Казка для дітей "Хто добріший, той і сильніший"

Про матеріал
Казка для дітей молодшого шкільного віку, яка вчить великої життєвої мудрості і для людей, і для звірят однакова: хто добріший, той і сильніший.
Перегляд файлу
  •                 Хто добріший, той і сильніший

Казка для дітей

У одному Лісовому Царстві жила собі Лисичка-Хитра-Сестричка. Напередодні кожного свята вона залякувала діток і відбирала у них всі подарунки. За це Звірі боялися та уникали Лисичку.

Чого тільки не робили лісові мешканці, щоб вберегтися від Хитрунки! Вони ховалися, будували міцні будиночки, тікали. Найсміливіші навіть пробували звертатися зі скаргами до Верховної Ради Лісу і Міністерства захисту прав лісових мешканців. Усе марно. І тоді їм на допомогу прийшла Сова-Премудра-Голова. Зібрала вона усіх мешканців Царства на нараду і промовила:

  •                  Лісові мої друзі! Знаю, чим зарадити нашій халепі. Неправильно ми чинили досі з Лисичкою-Хитрою-Сестричкою. Відповідали злом на зло, а так чинити не можна. Лише добротою можна розтопити серце іншого. Тим паче, коли воно самотнє…

Замислилися звірі. Проте робити було нІчого - вирішили скористатися порадою Сови. Організували Великоднє свято, принесли гостинців, навіть пасочки спекли. Запросили Лисичку, приготували їй подарунки. Усі дружньо спілкувалися з Хитрункою, багато сміялися, співали пісень.

І Лисичка раптом змінилася на очах! Присоромлено повернула все крадене, перепросила у нових друзів, пообіцяла змінитися.

Так один добрий вчинок зміг змінити всю ситуацію в Лісовому Царстві. Адже сила зовсім не в хитрості чи злобі. Велика життєва мудрість і для людей, і для звірят однакова: хто добріший, той і сильніший.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
25 грудня 2022
Переглядів
200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку