Календарно-тематичне планування з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» на ІІ семестр для учнів 8 класу з інклюзивною формою навчання
Календарно-тематичне планування з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» на ІІ семестр
8 клас
№ з/п |
Дата пров. |
Зміст навчального матеріалу |
1-2 |
|
Вітання зі святами однолітків та старших. Підбір привітань згідно ситуації, свята. Виготовлення подарунків (пакування подарунків) своїми руками. |
3-4 |
|
Екскурсія до парку біля школи. Найбільш раціональний маршрут до парку ( прокладання маршруту на занятті за допомогою карти). |
5-6 |
|
Транспорт нашої місцевості. Придбання квитків, правила проїзду та поведінки у громадському транспорті. Складання «Пам’ятки поведінки у громадському транспорті». |
7-8 |
|
Правила етикету в громадських місцях та у спілкуванні з однолітками та із старшими. Складання «Пам’ятки поведінки у громадських місцях». |
|
|
Ознайомлення з професіями |
9 |
|
Екскурсія до Комунального об'єднання Зеленбуд Біленьківської ОТГ. |
10-11 |
|
Найбільш раціональний маршрут проїзду до КО Зеленбуд (прокладання маршруту на занятті за допомогою карти). Вибір транспорту (маршрутки, автобуси), придбання квитків, правила проїзду та поведінки у громадському транспорті. |
12 |
|
Правила поведінки на виробництві . Уніформа та інвентар працівників. |
13-14 |
|
Види послуг, діяльності організацій, що знаходяться на території Біленьківської ОТГ. Ознайомлення з діяльністю організацій, виробництв тощо. |
|
|
Одяг і взуття. Догляд за одягом та взуттям |
15 |
|
Догляд за взуттям. Чищення, просушування та зберігання різних видів взуття. |
16 |
|
Прання і чищення одягу. Виведення плям. |
17 |
|
Прасування одягу. Прасування сорочки. |
18 |
|
Дрібний ремонт одягу. Накладання латки. Підшивання низу штанів, пришивання ґудзиків різних видів.. |
|
|
Харчування |
19 |
|
Сервірування столу та користування столовим приладдям. |
20 |
|
Оформлення готових страв. |
21 |
|
Теплова обробка продуктів. Приготування салату з варених овочів. |
22 |
|
Складання меню на сніданок, обід, вечерю з урахуванням умов проживання та праці для сім’ї із 3 осіб. |
23 |
|
Правила прийому гостей. Накриваємо стіл до чаювання. |
24 |
|
Прибирання кухні. Миття посуду. |
|
|
Житло |
25 |
|
Обсяг і послідовність щотижневого прибирання житла. Миття підлоги. |
26 |
|
Миття вікон. Засоби для миття вікон. |
27 |
|
Побутова техніка. Чищення килимка за допомогою пилососа. |
|
|
Торгівля |
28-29 |
|
Супермаркети, магазини, кав’ярні. Екскурсія до магазину. Здійснення покупки. |
30 |
|
Ринок. Види ринків. |
|
|
Повторення вивченого, узагальнення отриманих знань, умінь, навичок |
31 |
|
Правила дорожнього руху. |
32 |
|
Поведінка дитини у незнайомій, непередбачуваній ситуації (заблукав, загубився тощо) |
33-34 |
|
Правила етикету за столом, у гостях, в громадських місцях та у спілкуванні з однолітками та із старшими. Розігрування ситуації «Випадково прийшли гості». |
35 |
|
Пригадування екскурсій, подорожей які здійснили протягом року. Перегляд фотографій. |
36 |
|
Порядок здійснення покупок у магазині. |
37 |
|
Організація власного дозвілля у вільний час. Планування відпочинку під час канікул. |
38 |
|
Заключне заняття. Прощання із учнями на час літніх канікул. |