018 навчальний ріку 

№ з/п

Тема уроку

Дата

Примітки

Основи знань з фізичної культури. Ігри для активного відпочинку

1

 

Бесіда «Фізична культура як сукупність різноманітних фізичних вправ, спрямованих на зміцнення здоров'я». Організовуючі вправи: основна стійка, стійка ноги нарізно. Нахили та повороти голови. Правила безпечної поведінки на уроках фізкультури. Рухлива гра «Швидко стати в шеренгу». Рухлива гра «Слухай сигнал»

05.09.2017

 

2

 

Бесіда   «Спортивний   одяг   і   взуття. » «Правила   рухливих ігор та безпеки на уроках фізичної культури». Організовуючі вправи: стійка широка, шикування. Вправи для верхніх кінцівок і плечового пояса, згинання та розгинання верхніх кінцівок. Рухлива гра «Швидко стати в шеренгу»

06.09.2017

 

3

 

Бесіда «Життєво важливі способи пересування людини. Постава як основа здоров'я».  Організовуючі вправи. Колові рухи руками у фронтальній та сагітальній площині. Рухлива гра «Ми весела дітвора»

07.09.2017

 

4

Бесіда «Правила   рухливих ігор та безпеки на уроках фізичної культури». ЗРВ. Рухлива гра «Слухай сигнал». Рухлива гра «Літає – не літає»

12.09.2017

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань.  Вправи для розвитку фізичних якостей. Ігри для активного відпочинку

5

 

Бесіда «Правила безпеки під час виконання видів пересувань». ЗРВ  без  предметів.  Ходьба  на носках, п'ятах. Біг з високим підніманням стегна. Танцювальні кроки: приставний крок убік, уперед, назад. Рухлива гра «Ой, у полі жито»

13.09.2017

 

6

ЗРВ зі скакалкою.  Ходьба  на носках, на п'ятах, з різними положеннями рук. Біг з різних вихідних положень, «човниковий» біг 4 х 9 м. Рухлива гра «По гриби»

14.09.2017

 

7

ЗРВ з гімнастичною палицею, викрути з гімнастичною палицею. Ходьба «змійкою». «Човниковий» біг 4 х 9 м. Танцювальні кроки: перемінний крок.  Рухлива гра «Ми весела дітвора»

19.09.2017

 

8

ЗРВ з м'ячами, вправи на рівновагу. Ходьба «змійкою», ходьба на  підвищеній опорі. Біг з високого старту до З0 м. Танцювальні кроки: приставний крок, перемінний крок. Рухлива гра «Ми весела дітвора»

20.09.2017

 

9

ЗРВ зі скакалкою, викрути рук зі скакалкою. Ходьба «змійкою», ходьба на підвищеній опорі з різними положеннями рук, чергуючи з присіданнями. Біг з високого старту до З0 м. Танцювальні кроки: кроки з витягнутою стопою, «маятник». Рухлива гра «До своїх прапорців»

21.09.2017

 

10

ЗРВ без   предметів.  Ходьба  на підвищеній опорі з різними положеннями рук, чергуючи з присіданнями, нахилами. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Танцювальні кроки: повороти , нахили тулуба у поєднанні з різними кроками під музичний супровід. Рухлива гра «Виклик номерів»

 

26.09.2017

 

11

ЗРВ  з   гімнастичною   палицею. Комплекс для формування правильної постави. Лазіння по горизонтальній і похилій гімнастичній лаві в упорі стоячи на колінах. Танцювальні кроки: повороти, нахили тулуба у поєднанні з різними кроками під музичний супровід. Рухлива гра «Виклик номерів»

27.09.2017

 

12

ЗРВ з прапорцями. Комплекс для профілактики плоскостопості. Ходьба «змійкою», на носках, п'ятах. Біг до 500 м. Лазіння по гімнастичній стінці в різних напрямках. Танцювальні кроки: кроки з витягнутою стопою, «маятник».  Рухлива гра «Ловіння мавп»

28.09.2017

 

13

ЗРВ з м'ячами. Комплекс ранкової гігієнічної гімнастики. Ходьба з високим підніманням стегна, у напівприсіді, у присіді. Біг з різних вихідних положень. Лазіння по горизонтальній і похилій гімнастичній лаві в упорі стоячи на колінах. Вправи з подоланням власної ваги на похилій площині. Рухлива гра «Іподром»

03.09.2017

 

14

ЗРВ зі   скакалкою.   Ходьба   на підвищеній  опорі   з   різними   положеннями   рук,  чергуючи з присіданнями, нахилами. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Лазіння по гімнастичній стінці в різних напрямках. Лазіння в упорі на колінах та упорі присівши. Нахили тулуба в різних напрямках у положенні стоячи. Рухлива гра «Будиночки»

04.10.2017

 

15

ЗРВ без   предметів.   Чергування ходьби та бігу до 1000 м. Танцювальні кроки: танцювальні імпровізаційні вправи. Перелізання через перешкоду заввишки до 80 см. Перелізання через перешкоди з опорою на руки. Підтягування у висі лежачи та у висі (хлопці). Рухлива гра «Будиночки»

05.10.2017

 

16

ЗРВ без предметів. Комплекс для формування правильної постави. Лазіння по горизонтальній та похилій гімнастичній лаві в упорі стоячи на колінах. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від гімнастичної лави та від підлоги (хлопці). Рухлива гра «Іподром»

10.10.2017

 

17

Визначення резервних можливостей учнів за видами, що визначають показники динаміки змін розвитку фізичних якостей учнів. Рухлива гра (за вибором дітей)

11.10.2017

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем. Вправи для формування постави і профілактики плоскостопості. Ігри для активного відпочинку

18

 

ЗРВ з   м'ячами.   Комплекс   для формування правильної постави. Вправи з малим м'ячем: підкидання м'яча і ловіння його після відскоку від підлоги.Метання м'яча у вертикальну ціль з відстані 8 — 10 м. Рухлива гра «Гарячий м'яч»

12.10.2017

 

19

 

ЗРВ з   м'ячами.   Комплекс   для формування правильної постави. Вправи з малим м'ячем: підкидання м'яча і ловіння його після відскоку від підлоги.Метання м'яча у вертикальну ціль з відстані 8 — 10 м. Рухлива гра «Гарячий м'яч»

17.10.2017

 

20

 

ЗРВ  з   м'ячами.   Комплекс   для формування правильної постави. Вправи з малим м'ячем: підкидання м'яча і ловіння його після відскоку від підлоги.Метання м'яча у вертикальну ціль з відстані 8 — 10 м. Рухлива гра «Гарячий м'яч»

18.10.2017

 

21

 

ЗРВ без предметів. Махові рухи руками та ногами в різних напрямках за амплітудою, що поступово збільшується. Нахили тулуба в положенні стоячи. Вправи з м'ячем. Перекидання м'яча в парах. Ведення м'яча на місці правою і лівою рукою. Рухлива гра «Передав — сідай!»

19.10.2017

 

22

 

ЗРВ. Комплекс для профілактики плоскостопості. Різні види ходьби і бігу. Вправи з великим м'ячем. Передавання м'яча різними способами. Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Ведення м'яча на місці правою і лівою рукою. Рухлива гра «Приборкувач м'яча»

31.10.2017

 

23

 

ЗРВ з м'ячами. Вправи для відчуття правильної постави біля гімнастичної стінки, біля дзеркала. Вправи з великим м'ячем. Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Передавання м'яча з рук у руки в колі, колоні, шерензі, праворуч, ліворуч, над головою, під ногами. Рухлива гра «Гравець у колі»

01.11.2017

 

24

 

ЗРВ  з м'ячами. Вправи для профілактики плоскостопості.   Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Перекидання м'яча у парах. Рухлива гра «Гравець у колі»

02.11.2017

 

25

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Вправи для відчуття правильної постави біля гімнастичної стінки, біля дзеркала. Вправи з великим м'ячем. Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Передавання м'яча з рук у руки в колі, колоні, шерензі, праворуч, ліворуч, над головою, під ногами. Рухлива гра «Приборкувач м'яча»

07.11.2017

 

26

 

Загальнорозвивальні вправи без предметів. Махові рухи руками та ногами в різних напрямках за амплітудою, що поступово збільшується. Нахили тулуба в положенні стоячи. Вправи з м'ячем. Перекидання м'яча в парах. Ведення м'яча на місці правою і лівою рукою. Рухлива гра «Передав — сідай!»

08.11.2017

 

27

 

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Вправи для профілактики плоскостопості.   Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Перекидання м'яча у парах. Рухлива гра «Вибивний» (із м’яким м’ячем)

09.11.2017

 

28

 

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Вправи для профілактики плоскостопості.   Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Перекидання м'яча у парах. Рухлива гра «Вибивний» (із м’яким м’ячем)

14.11.2016

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики. Ігри для активного відпочинку

29

 

Бесіда «Режим дня. Особиста гігієна».

Загальнорозвивальні вправи без предметів. Вправи для м'язів тулуба з вихідних положень стоячи. Рухлива гра  “Горобці й ворони”

15.11.2017

 

30

 

 Загальнорозвивальні вправи: комплекс для профілактики плоскостопості. Вправи на положення тіла у просторі: сіди (ноги нарізно, на п'ятах). Вправи для м'язів тулуба з вихідного положення стоячи. Рухлива гра «Театр звірів»

16.11.2017

 

31

 

Загальнорозвивальні   вправи   з   гімнастичною   палицею. Вправи на положення тіла у просторі: сіди (на п'ятах, зігнувши ноги), упори присівши. Вправи для м'язів тулуба з вихідних положень сидячи. Рухлива гра «Театр звірів»

21.11.2017

 

32

 

Загальнорозвивальні вправи з прапорцями. Комплекс фізкультурної паузи. Вправи на положення тіла у просторі: упори лежачи, лежачи ззаду. Вправи для м'язів тулуба з вихідних положень лежачи: нахили вперед, у сторони, назад. Рухлива гра «Життя лісу»

22.11.2017

 

33

 

Загальнорозвивальні   вправи   з   гімнастичною   палицею. Комплекс для формування правильної постави. Вправи на положення тіла у просторі: упори стоячи, стоячи на колінах. Вправи для м'язів тулуба з вихідних положень лежачи: нахили вперед, назад, повороти тулуба, пружні рухи. Рухлива гра «Життя лісу»

23.11.2017

 

34

 

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Комплекс ранкової гігієнічної гімнастики. Вправи на положення тіла у просторі: виси, сіди, упори. Вправи для м'язів живота з вихідного положення лежачи на животі. Рухлива гра «Літає — не літає»

28.11.2017

 

35

 

Загальнорозвивальні вправи. Комплекс фізкультурної паузи. Сіди: ноги нарізно, на п'ятах, зігнувши ноги. Підйом з положення лежачи з положення сидячи. Вправа на релаксацію «Лимон». Рухлива гра «Секретне завдання»

29.11.2017

 

36

 

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Комплекс фізкультурної паузи. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Вправи для м'язів живота: піднімання з положення лежачи в положення сидячи. Рухлива гра «Швидко стати в шеренгу»

30.11.2017

 

37

 

Загальнорозвивальні вправи зі скакалкою. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: групування сидячи. Вправи для м'язів спини: вправи з вихідного положення лежачи на животі. Рухлива гра «На свої місця!»

05.12.2017

 

38

Загальнорозвивальні вправи зі скакалкою. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: групування сидячи. Вправи для м'язів спини: вправи з вихідного положення лежачи на животі. Рухлива гра «На свої місця!»

06.12.2017

 

39

Загальнорозвивальні вправи без предметів. Комплекс для формування  правильної постави.  Вправи  на  положення тіла у просторі. Елементи акробатики: групування лежачи. Рухлива гра «Секретне завдання»

07.12.2017

 

40

Загальнорозвивальні вправи без предметів. Комплекс для формування  правильної постави.  Вправи  на  положення тіла у просторі. Елементи акробатики: групування лежачи. Рухлива гра «Секретне завдання»

12.12.2017

 

41

 

Загальнорозвивальні вправи (за вибором). Комплекс фізкультурної паузи. Згинання і розгинання рук в упорі лежачи. Елементи акробатики: групування сидячи, перекати у групуванні, перекид боком. Вправи для м'язів нижніх кінцівок та збільшення рухливості кульшових суглобів. Рухлива гра «Секретне завдання»

13.12.2017

 

42

 

Загальнорозвивальні вправи (за вибором). Комплекс для формування правильної постави. Нахили тулуба з положення сидячи. Рухлива гра «Тихо — гучно»

14.12.2017

 

43

 

Загальнорозвивальні вправи (за вибором). Комплекс для профілактики плоскостопості. Підтягування у висі лежачи. Елементи акробатики: групування сидячи, перекати у групуванні, перекид боком. Рухлива гра «Тихо — гучно»

19.12.2017

 

44

 

Загальнорозвивальні вправи з гімнастичною палицею, викрути рук з гімнастичною палицею. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: перекати в групуванні. Рухлива гра «Швидко стати в шеренгу»

20.12.2017

 

45

Загальнорозвивальні   вправи   з   м'ячами.   Комплекс   для профілактики плоскостопості. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: групування, перекид боком. Вправа на релаксацію «Пташки». Рухлива гра «Переліт птахів»

21.12.2017

 

46

Загальнорозвивальні   вправи   з   м'ячами.   Комплекс   для профілактики плоскостопості. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: групування, перекид боком. Вправа на релаксацію «Пташки». Рухлива гра «Переліт птахів»

26.12.2017

 

47

Загальнорозвивальні  вправи зі скакалкою,  викрути  рук зі скакалкою. Комплекс ранкової гігієнічної гімнастики. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: групування. Рухлива гра «Секретне завдання»

27.12.2017

 

48

 

 Загальнорозвивальні вправи з гімнастичною палицею, викрути рук з гімнастичною палицею. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: перекати в групуванні, перекид боком. Рухлива гра «Мандрівка оплесків»

 

28.12.2017

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем. Вправи для оволодіння навичками пересувань.   Ігри для активного відпочинку

49

 

Загальнорозвивальні   вправи   з   м'ячами.  Танцювальні кроки: приставний крок убік, уперед, назад.    Вправи з малим м'ячем: підкидання м'яча і ловіння його після відскоку від підлоги.Метання м'яча у вертикальну ціль з відстані 8 — 10м. Рухлива гра «Гарячий м'яч»

16.01.2018

 

50

 

Загальнорозвивальні   вправи   з   м'ячами. Танцювальні кроки: приставний крок убік, уперед, назад.  Вправи з малим м'ячем: підкидання м'яча і ловіння його після відскоку від підлоги.Метання м'яча у вертикальну ціль з відстані 8 — 10 м. Рухлива гра «Гарячий м'яч»

17.01.2018

 

51

 

Загальнорозвивальні   вправи   з   м'ячами.    Вправи з малим м'ячем: підкидання м'яча і ловіння його після відскоку від підлоги. Метання м'яча у вертикальну ціль з відстані 8 — 10 м. Танцювальні кроки: перемінний крок Рухлива гра «Гарячий м'яч»

18.01.2018

 

52

Загальнорозвивальні вправи без предметів. Махові рухи руками та ногами в різних напрямках за амплітудою, що поступово збільшується. Нахили тулуба в положенні стоячи. Вправи з м'ячем. Перекидання м'яча в парах. Ведення м'яча на місці правою і лівою рукою. Танцювальні кроки: перемінний крок. Рухлива гра «Передав — сідай!»

23.01.2018

 

53

Загальнорозвивальні вправи. Танцювальні кроки: кроки з витягнутою стопою, «маятник». Різні види ходьби і бігу. Вправи з великим м'ячем. Передавання м'яча різними способами. Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Ведення м'яча на місці правою і лівою рукою. Рухлива гра «Приборкувач м'яча»

24.01.2018

 

54

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Танцювальні кроки: кроки з витягнутою стопою, «маятник». Вправи з великим м'ячем. Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Передавання м'яча з рук у руки в колі, колоні, шерензі, праворуч, ліворуч, над головою, під ногами. Рухлива гра «Гравець у колі»

25.01.2018

 

55

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Перекидання м'яча у парах. Рухлива гра «Гравець у колі»

30.01.2018

 

56

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Танцювальні кроки: повороти , нахили тулуба у поєднанні з різними кроками під музичний супровід.   Вправи з великим м'ячем. Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Передавання м'яча з рук у руки в колі, колоні, шерензі, праворуч, ліворуч, над головою, під ногами. Рухлива гра «Приборкувач м'яча»

31.01.2018

 

57

Загальнорозвивальні вправи без предметів. Танцювальні кроки: повороти , нахили тулуба у поєднанні з різними кроками під музичний супровід. Махові рухи руками та ногами в різних напрямках за амплітудою, що поступово збільшується. Нахили тулуба в положенні стоячи. Вправи з м'ячем. Перекидання м'яча в парах. Ведення м'яча на місці правою і лівою рукою. Рухлива гра «Передав — сідай!»

01.02.2018

 

58

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами.  Танцювальні кроки: танцювальні імпровізаційні вправи.  Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Перекидання м'яча у парах. Рухлива гра «Вибивний» (із м’яким м’ячем)

06.02.2018

 

59

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами.  Удари м'яча об підлогу однією та двома руками. Перекидання м'яча у парах. Рухлива гра «Вибивний» (із м’яким м’ячем)

07.02.2018

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики. Ігри для активного відпочинку

60

 Загальнорозвивальні вправи: комплекс для профілактики плоскостопості. Вправи на положення тіла у просторі: сіди (ноги нарізно, на п'ятах). Вправи для м'язів тулуба з вихідного положення стоячи. Рухлива гра «Театр звірів»

08.02.2018

 

61

Загальнорозвивальні   вправи   з   гімнастичною   палицею. Вправи на положення тіла у просторі: сіди (на п'ятах, зігнувши ноги), упори присівши. Вправи для м'язів тулуба з вихідних положень сидячи. Рухлива гра «Театр звірів»

13.02.2018

 

62

Загальнорозвивальні вправи з прапорцями. Комплекс фізкультурної паузи. Вправи на положення тіла у просторі: упори лежачи, лежачи ззаду. Вправи для м'язів тулуба з вихідних положень лежачи: нахили вперед, у сторони, назад. Рухлива гра «Життя лісу»

14.02.2018

 

63

Загальнорозвивальні   вправи   з   гімнастичною   палицею. Комплекс для формування правильної постави. Вправи на положення тіла у просторі: упори стоячи, стоячи на колінах. Вправи для м'язів тулуба з вихідних положень лежачи: нахили вперед, назад, повороти тулуба, пружні рухи. Рухлива гра «Життя лісу»

15.02.2018

 

64

Загальнорозвивальні вправи з м'ячами. Комплекс ранкової гігієнічної гімнастики. Вправи на положення тіла у просторі: виси, сіди, упори. Вправи для м'язів живота з вихідного положення лежачи на животі. Рухлива гра «Літає — не літає»

20.02.2018

 

65

Загальнорозвивальні   вправи   з   м'ячами.   Комплекс   для профілактики плоскостопості. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: групування, перекид боком. Вправа на релаксацію «Пташки». Рухлива гра «Переліт птахів»

21.02.2018

 

66

Загальнорозвивальні  вправи зі скакалкою,  викрути  рук зі скакалкою. Комплекс ранкової гігієнічної гімнастики. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: групування. Рухлива гра «Секретне завдання»

22.02.2018

 

67

 Загальнорозвивальні вправи з гімнастичною палицею, викрути рук з гімнастичною палицею. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: перекати в групуванні, перекид боком Рухлива гра «Мандрівка оплесків»

27.02.2018

 

68

Загальнорозвивальні вправи (за вибором). Комплекс для профілактики плоскостопості. Підтягування у висі лежачи. Елементи акробатики: групування сидячи, перекати у групуванні, перекид боком. Рухлива гра «Тихо — гучно»

28.02.2018

 

69

Загальнорозвивальні вправи з гімнастичною палицею, викрути рук з гімнастичною палицею. Вправи на положення тіла у просторі: сіди, упори, виси. Елементи акробатики: перекати в групуванні. Рухлива гра «Швидко стати в шеренгу»

01.03.2018

 

Стрибкові вправи. Ігри для активного відпочинку 

 

70

Бесіда «Правила безпеки під час занять стрибковими вправами». Загальнорозвивальні вправи. Комплекс ранкової гігієнічної гімнастики. Вправи на координацію. Стрибки на місці на одній, двох ногах,  із поворотами праворуч, ліворуч, кругом. Різновиди ходьби, бігу. Рухлива гра «Хто більше»

06.03.2018

 

71

 

Загальнорозвивальні вправи без предметів на місці. Вправи для м'язів: нахили та повороти голови. Вправи для верхніх кінцівок і плечового пояса, для м'язів живота. Стрибки на місці на одній, двох ногах, із поворотами праворуч, ліворуч, кругом. Стрибки із просуванням уперед, назад, у присіді правим і лівим боком. Рухлива гра «Стрибунці-горобчики»

07.03.2018

 

72

 

Загальнорозвивальні вправи зі скакалкою, викрути рук зі скакалкою. Стрибки зі скакалкою. Стрибки поодинці, парами через довгу скакалку, що гойдається, обертається вперед, назад. Різновиди ходьби, бігу. Рухлива гра «Стрибунці-горобчики»

13.03.2018

 

73

 

Загальнорозвивальні вправи зі скакалкою. Пружні нахили в положенні сидячи. Вистрибування вгору із присіду. Стрибки зі скакалкою. Стрибки на двох ногах, почергово, обертаючи скакалку вперед. Різновиди ходьби, бігу. Рухлива гра «Стрибки по купинах»

14.03.2018

 

74

Загальнорозвивальні вправи з мячем. Вправи для розвитку сили. Стрибки в глибину з висоти до 40 см із мяким приземленням. Зіскок з гімнастичної лави вигнувшись. Різновиди ходьби., бігу. Рухлива гра «Стрибки по купинах»

15.03.2018

 

75

 

Загальнорозвивальні вправи без предметів.  Вправи для розвитку гнучкості. Стрибки  у висоту через гімнастичну палицю, гумову мотузку з місця, із прямого розбігу. Рухлива гра «Через зони»

20.03.2018

 

76

Загальнорозвивальні вправи без предметів.  Комплекс для профілактики плоскостопості. Стрибки у висоту: застрибування на підвищену опору і зістрибування вигнувшись. Різновиди ходьби., бігу. Рухлива гра «Через зони»

21.03.2018

 

77

Загальнорозвивальні вправи зі скакалкою. Пружні нахили в положенні сидячи. Вистрибування вгору із присіду. Стрибки парами через довгу скакалку, що гойдається. Стрибки на двох ногах, почергово, обертаючи скакалку вперед. Різновиди ходьби, бігу. Рухлива гра «Стрибки по купинах»

22.03.2018

 

78

Загальнорозвивальні вправи зі скакалкою. Стрибки парами через довгу скакалку, що обертається вперед, назад. Стрибки на двох ногах, почергово, обертаючи скакалку вперед. Різновиди ходьби, бігу. Рухлива гра «Хто більше?»

03.04.2018

 

79

Загальнорозвивальні вправи без предметів на місці. Вправи для м'язів: нахили та повороти голови. Вправи для верхніх кінцівок і плечового пояса, для м'язів живота. Стрибки на місці на одній, двох ногах, із поворотами праворуч, ліворуч, кругом. Стрибки із просуванням уперед, назад, у присіді правим і лівим боком. Рухлива гра «Стрибунці-горобчики»

04.04.2018

 

80

Загальнорозвивальні вправи з мячем. Вправи для розвитку сили. Стрибки у висоту через гімнастичну палицю, гумову мотузку з місця. Рухлива гра «Стрибунці-горобчики»

05.04.2018

 

81

Загальнорозвивальні вправи з мячем. Вправи для розвитку сили. Стрибки у висоту через  гумову мотузку з прямого розбігу. Рухлива гра «Через зони»

10.04.2018

 

82

Загальнорозвивальні вправи без предметів.  Комплекс для профілактики плоскостопості. Стрибки у довжину з місця поштовхом однієї, двох ніг. Рухлива гра «Стрибки по «купинах».

11.04.2018

 

83

Загальнорозвивальні вправи без предметів.  Комплекс для профілактики плоскостопості. Стрибки у довжину з місця поштовхом однієї, двох ніг. Застрибування на підвищену опору (3-4 мати, складені один на один) і зістрибування вигнувшись. Рухлива гра «Стрибки по «купинах».

12.04.2018

 

84

Загальнорозвивальні вправи. Вправи для розвитку координації: пересування по підвищеній і обмеженій за площиною опорі; подолання природних перешкод. Рухливі ігри та естафети.

17.04.2018

 

85

Загальнорозвивальні вправи. Вправи для розвитку гнучності: нахили тулуба в різних напрямках у положенні сидячи, пружинні нахили у положенні сидячи. Рухливі ігри та естафети.

18.04.2018

 

86

Загальнорозвивальні вправи. Вправи для розвитку сили: згинання та розгинання рук в упорі лежачи від гімнастичної лави та від підлоги, вистрибування вгору із присіду. Рухливі ігри та естафети.

19.04.2018

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем. Вправи для оволодіння навичками пересувань.   Ігри для активного відпочинку

87

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики прапорцями. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча у горизонтальну ціль шириною 2 м з відстані 6-8 м. Рухлива гра «Влучно в обруч»

24.04.2018

 

88

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики   з  м’ячем. Ходьба: на носках (гімнастична лава, низька колода) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча із-за голови на дальність. Рухлива гра «Гонка м’ячів»,

25.04.2018

 

89

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики з  скакалкою. Ходьба: “протиходом” Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча із-за голови на дальність. Рухлива гра «М’яч сусіду»

26.04.2018

 

90

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: для формування правильної постави та профілактики плоскостопості. Ходьба: “змійкою”. Вправи з малим м'ячем: метання малого м’яча із-за голови на дальність. Рухлива гра «М’яч середньому»

03.05.2018

 

91

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики без предмета (імітаційного характеру). Ходьба: із зупинкою за сигналом. Вправи з великим м'ячем: зупинки м’яча, що котиться, підошвою та внутрішньою стороною ступні. Рухлива гра «Влучно в ціль»

08.05.2018

 

92

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики   з гімнастичною палицею. Ходьба по дрібних предметах. Вправи з великим м'ячем: зупинки м’яча, що котиться, підошвою та внутрішньою стороною ступні. Рухлива гра «Найкраща пара»

10.05.2018

 

93

 Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики   з  м’ячем. Ходьба: на носках (гімнастична лава, низька колода) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Вправи з великим м'ячем: удари внутрішньою стороною ступні по м’ячу, що котиться. Рухлива гра «Гонка м’ячів»,

15.05.2018

 

94

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: для формування правильної постави та профілактики плоскостопості. Ходьба: “змійкою”. Вправи з великим м'ячем: удари внутрішньою стороною ступні по м’ячу, що котиться. Рухлива гра «М’яч середньому»

16.05.2018

 

95

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики без предмета (імітаційного характеру). Ходьба: із зупинкою за сигналом. Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому (по прямій, по дузі, між стійок). Рухлива гра «Влучно в ціль»

17.05.2018

 

96

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики   з гімнастичною палицею. Ходьба: на носках (гімнастична лава, низька колода) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому (по прямій, по дузі, між стійок). Рухлива гра «Найкраща пара»

22.05.2018

 

97

Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики прапорцями. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Вправи з великим м'ячем: ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частинами підйому (по прямій, по дузі, між стійок). Рухлива гра «Влучно в обруч»

23.05.2018

 

98

Визначення показників динаміки змін розвитку фізичних якостей учнів. Рухлива гра (за вибором дітей)

24.05.2018

 

 

Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури у 3 класі

на 2017/2018 навчальний ріку 

 

№ з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

Основи знань з фізичної культури. Ігри для активного відпочинку

1

 

  Правила рухливих ігор та  безпеки на уроках фізичної культури та під час самостійних занять фізичними вправами.Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу.  Рухлива гра «Жива скульптура»

04.09.2017

 

2

 

Руховий режим молодшого школяра та його вплив на формування правильної постави. Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу.  Рухлива гра «Жива скульптура»5

05.09.2017

 

3

 

Дихання під час ви7онання фізичних вправ. Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу.  Рухлива гра «Жива скульптура»

07.09.2017

 

4

 Фізичні навантаження та реакція на них серцевих скорочень. Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу.  Рухлива гра «Квач», Вгадай, чий голос?”

11.09.2017

 

 5

Символи, ритуали і церемонії Олімпійських ігор. Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Біг з високого старту до З0 м. Рухлива гра «Квач»,“Вгадай, чий голос?”

12.09.2017

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань.  Стрибкові вправи. Вправи для опанування навичками володіння м’ячем.

6

 

Основні правила загартування.  Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Чергування ходьби та бігу до 1 100 м. «Човниковий біг» 4 х 9 м. Стрибки “по купинах”;Рухлива гра «Команда швидконогих»

14.09.2017

 

7

 

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Чергування ходьби та бігу до 1100 м.«Човниковий біг» 4 х 9 м. Стрибки “по купинах”; Рухлива гра «Команда швидконогих»

18.09.2017

 

8

 

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Рівномірний біг до 900 м. Стрибки зі скакалкою на одній, двох ногах. Біг з високого старту до З0 м. Рухлива гра «Білі ведмеді»

19.09.2017

 

9

 

Правила безпеки під час занять стрибками. Організацій ні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки зі скакалкою:обертаючи скакалку вперед і назад. Біг з високого старту до З0 м.Рухлива гра “Запорожець на Січі”

21.09.2017

 

10

 

 Олімпійські ігри Стародавньої Греції. Символи, ритуали і церемонії Олімпійських ігор. Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу.  Біг з низького старту до З0 м.Стрибки у довжину з місця. Рухлива гра “Запорожець на Січі”

25.09.2017

 

11

 

Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у довжину з розбігу 5—7 кроків способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Гречка»

26.09.2017

 

12

 

Організаційні вправи,   ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у довжину з розбігу 5-7 кроків способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Пень»

28.09.2017

 

13

Організовуючі вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у висоту, застрибування на м'які перешкоди. Рухлива гра «Переправа через річку»

02.10.2017

 

14

 

 Організовуючі вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у висоту, застрибування на м'які перешкоди. Рухлива гра «Переправа через річку»

03.10.2017

 

 15

Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «У річку, гоп!»

05.10.2017

 

16

 

Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «Переправа через річку»

09.10.2016

 

17

 

Правила безпеки на заняттях із застосуванням м'ячів. Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», стоячи на одно му, двох колінах. Рухлива гра «Влуч у ціль!»

10.10.2016

 

18

 

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», стоячи на одно му, двох колінах. Рухлива гра «Влуч у ціль!»

12.10.2017

 

19

 

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», на дальність із місця. Рухлива гра «Мисливці і качки»

17.10.2017

 

20

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», на дальність із місця. Рухлива гра «Мисливці і качки»

19.10.2017

 

21

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», на дальність із місця. Рухлива гра «Мисливці і качки».

30.10.2017

 

22

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», у вертикальну ціль. Рухлива гра «Передав — сідай!»

31.10.2017

 

23

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», у вертикальну ціль. Рухлива гра «Передав — сідай!»

02.11.2017

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики. Вправи для оволодіння навичками пересувань

24

Правила безпеки на заняттях гімнастикою. Організаційні вправи,  ЗРВ. Положення тіла у просторі: сіди (нахили тулуба з різними положеннями ніг). Рухлива гра «Ямки»

06.11.2017

 

25

 

 Організаційні вправи,  ЗРВ. Положення тіла у просторі: сіди (перехід із сіду на правому стегні у сід на лівому стегні). Рухлива гра «Ямки»

07.11.2017

 

26

 

 Організаційні вправи,  ЗРВ. Положення тіла у просторі: упори (перехід із упору присівши в упор стоячи, із упору лежачи в упор боком і навпаки). Рухлива гра «Чотири стихії»

09.11.2017

 

 

27

 Організаційні вправи,  ЗРВ. Положення тіла у просторі: виси (підтягування у висі лежачи). Рухлива гра «Чотири стихії»

13.11.2017

 

28

 

Організаційні вправи,  ЗРВ. Положення тіла у просторі: виси (підтягування у висі ). Рухлива гра «Зустрічна естафета»,рухлива гра «Кульку за смугу»

14.11.2017

 

29

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Танцювальні кроки: кроки з притупуванн .Лазіння по похилій гімнастичній лаві однойменним та різнойменними способами. Рухлива гра «Повінь»

16.11.2017

 

30

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Танцювальні кроки: найпростіші комбінації з елементів українського танцю. Лазіння по гімнастичній стінці однойменним та різнойменними способами. Рухлива гра «Повінь»

20.11.2017

 

31

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Танцювальні кроки: бокові кроки. танцювальні імпровізаційні вправи босоніж;кроки з                                                                                   притупуванням,“припадання”,”полька на місці”, Лазіння по гімнастичній стінці з вантажем на голові. Рухлива гра «Гуси- лебеді»

21.11.2017

 

32

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Танцювальні кроки: кроки з притупуванн .Лазіння по похилій гімнастичній лаві однойменним та різнойменними способами. Рухлива гра «Повінь»

23.11.2017

 

33

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Танцювальні кроки: найпростіші комбінації з елементів українського танцю. Лазіння по гімнастичній стінці однойменним та різнойменними способами. Рухлива гра «Повінь»

27.11.2017

 

34

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Танцювальні кроки: бокові кроки. танцювальні імпровізаційні вправи босоніж;кроки з                                                                                   притупуванням,“припадання”,”полька на місці”, Лазіння по гімнастичній стінці з вантажем на голові. Рухлива гра «Гуси- лебеді»

18.11.2017

 

35

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Перелізання через перешкоди, висотою до 100 см. Танцювальні кроки: кроки з                                                                                   притупуванням.

30.11.2017

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем.

36

Правила безпеки під час занять баскетболом. Повороти на місці.    Біг у повільному темпі. ЗРВ на місці в колі. Передача м'яча  двома руками від грудей. Ведення м'яча  на місці двома руками.   Рухлива гра «Гонка м'ячів» 

04.12.2017

 

37

 

Спортивний одяг баскетболістів. Повороти на місці.    Біг у повільному темпі. ЗРВ на місці в колі. Передача м'яча  двома руками від грудей. Ведення м'яча  на місці двома руками. Ведення м'яча на місці однією рукою.   «М'яч  сусідові»

05.12.2017

 

38

 

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з великим м'ячем: елементи баскетболу (тримання, передачі м'яча, ловіння м'яча, ведення м'яча). Рухлива гра «М'яч середньому»

07.12.2017

 

39

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з великим м'ячем: елементи баскетболу (тримання, передачі м'яча, ловіння м'яча, ведення м'яча). Рухлива гра «М'яч середньому»

11.12.2017

 

40

  Хотьба із зупинкою за сигналом. Пересування приставними кроками. ЗРВ в колі по одному. Передача м'яча  вивченими способами. Ведення м'яча в кроці правою і лівою рукою. Ведення м'яча на місці  однією рукою .  Рухлива гра «М'яч  середньому».

12.12.2017

 

41

  Перешикування з однієї шеренги в дві і навпаки. Ходьба на носках і п'ятках. Біг спиною вперед.ЗРВ в парах. Передача м'яча  двома руками з кроком уперед. Передача м'яча  біля стіни на відстані 2 м. Ведення м'яча однією рукою під час бігу. Рухлива гра «Влуч у відро!»

14.12.2017

 

42

 Перешикування з однієї шеренги в дві і навпаки. Ходьба на носках і п'ятках. Біг спиною вперед.ЗРВ в парах. Передача м'яча  біля стіни на відстані 2 м. Передача м'яча  з ударом об підлогу. Ведення м'яча однією рукою під час бігу.   Рухлива гра «Влуч у відро!»

18.12.2017

 

43

Перешикування з однієї шеренги в дві і навпаки. Ходьба на різних сторонах ступні. Біг з прискоренням до 5-6 м. ЗРВ з м'ячем. Передача м'яча  двома руками з-за голови. Ведення м'яча однією рукою з прискоренням.  Рухлива гра «Влуч у відро!»

19.12.2017

 

44

Перешикування з колони по одному, розмикання в дві і чотири колони. Ходьба випадами. Біг із зміною напряму руху. ЗРВ на місці в розімкнутому строю. Передача м'яча  однією рукою від плеча. Передача м'яча  з ударом об підлогу. Ведення м'яча однією рукою з прискоренням. Рухлива гра «Захист фортеці»

21.12.2017

 

45

 Перешикування з однієї шеренги в дві і навпаки. Ходьба на носках і п'ятках. Біг спиною вперед.ЗРВ в парах. Передача м'яча  двома руками з кроком уперед. Передача м'яча  біля стіни на відстані 2 м. Ведення м'яча однією рукою під час бігу. Рухлива гра «Захист фортеці»

25.12.2017

 

46

Перешикування з колони по одному, розмикання в дві і чотири колони. Ходьба випадами. Біг із зміною напряму руху. ЗРВ на місці в розімкнутому строю. Передача м'яча  однією рукою від плеча. Передача м'яча  з ударом об підлогу. Ведення м'яча однією рукою з прискоренням. Рухлива гра «Захист фортеці»

26.12.2017

 

 47

Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з великим м'ячем: елементи баскетболу: тримання, передачі м'яча, ведення м'яча вивченими способами. Рухлива гра «Грай та не втрачай»

28.12.2017

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики.

48

Правила безпеки на заняттях гімнастикою. Організаційні вправи,  ЗРВ.  Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши. Рухлива гра «Ямки»

15.01.2018

 

49

Організаційні вправи,  ЗРВ. Елементи акробатики: перекид уперед. Рухлива гра «Ямки»

16.01.2018

 

50

Організаційні вправи,  ЗРВ. Елементи акробатики: перекид уперед. Рухлива гра «Ямки»

18.01.2018

 

51

Організаційні вправи,  ЗРВ. Елементи акробатики: перекид уперед. Рухлива гра «Мак»

22.01.2018

 

52

Організаційні вправи,  ЗРВ. Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши. Рухлива гра «Мак»

23.01.2018

 

53

Організаційні вправи,  ЗРВ. Танцювальні кроки. Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши. Рухлива гра «Мак»

25.01.2018

 

54

Організаційні вправи, ЗРВ. Танцювальні кроки.Елементи акробатики: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши. Рухлива гра «Мак»

29.01.2018

 

55

 Організаційні вправи,ЗРВ.Танцювальні кроки. Елементи акробатики: два перекиди вперед злитно. Рухлива гра «Мак»

30.01.2018

 

56

Організаційні вправи,ЗРВ.Танцювальні кроки. Елементи акробатики: два перекиди вперед злитно. Рухлива гра «Мак»

01.02.2018

 

57

Організаційні вправи, ЗРВ. Танцювальні кроки. Елементи акробатики: «міст» із положення лежачи. Рухлива гра «Дрова»

05.02.2018

 

58

Організаційні вправи, ЗРВ. Танцювальні кроки. Елементи акробатики: «міст» із положення лежачи. Рухлива гра «Дрова»

06.02.2018

 

59

Організаційні вправи, ЗРВ. Танцювальні кроки. Елементи акробатики: «міст» із положення лежачи. Рухлива гра «Дрова»

08.02.2018

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем.

60

Правила безпеки під час занять баскетболом. Повороти на місці.    Біг у повільному темпі. ЗРВ на місці в колі. Передача м'яча  двома руками від грудей. Ведення м'яча  на місці двома руками.   Рухлива гра «Гонка м'ячів» 

12.02.2018

 

61

Спортивний одяг баскетболістів. Повороти на місці.    Біг у повільному темпі. ЗРВ на місці в колі. Передача м'яча  двома руками від грудей. Ведення м'яча  на місці двома руками. Ведення м'яча на місці однією рукою.   «М'яч  сусідові»

13.02.2018

 

62

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з великим м'ячем: елементи баскетболу (тримання, передачі м'яча, ловіння м'яча, ведення м'яча). Рухлива гра «М'яч середньому»

15.02.2018

 

63

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з великим м'ячем: елементи баскетболу (тримання, передачі м'яча, ловіння м'яча, ведення м'яча). Рухлива гра «М'яч середньому»

19.02.2018

 

64

  Хотьба із зупинкою за сигналом. Пересування приставними кроками. ЗРВ в колі по одному. Передача м'яча  вивченими способами. Ведення м'яча в кроці правою і лівою рукою. Ведення м'яча на місці  однією рукою .  Рухлива гра «М'яч  середньому».

20.02.2018

 

65

 ЗРВ в парах. Передача м'яча  двома руками з кроком уперед. Передача м'яча  біля стіни на відстані 2 м. Ведення м'яча однією рукою під час бігу. Рухлива гра «Влуч у відро!»

22.02.2018

 

66

Ходьба на носках і п'ятках. Біг спиною вперед.ЗРВ в парах. Передача м'яча  біля стіни на відстані 2 м. Передача м'яча  з ударом об підлогу. Ведення м'яча однією рукою під час бігу.   Рухлива гра «Влуч у відро!»

26.02.2018

 

67

 Ходьба на різних сторонах ступні. Біг з прискоренням до 5-6 м. ЗРВ з м'ячем. Передача м'яча  двома руками з-за голови. Ведення м'яча однією рукою з прискоренням.  Рухлива гра «Влуч у відро!»

27.02.2018

 

68

 ЗРВ на місці в розімкнутому строю. Передача м'яча  однією рукою від плеча. Передача м'яча  з ударом об підлогу. Ведення м'яча однією рукою з прискоренням. Рухлива гра «Захист фортеці»

01.03.2018

 

69

  ЗРВ в парах. Передача м'яча  двома руками з кроком уперед. Передача м'яча  біля стіни на відстані 2 м. Ведення м'яча однією рукою під час бігу. Рухлива гра «Захист фортеці»

05.03.2018

 

70

 ЗРВ на місці в розімкнутому строю. Передача м'яча  однією рукою від плеча. Передача м'яча  з ударом об підлогу. Ведення м'яча однією рукою з прискоренням. Рухлива гра «Захист фортеці»

06.03.2018

 

Стрибкові вправи. Вправи для оволодіння навичками пересувань. 

71

Правила безпеки під час занять стрибками. Організацій ні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки зі скакалкою на одній та двох ногах. Рухлива гра «Грибок»

12.03.2018

 

72

 Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки зі скакалкою на одній та двох ногах, обертаючи скакалку вперед і назад. Рухлива гра «У річку, гоп!»

13.03.2018

 

73

Організовуючі вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у висоту, застрибування на м'які перешкоди. Рухлива гра «Переправа через річку»

15.03.2018

 

74

Організовуючі вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у висоту, застрибування на м'які перешкоди. Рухлива гра «Переправа через річку»

19.03.2018

 

75

Організовуючі вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки вгору поштовхом однієї та двох ніг з діставанням підвішених предметів; застрибування на м’які перешкоди (гімнастичні мати, висотою до 80 см. Рухлива гра «Грибок»

20.03.2018

 

76

Організовуючі вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки вгору поштовхом однієї та двох ніг з діставанням підвішених предметів; застрибування на м’які перешкоди (гімнастичні мати, висотою до 80 см. Рухлива гра «Грибок»

22.03.2018

 

77

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у довжину з місця. Рух лива гра «Гречка»

02.04.2018

 

78

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у довжину з розбігу 5—7 кроків способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Гречка»

03.04.2018

 

79

Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у довжину з розбігу 5-7 кроків способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Пень»

05.04.2018

 

80

Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у довжину з розбігу 5-7 кроків способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Пень»

10.04.2018

 

81

Організаційні вправи,  ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки у висоту з прямого розбігу (через гумову мотузку) способом “зігнувши ноги” з 5-7 кроків розбігу.Рухлива гра «У річку, гоп!»

12.04.2018

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем.

82

Правила безпеки на заняттях із застосуванням м'ячів. Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», стоячи на одному, двох колінах. Рухлива гра «Влуч у ціль!»

16.04.2018

 

83

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», стоячи на одному, двох колінах. Рухлива гра «Влуч у ціль!»

17.04.2018

 

84

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече» на дальність із місця. Рухлива гра «Мисливці і качки»

19.04.2018

 

85

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», на дальність із місця. Рухлива гра «Мисливці і качки»

23.04.2018

 

86

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», на дальність із місця. Рухлива гра «Мисливці і качки».

24.04.2018

 

87

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», у вертикальну ціль. Рухлива гра «Передав — сідай!»

26.04.2018

 

88

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з малим м'ячем: метання малого м'яча «із-за спини через плече», у вертикальну ціль. Рухлива гра «Передав — сідай!»

30.04.2018

 

89

Історія українського футболу. Правила безпеки . Організаційні вправи, ЗРВ. Різно види ходьби та бігу. Вправи з великим м'ячем:елементи футболу (удари внутрішньою та середньою частиною під йому по нерухомому м'ячу у вертикальну та горизонтальну ціль, ведення м'яча між стійок, жонглювання м'ячем (хл.), повітряною кулькою (дівч.)). Рухлива гра «Найкраща пара»

03.05.2018

 

90

Організаційні вправи, ЗРВ. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з великим м'ячем: елементи футболу (удари внутрішньою та середньою частиною під йому по нерухомому м'ячу у вертикальну та горизонталь ну ціль, ведення м'яча між стійок, жонглювання м'ячем (хл.), повітряною кулькою (дівч.)). Рухлива гра «Най краща пара»

07.05.2018

 

 91

ЗРВ з м'ячем. Ходьба “протиходом”. Ведення м'яча носком ноги і середньою частиною підйому, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця. Навчальна гра за спрощеними правилами. 

08.05.2018

 

92

Правила безпеки під час гри у футбол. ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому  м'ячу. Ведення м'яча носком ноги і середньою частиною підйому, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця. Рухливі ігри.

10.05.2018

 

93

Повороти на місці та в русі. ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому  м'ячу, зупинка  м'яча підошвою. Рухливі ігри.

14.05.2018

 

94

ЗРВ із скакалкою. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Обведення перешкод,розташованих на різній відстані. Удари м'яча  по нерухомому  м'ячу,що котиться. Ведення м'яча носком ноги і середньою частиною підйому. Індивідуальні дії без м'яча (відкривання й закривання). Рухливі ігри.

15.05.2018

 

95

Повороти на місці та в русі. ЗРВ. Різновиди ходьби. Різновиди бігу. Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому  м'ячу, зупинка  м'яча підошвою. Рухливі ігри.

17.05.2018

 

96

ЗРВ з м'ячем. Ходьба “протиходом”. Ведення м'яча носком ноги і середньою частиною підйому.  Навчальна гра за спрощеними правилами. 

21.05.2018

 

97

ЗРВ з м'ячем. Ходьба “протиходом”. Ведення м'яча носком ноги і середньою частиною підйому, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця.  Навчальна гра за спрощеними правилами. 

22.05.2018

 

98

Визначення показників динаміки змін розвитку фізичних якостей учнів. Рухлива гра (за вибором дітей)

24.05.2018

 

 

Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури у 4  класі

на 2017/2018 навчальний ріку 

 

з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

Основи знань з фізичної культури. Ігри для активного відпочинку

1

Вступ. Правила рухливих ігор та безпеки на уроках фізичної культури і під час самостійних занять фізичними вправами. Рухливі ігри

04.09.2017

 

2

Роль фізичних вправ для розвитку кістково-м'язової та дихальної систем організму. Підготовчі вправи. Різновиди ходьби. Рухливі ігри. Оцінювання стану фізичної підготовленості учнів

05.09.2017

 

3

Сюжетно-рольовий урок “Готуємося до походу”

06.09.2017

 

4

Характеристика основних способів регулювання фізичного навантаження (швидкість і тривалість виконання). Основні прийоми самоконтролю. Підготовчі вправи. Різновиди ходьби. Біг з різних вихідних положень. Рухливі ігри. Оцінювання стану фізичної підготовленості учнів

11.09.2017

 

5

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Туризм. Підготовка спорядження до туристської подорожі. Упакування спорядження та укладання рюкзака. Рух у похідному строю, зміна темпу руху. Рухливі ігри

12.09.2017

 

6

Сюжетно-рольовий урок “Мандрівка за місто””

13.09.2017

 

7

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Туризм. Комплектація похідної аптечки. Рух у похідному строю, зміна темпу руху. Рухливі ігри

18.09.2017

 

8

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці. Туризм. Подолання «умовного» болота по купинах, підлаз та перелаз через повалене дерево. Рухливі ігри

19.09.2017

 

9

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Туризм. Подолання «умовного» болота по купинах, підлаз та перелаз через повалене дерево. Рухливі ігри

20.09.2017

 

10

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Туризм. Подолання «умовного» болота по купинах, підлаз та перелаз через повалене дерево. Рухливі ігри. Визначення динаміки змін показників розвитку фізичних якостей учнів

25.09.2017

 

11

Тематиний урок “Ми туристи”

26.09.2017

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань. Стрибкові вправи.

