Календарно-тематичне планування з образотворчого мистецтва 4 клас (ІІ семестр) за підручником М. Резніченко, С. Ткач

Про матеріал
Календарно-тематичне планування з образотворчого мистецтва 4 клас (ІІ семестр) за підручником М. Резніченко, С. Ткач
Перегляд файлу

Образотворче мистецтво

4 клас

(за підручником М. Резніченко, С. Ткач)

0,5 год на тиждень

ІІ семестр

з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

Образи природи, тварин, людей у мистецтві

8

Виражальні засоби під час створення образів фантастичних істот за мотивами творів народних художників. Композиція «Пташка щастя» (гуаш)

 

 

9

Образи тварин у творах художників-анімалістів. Закріплення понять «пропорції», «динаміка», «статика». Зображення фігури тварини (на площині чи в об’ємі) у статичному або динамічному станах. Композиція «Тварини – символи року» (гуаш або акварельні фарби)

 

 

Образ рідного краю в мистецтві

10

Актуалізація знань про колір як засіб вираження настрою у пейзажі. Усвідомлення залежності колірної гами від освітлення. Композиція «Свято весняної природи» (акварельні фарби)

 

 

11

Узагальнення знань про мову образотворчого мистецтва, його види і жанри. Ознайомлення з художніми традиціями рідного краю. Композиція «Український рушничок» (гуаш)

 

 

12

Особливості природного середовища рідного міста (села). Розвиток спостережливості, зорової пам’яті, вміння сприймати красу природи рідного краю та відтворювати її на площині. Композиція «Мій рідний край» (акварельні фарби)

 

 

13

Розширення уявлень про роботу художника-дизайнера. Ознайомлення з поняттям малих архітектурних форм (ліхтарі, альтанки, фонтани, лави тощо). Композиція «Веселий фонтан» (гуаш або акварельні фарби)

 

 

14

Створення святкового настрою за допомогою кольору та декору в багатоплановій тематичній композиції. Композиція «Сади цвітуть» (гуаш)

 

 

15

Узагальнення і систематизація знань учнів. Виставка творчих робіт учнів. Колективна композиція «Україна – моя Батьківщина» (матеріали на вибір)

 

 

 

doc
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
2883
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку