Картка завдання 1
Знайдіть у наведеному тексті помилки і закресліть їх. Правильне напишіть зверху.
Тушкування – один з основних видів приготування харчових продуктів. Це комбінований спосіб первинної обробки продуктів. Продукти спочатку відварюють, а потім пропускають у великій кількості рідини (соусу).
Картка завдання 2
Знайдіть у наведеному тексті помилки і закресліть їх. Правильне запишіть зверху.
Варіння – це вид первинної обробки продуктів. Продукти готують, нагріваючи їх у великій кількості жиру до утворення рум’яної шкірочки. Існує також спосіб варіння, коли продукти повністю занурюють у холодний жир. Такий спосіб називається смаженням у фритюрі.
Картка завдання 3
Установи відповідність між назвами теплової обробки продуктів та їх визначенням:
1)Варіння основним способом;
2)Пасерування
3)Запікання.
А – легке обсмажування продуктів із невеликою кількістю жиру;
Б – доведення до готовності продуктів у спеціальному посуді, фользі, на листі чи решітці без жиру й рідини;
В – доведення до готовності продуктів, повністю зануривши їх у воду