12

Підготовчі вправи. Роль фізичних вправ, спрямованих на формування правильної постави. ЗРВ для формування правильної постави біля гімнастичної стінки. Біг по слабопересіченІй місцевості до 1000 м.  Рухлива гра «Фігури»

27.09.2017

 

13

 Підготовчі вправи. Різновиди ходьби. ЗРВ для формування правильної постави біля гімнастичної стінки. Біг із різних вихідних положень. Біг З0 м із високого старту. Рухлива гра «Фігури»

02.10.2017

 

14

Підготовчі вправи. ЗРВ в парах. Біг із різних вихідних положень. Біг З0 м із низького старту. Біг зі зміною лідера. Рухлива гра «Виклик»

03.10.2017

 

15

  Сюжетно-рольовий урок “Спортивні казки”

04.10.2017

 

16

 Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Біг із подоланням вертикальних і горизонтальних перешкод. «Човниковий біг» 4 х 9 м. Рухлива гра «Займи вільне місце»

09.10.2017

 

17

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Вправи для розвитку координації. Біг зі зміною швидкості та напрямку за зоровим сигналом. «Човниковий біг» 4 х 9 м. Рухлива гра «Займи вільне місце»

10.10.2017

 

18

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Вправи для розвитку координації. Стрибки у довжину з розбігу. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Піймай жабу»

11.10.2017

 

19

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Вправи для розвитку координації. Стрибки у довжину з розбігу. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Піймай жабу»

17.10.2017

 

20

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Вправи для розвитку координації. Стрибки у довжину з розбігуз розбігу 5-7 кроків способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Піймай жабу»

18.10.2017

 

21

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Різновиди ходьби, бігові вправи. Вправи для розвитку координації. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання», серійні вистрибування з упору присівши.. Рухлива гра «Кружилиха»

30.10.2017

 

22

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Різновиди ходьби. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання», серійні вистрибування з упору присівши. Вправи для розвитку витривалості. Рухлива гра «Кружилиха»

31.10.2017

 

23

Сюжетно-рольовий урок “Подорож у у країну ігор”

01.11.2017

 

Вправи для опанування навичками пересувань.Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики .

24

Підготовчі вправи. Комплекс ЗРВ на місці з гімнастичною палицею. Вправи на положення тіла у просторі (сіди, упори, виси). Танцювальні кроки («бігунець», «голубець»). Рухлива гра «Естафета звірів»

06.11.2017

 

25

Підготовчі вправи. Комплекс ЗРВ на місці з гімнастичною палицею. Вправи на положення тіла у просторі (сіди, упори, виси). Танцювальні кроки («бігунець», «голубець»). Рухлива гра «Танцювальна фігура, замри!»

07.11.2017

 

26

Підготовчі вправи. Комплекс ЗРВ на місці з гімнастичною палицею. Вправи на положення тіла у просторі (сіди, упори, виси). Танцювальні кроки («бігунець», «голубець»). Рухлива гра «Танцювальна фігура, замри!»

08.11.2017

 

27

Підготовчі вправи. Комплекс ЗРВ зі скакалкою. Вправи на положення тіла у просторі (сіди, упори, виси). Вис на зігнутих руках. Танцювальні кроки (ритмічні завдання). Рухлива гра «Слухай музику»

13.11.2017

 

28

Підготовчі вправи. Комплекс ЗРВ зі скакалкою. Вправи на положення тіла у просторі (сіди, упори, виси). Вис на зігнутих руках. Танцювальні кроки (ритмічні завдання). Рухлива гра «Слухай музику»

14.11.2017

 

29

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Вправи на положення тіла у просторі (сіди, упори, виси). Вис кутом. Виконання фрагменту танцю «Гопак»

(32 такти). Рухлива гра «Слухай музику»

15.11.2017

 

30

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Вправи на положення тіла у просторі (сіди, упори, виси). Упор на низьких паралельних брусах. Виконання фрагменту танцю «Гопак» (32 такти). Рухлива гра «Наступ»

20.11.2017

 

31

 Сюжетно-рольовий урок “Поклик Джунглів”

21.11.2017

 

32

Підготовчі вправи. З ЗРВ в русі. Вправи для розвитку сили. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Естафети з лазінням і перелізанням

22.11.2017

 

33

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Вправи дня розвитку сили. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми.. Естафети з лазінням і перелізанням

27.11.2017

 

34

Підготовчі вправи. ЗРВ для формування правильної постави. Різновиди ходьби та бігу. Лазіння по горизонтальному канату. Естафети з лазінням і перелізанням

28.11.2017

 

35

 Підготовчі вправи. ЗРВ для формування правильної постави. Різновиди ходьби та бігу. Лазіння по горизонтальному канату. Естафети з лазінням і перелізанням

29.11.2017

 

36

 Підготовчі вправи. ЗРВ для запобігання плоскостопості. Різновиди ходьби та бігу. Подолання лазінням, перелізанням та підповзанням смуги із 5-7 перешкод. Естафети з лазінням та перелізанням

04.12.2017

 

37

 Сюжетно-рольовий урок “Десант”

05.12.2017

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем.

38

Правила техніки безпеки під час занять із м'ячем. Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем.Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча двома руками від грудей на місці і в русі). Рухлива гра «М'яч у колі»

06.12.2017

 

39

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча двома руками від грудей на місці і в русі). Рухлива гра «М'яч у колі»

07.12.2016

 

40

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча однією рукою від плеча). Рухлива гра «Захист фортеці»

11.12.2017

 

41

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча однією рукою від плеча). Рухлива гра «Захист фортеці»

12.12.2017

 

42

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (передачі м'яча двома руками від грудей у ціль і ловіння його після відскоку, з обведенням стійок). Рухлива гра «Боротьба за м'яч»

13.12.2017

 

43

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Вправи для розвитку координації. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (передачі м'яча двома руками від грудей у ціль і ловіння його після відскоку, з обведенням стійок). Рухлива гра «Боротьба за м'яч»

18.12.2017

 

44

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (кидки м'яча у кошик із близьких та середніх дистанцій однією рукою від плеча). Міні-баскетбол.

19.12.2017

 

45

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (кидки м'яча у кошик із близьких та середніх дистанцій однією рукою від плеча). Міні-баскетбол

20.12.2017

 

46

Ігровий урок “У світі професій”

25.12.2017

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики .

47

Правила техніки безпеки під час виконання акробатичних вправ. Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Піднімання прямих і зігнутих ніг у положенні вису на гімнастичній стінці. Елементи акробатики: міст” із положення стоячи. Рухлива гра «Виклик»

26.12.2017

 

48

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Піднімання прямих і зігнутих ніг у положенні вису на гімнастичній стінці. Елементи акробатики.: “міст” із положення стоячи. Рухлива гра «Естафета по колу»

27.12.2017

 

49

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Піднімання прямих і зігнутих ніг у положенні вису на гімнастичній стінці. Елементи акробатики: “міст” із положення стоячи.. Рухлива гра «Естафета по колу»

15.01.2018

 

50

Підготовчі вправи. Комплекс вправ ранкової гімнастики без предметів. Опорні стрибки. Вправи для розвитку гнучкості. Елементи акробатики: стійка на голові і руках із зігнутими ногами. Рухлива гра «Естафета по колу»

16.01.2018

 

51

Підготовчі вправи. Комплекс вправ ранкової гімнастики без предметів. Опорні стрибки. Вправи для розвитку гнучкості. Елементи акробатики: стійка на голові і руках із зігнутими ногами. Рухлива гра «Шишки, жолуді, горіхи»

17.01.2018

 

52

Підготовчі вправи. ЗРВ зі скакалкою. Опорні стрибки. Вправи для розвитку гнучкості. Елементи акробатики: стійка на голові і руках із зігнутими ногами. Рухлива гра «Шишки, жолуді, горіхи»

22.01.2018

 

53

Підготовчі вправи. Комплекс ранкової гімнастики зі скакалкою. Опорні стрибки. Вправи для розвитку гнучкості. Комбінація із 4 акробатичних елементів (на вибір). Рухлива гра «Шишки, жолуді, горіхи». Визначення динаміки змін показників розвитку фізичних якостей учнів

23.01.2018

 

54

Підготовчі вправи. Комплекс ранкової гімнастики зі скакалкою. Опорні стрибки зі скакалкою. Вправи для розвитку гнучкості. Комбінацій із 4 акробатичних елементів (на вибір). Рухлива гра «Переміна місць». Визначення динаміки змін показників розвитку фізичних якостей учнів

24.01.2018

 

55

Підготовчі вправи. ЗРВ зі скакалкою. Різновиди ходьби та бігу. Опорні стрибки. Вправи для розвитку гнучкості. Комбінація із 4 акробатичних елементів (на вибір). Рухлива гра «Переміна місць»

29.01.2018

 

56

Змагальний урок “Веселі естафети”

30.01.2018

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем.

57

Підготовчі вправи. ЗРВ з гімнастичними палицями. Вправи для розвитку координації. Ловіння м'яча двома руками, передачі м'яча однією рукою на місці (в парах, трійках, колі). Рухлива гра «Захист фортеці»

31.01.2018

 

58

Підготовчі вправи, ЗРВ з гімнастичними палицями. Вправи для розвитку швидкості. Ловіння м'яча двома руками, передачі м'яча однією рукою на місці (в парах, трійках, колі). Рухлива гра «Захист фортеці»

05.02.2018

 

59

Підготовчі вправи. ЗРВ з гімнастичними палицями. Вправи для розвитку швидкості. Ведення м'яча правою і лівою рукою. Кидок м'яча зігнутою рукою зверху. Рухлива гра «У горизонтальну мішень»

06.02.2018

 

60

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Вправи для розвитку координації. Ведення м'яча правою і лівою рукою. Кидок м'яча зігнутою рукою зверху. Рухлива гра «У горизонтальну мішень»

07.02.2018

 

61

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Вправи для розвитку координації. Ведення м'яча правою і лівою рукою. Кидок м'яча зігнутою рукою зверху. Рухлива гра «У горизонтальну мішень»

12.02.2018

 

62

Підготовчі вправи. Загальнорозвивальні вправи на місці без предметів. Вправи для розвитку швидкості. Підкидання і ловіння малого м'яча після поворотів, присідань, оплесків тощо. Рухлива гра «Слухай сигнал»

13.02.2018

 

63

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Вправи для розвитку швидкості. Підкидання і ловіння малого м'яча після поворотів, присідань, оплесків тощо. Рухлива гра «Слухай сигнал»

14.02.2018

 

64

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці без предметів. Вправи для розвитку координації. Метання малого м'яча «із-за спини через плече», на дальність із місця. Рухлива гра «Слухай сигнал»

19.02.2018

 

65

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці. Вправи для розвитку координації. Метання м'яча у вертикальну ціль (мішень 1 х 1 м) на висоті 3 м із відстані

3-4 м на дальність відскоку. Рухлива гра «У горизонтальну мішень»

20.02.2018

 

66

Підготовчі вправи. ЗРВ на місці. Метання м'яча у вертикальну ціль (мішень 1 х 1 м) на висоті

3 м із відстані 3-4 м на дальність відскоку. Рухлива гра «Слухай сигнал»

21.02.2018

 

67

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Вправи для розвитку координації. Метання малого м'яча з різних вихідних положень. Рухлива гра «У горизонтальну мішень»

26.02.2018

 

68

 Спортивно-оздоровчий урок “Подорож станціями”

27.02.2018

 

69

Правила техніки безпеки під час занять із м'ячем. Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем.Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча двома руками від грудей на місці і в русі). Рухлива гра «М'яч у колі»

28.02.2018

 

70

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча двома руками від грудей на місці і в русі). Рухлива гра «М'яч у колі»

05.03.2018

 

71

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча однією рукою від плеча). Рухлива гра «Захист фортеці»

06.03.2018

 

72

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (ловіння і передачі м'яча однією рукою від плеча). Рухлива гра «Захист фортеці»

07.03.2018

 

73

Підготовчі вправи. ЗРВ з великим м'ячем. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (передачі м'яча двома руками від грудей у ціль і ловіння його після відскоку, з обведенням стійок). Рухлива гра «Боротьба за м'яч»

12.03.2018

 

74

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Вправи для розвитку координації. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (передачі м'яча двома руками від грудей у ціль і ловіння його після відскоку, з обведенням стійок). Рухлива гра «Боротьба за м'яч»

13.03.2018

 

75

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (кидки м'яча у кошик із близьких та середніх дистанцій однією рукою від плеча). Міні-баскетбол.

14.03.2018

 

76

Підготовчі вправи. ЗРВ в русі. Елементи баскетболу: вправи з великим м'ячем (кидки м'яча у кошик із близьких та середніх дистанцій однією рукою від плеча). Міні-баскетбол

19.03.2018

 

77

Ігровий урок “Країна Баскетболія”

20.03.2018

 

Стрибкові вправи. Вправи для оволодіння навичками пересувань.

78

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Вправи для розвитку координації. Стрибки у довжину з розбігу. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Піймай жабу»

21.03.2018

 

79

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Вправи для розвитку координації. Стрибки у довжину з розбігу. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Піймай жабу»

02.04.2018

 

80

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Вправи для розвитку координації. Стрибки у довжину з розбігуз розбігу 5-7 кроків способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Піймай жабу»

03.04.2018

 

81

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Різновиди ходьби, бігові вправи. Вправи для розвитку координації. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання», серійні вистрибування з упору присівши.. Рухлива гра «Кружилиха»

04.04.2018

 

82

Підготовчі вправи. ЗРВ для профілактики плоскостопості. Різновиди ходьби. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання», серійні вистрибування з упору присівши. Вправи для розвитку витривалості. Рухлива гра «Кружилиха»

10.04.2018

 

83

 Підготовчі вправи. Різновиди ходьби. ЗРВ для формування правильної постави біля гімнастичної стінки. Біг із різних вихідних положень. Біг З0 м із високого старту. Рухлива гра «Фігури»

11.04.2018

 

84

Підготовчі вправи. ЗРВ в парах. Біг із різних вихідних положень. Біг З0 м із низького старту. Біг зі зміною лідера. Рухлива гра «Виклик»

16.04.2018

 

85

 Підготовчі вправи. Різновиди ходьби. ЗРВ для формування правильної постави біля гімнастичної стінки. Біг із різних вихідних положень. Біг З0 м із високого старту. Рухлива гра «Фігури»

17.04.2018

 

86

Підготовчі вправи. ЗРВ в парах. Біг із різних вихідних положень. Біг З0 м із низького старту. Біг зі зміною лідера. Рухлива гра «Виклик»

18.04.2018

 

87

Ігровий урок “Прогулянка долісу”

23.04.2018

 

Вправи для опанування навичками володіння м’ячем.

88

Правила безпеки на заняттях із м'ячем. Підготовчі вправи. Вправи для запобігання плоскостопості. Елементи футболу. Зупинка м'яча стегном. Ведення м'яча вивченими способами з обведенням стійок, «вісімкою», по колу. Рухлива гра «Слухай сигнал»

24.04.2018

 

89

Підготовчі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Вправи для запобігання плоскостопості. Елементи футболу. Зупинка м'яча стегном. Ведення м'яча вивченими способами з обведенням стійок, «вісімкою», по колу. Рухлива гра «Слухай сигнал»

25.04.2018

 

90

Підготовчі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Вправи для запобігання плоскостопості. Елементи футболу. Зупинка м'яча стегном. Ведення м'яча вивченими способами з обведенням стійок, «вісімкою», по колу. Рухлива гра «Слухай сигнал»

30.04.2018

 

91

Підготовчі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Вправи для запобігання плоскостопості. Елементи футболу. Зупинка м'яча стегном. Ведення м'яча вивченими способами з обведенням стійок, «вісімкою», по колу. Рухлива гра «Слухай сигнал»

07.05.2018

 

92

Підготовчі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Вправи для запобігання плоскостопості. Удари вивченими способами на точність. Фінти «відходом», «ударом», «зупинкою». Рухлива гра «У горизонтальну мішень»

08.05.2018

 

93

Підготовчі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Вправи для запобігання плоскостопості. Удари вивченими способами на точність. Фінти «відходом», «ударом», «зупинкою». Віднімання м'яча вибиванням у суперника, коли той рухається назустріч. Міні-футбол

14.05.2018

 

94

Підготовчі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Вправи для запобігання плоскостопості.Удари вивченими способами на точність. Фінти «відходом», «ударом», «зупинкою». Віднімання м'яча вибиванням у суперника, коли той рухається назустріч. Міні-футбол

15.05.2018

 

95

Підготовчі вправи, Загальнорозвивальні вправи з гімнастичними палицями. Вправи для розвитку координації. Елементи гандболу.  Ловіння м'яча двома руками, передачі м'яча однією рукою на місці (в парах, трійках, колі). Рухлива гра «Захист фортеці»

16.05.2018

 

96

Сюжетний урок “Подорож до міста Фізкультурний”

21.05.2018

 

97

Підготовчі та загальнорозвивальні вправи. Визначення динаміки змін показників розвитку фізичних якостей учнів

22.05.2018

 

98

Підготовчі та загальнорозвивальні вправи. Рухливі ігри. Підсумок за рік

23.05.2018

 

 

docx
Додано
23 січня 2019
Переглядів
1298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку