Календарно-тематичне планування з фізичної культури для учнів 8 класу

Про матеріал

Модулі на 2 семестр розроблені у плануванні "Рухливі ігри", "Баскетбол", "Волейбол", відповідно до навчальної програми з фізичної культури для загальноосвітніх навчальних закладів (затверджена наказом МОН від 23.10.2017 № 1407)

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

8 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

48

Рухливі ігри – як вагомий засіб фізичного виховання дітей та молоді України.

15.01

 

49

Положення про Всеукраїнські ігри патріотичного спрямування. Навчально-розважальні ігри з м’ячем за спрощеними правилами.

17.01

 

50

Права і обов’язки учасників змагань. Права і обов’язки суддів. Розвиток спеціальних фізичних якостей.

18.01

 

51

Прикладні види спорту в системі рухливих ігор дітей та молоді. Навчально-розважальні ігри з м’ячем за спрощеними правилами.

22.01

 

52

Вивчення основних видів рухливих ігор, які мають різні педагогічні завдання і руховий зміст. Різновиди естафет: «Зустрічна естафета з перешкодами», «Естафета з обміном».

24.01

 

53

Різновиди естафет: «Естафета парами», «Закрутилась голова», «Скакуни».

25.01

 

54

Виховання професійно-прикладної фізичної культури школяра. Рухливі ігри та естафети з м’ячем: «Виклик номерів», «Ривок за м’ячем».

29.01

 

55

Елементи рухливих та народних ігор, естафети, козацькі забави. Організація та проведення дидактичних ігор «Мімічні ігри», «Вперед, назад, на місці!»

31.01

 

56

Фізичні вправи для розвитку прикладних фізичних якостей. Різновиди естафет: «Скакуни», «Естафета з обміном».

01.02

 

57

Розвиток прикладних психофізичних якостей та особистісних властивостей засобами рухливих ігор. Виявлення професійно-важливих якостей ігропедагога.

05.02

 

58

Рухливі ігри з елементами настільного тенісу «Сонечко», «Один проти чотирьох», «Двоє проти п’яти», «Карусель», «Потяг».

07.02

 

59

Організація та проведення Українських (національних) рухливих ігор, естафет, розваг. Визначення рівня розвитку основних та спеціальних фізичних якостей.

08.02

 

60

Правила контролю та самоконтролю під час занять. Організація та проведення Українських (національних) рухливих ігор, естафет, розваг.

12.02

 

Тематична

Модуль: Баскетбол

61

Баскетбол. Правила безпеки.  Допомога за обморожень та опіків. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Поєднання різних способів пересування, зупинок, стійок із технічними прийомами нападу та захисту. Асинхронне ведення м'яча без зорового контролю. Естафета. Ходьба у повільному темпі.

14.02

 

62

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Ведення м'яча з наступною передачею у колонах. Штрафний кидок. Протидія двом форвардам під час наведення та перетинання. Вправи на формування постави

15.02

 

63

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра «М'яч у стіну». Ведення м'яча з наступною передачею у трійках. Кидки м'яча у русі після двох кроків. Організація нападу «вісімкою». Біг зі зміною темпу.

19.02

 

64

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Штрафний кидок. Контрольний-навчальний норматив із кидків однією рукою зверху (хлопці), обома руками зверху (дівчата). Організація дій проти швидкого прориву. Вправи для розвитку гнучкості

21.02

 

65

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 20 м із різних стартових положень. Штрафний кидок. Організація позиційного нападу з одним центровим гравцем. Навчальна гра. Ходьба у повільному темпі

22.02

 

66

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів тулуба, плечового пояса та кистей. Асинхронне ведення м'яча без зорового контролю. Контрольний норматив зі штрафних кидків. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання

26.02

 

67

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Естафета. Асинхронне ведення м'яча без зорового контролю. Штрафний кидок. Навчальна гра.

28.02

 

68

Український баскетбол на сучасному етапі. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Накривання м'яча. Чергування різних прийомів ловіння, передач м'яча обома руками зверху та знизу, відбивання м'яча Кидки м'яча однією рукою з місця. Вправи з обтяженнями, набивними м'ячами

01.03

 

69

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із набивними м'ячами. Серійні стрибки поштовхом однієї ноги з діставанням високо підвішених предметів . Чергування різних способів ведення м'яча без зорового контролю. Кидки м'яча однією рукою з місця. Протидія атаковим прийомам суперника. Навчальна гра. Чергування бігу і ходьби у повільному темпі.

05.03

 

70

Методика виховання витривалості. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча однією рукою у русі. Заслон. Вправи на формування постави

07.03

 

71

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра «Боротьба в квадраті». Чергування різних способів пересувань, бігу, стрибків під час активної протидії захисників. Кидки м'яча однією рукою у русі. Біг у повільному темпі.

12.03

 

 

72

Самоконтроль на заняттях баскетболом. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Кидки м'яча однією рукою у русі. Штрафний кидок. Організація позиційного нападу. Вправи для розвитку гнучкості

14.03

 

73

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 15 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча однією рукою у русі. Штрафний кидок. Організація позиційного нападу. Біг у чергуванні з ходьбою.

15.03

 

74

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Контрольний навчальний норматив із кидків м'яча після ведення та подвійного кроку. Чергування різних способів ведення м'яча без зорового контролю. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

19.03

 

75

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із набивними м'ячами. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Чергування різних способів пересувань, бігу, стрибків під час активної протидії захисників. Заслон. Чергування різних прийомів ловіння, передач м'яча обома руками зверху та знизу. Біг у чергуванні з ходьбою.

21.03

 

76

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Естафета з бігом і стрибками. Кидки м'яча однією рукою у стрибку. Штрафний кидок. Протидія атаковим прийомам суперника. Вправи на формування постави.

22.03

 

77

Шкідливі звички та їх негативний вплив на досягнення в спорті. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 15 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Ведення м'яча з опором захисника. Протидії позиційному нападу. Біг у чергуванні з ходьбою.

02.04

 

78

Український баскетбол на сучасному етапі. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Накривання м'яча. Чергування різних прийомів ловіння, передач м'яча обома руками зверху та знизу, відбивання м'яча .Навчальна гра. набивними м'ячами

04.04

 

79

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 20 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча однією рукою у стрибку. Штрафний кидок. Навчальна гра.

05.04

 

Тематична

Модуль. Волейбол

80

Суддівство змагань з волейболу.Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Верхня пряма подача через сітку зі скороченої відстані. Пересування у різний спосіб в поєднанні з технічними прийомами у захисті. Прийом м'яча обома руками знизу після верхньої прямої подачі у парах. Вправи на формування постави.

09.04

 

81

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Верхня пряма подача через сітку зі скороченої відстані. Прийом м'яча обома руками знизу після верхньої прямої подачі у парах. Система гри «кутом уперед». Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса

11.04

 

82

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Верхня пряма подача через сітку зі скороченої відстані. Прийом м'яча обома руками знизу після верхньої прямої подачі у парах. Навчальна гра. Ходьба у повільному темпі.

12.04

 

83

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Вибір місця для виконання другої передачі. Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у повільному темпі. Контрольно-навчальний норматив з нижньої прямої подачі.

16.04

 

84

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування

18.04

 

85

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Нижня пряма подача. Вправи на формування постави

19.04

 

86

Місце українського волейболу на сучасному етапі розвитку європейського спорту. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Поєднання різних способів пересування. Нижня бокова подача. Вправи на розтягування.

23.04

 

87

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Нижня бокова подача. Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у чергуванні з ходьбою

25.04

 

88

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху й знизу від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Вибір місця для виконання нижньої подачі. Нижня пряма подача. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса

26.04

 

89

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м'яча обома руками зверху у колоні. Нижня пряма подача. Прийом м'яча обома руками знизу у колонах після виконання нижньої прямої (бокової) подачі від стіни. Рухлива гра на увагу.

30.04

 

90

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прийом м'яча знизу. Передача м'яча обома руками зверху у колоні. Прийом м'яча обома руками знизу у колонах. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса

02.05

 

91

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Контрольний навчальний норматив із прийому м'яча обома руками знизу від стіни. Хл. 4; 3; 2. Дівч. 4; 3; 2.  Біг у повільному темпі

03.05

 

92

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Нижня пряма подача. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса.

07.05

 

93

Значення гравців передньої та задньої ліній. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи, спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Передача двома руками зверху з накидання партнера. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни Навчальна гра «Волейбол».

10.05

 

94

Різновиди ходьби та бігу. Кидки набивного м’яча.  Комплекс ЗРВ. Контрольний навчальний норматив із передач м’яча двома руками зверху через сітку в парах. Хл. 5; 4; 3. Дівч. 4; 3; 2. Вправи на відновлення дихання.

14.05

 

95

Місце волейболу України на сучасному етапі розвитку європейського спорту. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ в парах. Контроль фізичного навантаження ( визначення ЧСС за 6 секунд ).

16.05

 

96

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Прийом м'яча обома руками знизу після переміщення. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Навчальна гра «Волейбол».

17.05

 

97

Пересування різними способами в поєднанні з технічними прийомами в нападі та захисті. Навчальна гра «Волейбол».

21.05

 

98

Взаємодія гравців передньої та задньої ліній. Кидки набивного м’яча. Навчальна гра «Волейбол».

23.05

 

99

Кидки тенісного м’яча правою та лівою руками в ціль. Навчальна гра «Волейбол».

24.05

 

Тематична

 

docx
Додано
12 січня 2019
Переглядів
1950
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку