Кардинальна зміна життя

Про матеріал
Презентація до уроку з основ християнської етики 7 клас Містить цікаві, повчальні цитати з біблії, а також наведені приклади життєвих ситуацій. Буде допомогою вчителю під час проведення дистанційного уроку, а також уроку у звичному режимі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кардинальна зміна життя

Номер слайду 2

«Будьте або гарячі, або холодні. Бо як будете літеплими, Я вас вивергну» (Об. 3:16).

Номер слайду 3

Кожна людина одержує життя від Бога, є створеною на образ і подобу Божу, тому і жити має для Бога і з Богом у серці. Всіма своїми вчинками ми повинні наслідувати Ісуса, творити добро, уникати зла і осягнемо вічну нагороду - Царство Небесне. Цієї мети можна досягти лише одним способом – виконанням Божих Заповідей. Хто обирає інший шлях, того чекає велике розчарування та страшний кінець – пекло.

Номер слайду 4

Сходинки духовного навернення. Запам’ятай! Кардинально змінити життя – це сказати гріхові рішуче „ні!” і йти за Христом. 

Номер слайду 5

Розважання слова Божого. Коли ж Ісус був у Віфанії, у домі Симона, на проказу слабого, і сидів при столі, підійшла одна жінка, алябастрову пляшечку маючи щирого нардового дуже цінного мира. І розбила вона алябастрову пляшечку, і вилила миро на голову Йому! 4 А дехто обурювались між собою й казали: Нащо таке марнотратство на миро? 5 Бо можна було б це миро продати більше, як за три сотні динаріїв, і вбогим роздати. І нарікали на неї. 6 Ісус же сказав: Залишіть її! Чого прикрість їй робите? Вона добрий учинок зробила Мені. 7 Бо вбогих ви маєте завжди з собою, і коли схочете, можете їм робити добро, Мене ж не постійно ви маєте. 8 Що могла, те зробила вона: заздалегідь намастила Моє тіло на похорон... 9 Поправді кажу вам: де тільки ця Євангелія проповідувана буде в цілому світі, на пам'ятку їй буде сказане й те, що зробила вона! Від Марка 14:3-9

Номер слайду 6

миро- ЦЕ ДОРОГОЦІЙННА НАРДОВА ПАХУЧа ОЛІЯІсус не робив розрізнення між особами. Був однаково доступний як фарисеям, так і грішниці{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Фарисей. Жінка. Дав тільки трохи. Усе. Запросив Ісуса, а мав би ще принести води, щоб помити ноги. Жінка принесла воду своїх сліз, що більше, сама обмила ноги Ісуса й обтерла їх своїм волоссям. Фарисей не привітав Ісуса поцілунком. Жінка виразила свою любов до Ісуса, вкриваючи його ноги поцілункоми, лила на ноги дорогоцінне миро.

Номер слайду 7

Гріхи жінки не перешкодили знайти любов, їй допомогла покора, бо вона не думала в той момент, що про неї думають інші, жінка зосередилась на тому, щоб зустрітися з Ісусом, учителем Назарету.

Номер слайду 8

Я виноградина, ви -гілки. Хто перебуває в Мені,, а Я в ньому,-той плід приносить щедро. Без мене ж ви нічого чинити не можете. Якщо хтось у Мені не перебуває, той, мов гілка, буде викинутий геть і всохне…Коли ви в Мені перебуватимете і Мої слова перебуватимуть, - просіте тоді, чого лиш забажаєте, і воно здійсниться для вас. Йо. 15, 5-9

Номер слайду 9

Біблійні історії та притчі, які висвітлюють кардинальну зміну життя людей.

Номер слайду 10

Історія кардинальної зміни життя Йона

Номер слайду 11

Походив з єврейської глибокорелігійної родини, мав спочатку ім’я Савло, належав до коліна Веніамінового, народився в місті Тарсі (Кілікія) у Малій Азії, яке тоді славилося своєю грецькою академією і освіченністю своїх мешканців. Незважаючи на приналежність до партії фарисеїв, був людиною вільнодумною і шанувальником грецької мудрості. Успадкував від свого батька римське громадянство, був ревним гонителем ранніх християн.  Але під час своєї подорожі до Дамаску (з метою переслідування християн) мав видіння Христа, після чого став невпинним апостолом християнства. Опівдні в дорозі його й супутників несподівано осяяло світло з неба. Він упав на землю і почув небесний голос: «Савле, Савле, чому ти мене переслідуєш?». На що Савло сказав: «Хто ти, Господи?». Й почув відповідь: «Я Ісус, що його ти переслідуєш. Встань же та йди в місто, і тобі скажуть, що маєш робити». Здивованого й осліпленого Савла привели в Дамаск, де після зустрічі з учнем Христа Ананієм він прозрів, а той сказав: «Бог отців наших вибрав тебе, щоб ти волю його зрозумів і щоб бачив ти Праведника, і почув голос із уст Його. Бо будеш ти свідком Йому перед усіма людьми…» І після цього святий Павло став ревним проповідником слова Божого та християнської віри.

Номер слайду 12

Запам’ятай! Навернення – це Дар Божий, й ініціатором його виступає Сам Господь. Людина лише відповідає на це запрошення до покаяння. Це і є шлях кардинальної зміни життя.Ісус Христос – наш Бог, Спаситель світу,Податель благ і джерело життя. Він кличе нас: „Прийдіть до Мене, діти,Бо вже не довго квітнути житам. Я кличу вас, завжди на вас чекаю... Та вибрати повинні ви самі. Я - двері вам до раю відкриваю. Ви ж – двері свого серця відчиніть.” Ісусе мій, ввійди в дім серця мого,Я двері відчиняю знов. Як Магдалина, вмию Твої ноги,Як Вероніка, з рани витру кров. В моєму серці будеш спочивати,Замешкай в ньому, Боже, назавжди... А я буду молитися, чувати,І стерегтиму скарб свій від біди. Немає щастя більшого на світі,Як в руки Твої дати всю себе,Ісусе, біля ніг Твоїх сидіти,І як Марія, слухати Тебе.

Номер слайду 13

Творче завдання. Прочитавши біблійний текст,порівняйте життя апостола Павла до навернення і після. Свої думки запишіть у зошиті.

Номер слайду 14

pptx
Додав(-ла)
Lirek Olha
Пов’язані теми
Етика, 7 клас, Виховна робота
Додано
27 березня 2022
Переглядів
1530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку