Казкотерапія для дітей . Казка про Агресивність, Тривожність і Імпульс.

Про матеріал
Казкотерапія для дітей . Казка про Агресивність, Тривожність і Імпульс. Виховує у дітей поняття про агресивність, тривожність, імпульс,любов, доброту, справедливість, сміливість, спокій, співчуття , мудрість, наполегливість, турботу, стимул.
Перегляд файлу


Казка про Агресивність, Тривожність і Імпульс.

Жили - були жителі Чарівного лісополісу і їх Господиня Гармонія .У них була дуже дружна і добра сім'я . Але ось одного разу до них на повітряній кулі залетіли дивні дітлахи. Які були дуже злі, образливі і нахабні . Вони все руйнували і ламали . Їх звали Агресивність, Тривожність і Імпульс. Вони вирішили жити на великому красивому дереві, де якось чудно розташувалися три дупла, які стали їм будинком .У них не було ні мами ні тата, вони були дуже самотні . Брат і сестри могли годинами гуляти і ні про що не думати. Агресія була старшою сестрою, завжди хотіла бути першою у всьому, вона придумувала багато різних ігор, як правило руйнівних. Тривожність всього боялася, вона була сором'язливою і нерішучою, могла годинами спостерігати, коли брат з сестрою грали то в хованки, то в наздоганялки собі на втіху. Агресія глузувала з сестри і називала її боягузкою. Брат Імпульс підтакував сестрі і говорив надмірним тоном, що її треба постійно штовхати і штовхати, щоб Тривожність заворушилася. У лісополісу всі знали цю дивну трійку і цуралися цих діточок.  Головна проблема Агресії, Тривожності і Імпульса була в тому, що вони не вміли дружити і спілкуватися з іншими жителями . Але Гармонія сказала своїм підопічним, що в нашому лісополісі всім місця вистачить, навіть таким дітям.

 І ось одного разу сонячним ясним днем, де ніщо не віщувало неприємностей Агресія , Імпульс і Тривожність загралися на галявинці і не помітили як підійшли до глибокої ями, де росла дуже висока трава і було незрозуміло яка там глибина, вони впали туди, і від страху почали лаятися, кричати і звинувачувати один одного у всьому. Але так як у них не було друзів ніхто не кинувся їх шукати.

 У цій ямі вони просиділи цілу ніч. І ось вранці коли зійшло сонце біля ями проходила Гармонія, яка оглядала свої володіння і почула чийсь плач і стогін . Вона заглянула в яму і побачила Агресію, Тривожність і Імпульса. Господиня привіталася і запитала: «Дорогі діти як ви там опинилися?» Агресія відповіла: «Ти, тітка, а ну швидко нас дістала, а то, господиня лісополісу називається, повириваєте всюди ями і нам жителям ніде гратися». Гармонія спокійно подивилася на Агресію, Тривожність, і Імпульса допомогла їм вибратися з ями і сказала: «Зараз я зберу наших жителів і ми будемо вирішувати як вам допомогти». Вона покликала Любов, Доброту, Справедливість, Сміливість, Спокій, Співчуття і Мудрість. І запитала Гармонія в найстаршої і шанованої жительки Мудрості: «Що нам робити з цими невдячними дітьми?» Мудрість задумалася і відповіла: «Цих дітей потрібно навчити любити, сподіватися і вірити . Вони залишилися без мами і тата і не знають, що це таке . Нехай під свою опіку Агресію візьмуть Любов і Справедливість, Тривожність візьме Доброта і Сміливість, а Імпульс візьме Спокій і Співчуття. А ти Господарочка Гармонія наглядатимеш за перетворенням з боку.

 І Агресія стала жити з Любов'ю і Справедливістю і навчилася любити і бути справедливою і їй це дуже сподобалося і через деякий час Агресія зрозуміла, що стала змінюватися і перетворилася в Наполегливість. Тривожність дуже боялася йти до своїх опікунів але Доброта і Сміливість проявили дуже велику ніжність і Тривожність заспокоїлася і через деякий час зрозуміла, що це їй теж подобається і перетворилася в Турботу. Імпульс - то хотів, то не хотів йти до Спокою і Співчуття, але потім вирішив все ж проекспериментувати і пішов жити до них і теж через деякий час зрозумів, що змінюється і перетворився в Стимул.

 Гармонія дуже рада була, що в родині жителів Чарівного лісополісу стало на три нових жителя більше .

 І вони всі зажили ще дружніше і веселіше.

Ось і казочці кінець, а хто слухав молодець!

 

 

   

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дорошева Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Інкл
Додано
17 вересня 2019
Переглядів
4234
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку