Казкотерапія "Дощово-кавова казка

Про матеріал
Ця казка створена для того щоб проводити з молодшими школярами казкотерапію на якій зачитується казка та пізніше обговорюється чого вона може нас навчити.
Перегляд файлу

  Дощ. Як добре  в дощ сховатися в затишній теплій кав’ярні. Запашний аромат кави віє теплом, і незатишна погода миттю стає якоюсь іншою, казковою.

  Якось точно в таку погоду в маленький підвальчик – кав’ярню зайшли троє – двоє чоловіків і одна жінка. Вони сміялися, пили каву і про щось розмовляли, та так галасливо, що дівчина за сусіднім столом мимоволі відволікалася від своїх роздумів і прислухалася до їхньої розмови:

  • … У неї був капелюх, такий крислатий, чорного кольору, він так пасував до її чорного, як ніч, пальто. Так елегантно. Або іншого разу. У неї було жовте кепі, таке маленьке жовте кепі, з такою ж жовтою маленькою спортивною кофтою та коротенькими шортами. Дуже забавно. Хай там що, але найкраще я пам’ятаю її очі смарагдового кольору.
  • Завжди дивувалася твоїй зоровій пам’яті. Як ти можеш запам’ятовувати такі докладні образи? Зате я добре запам’ятовую події. Пам’ятаю, погода була, як сьогодні, ми забули парасольку й бігали по всьому місту, шукали, де ж сховатися, і саме у цей день знайшли цю кав’ярню. І хоч ми вщент промокли, все одно чудовий був день.
  • Так, мила, у тебе явно епізодична пам'ять. Хоча я й цим не можу похвалитись, у мене вона семантична. Я чітко пам’ятаю, що вона раніше називала себе Елліс. Їй завжди подобалося ім’я Елліс. Хоча взагалі її звати Аліса. От тільки я, скільки б не намагався, не знаю, коли й від кого це чув. Таке відчуття, що воно саме собою вийшло, пам’ятаю – та й по всьому…

 Розмова ще тривала, а дівчина перевела погляд на танок крапель дощу, які так старанно вибивали свій мелодійний ритм, немов гранули на вулицях міста, дахах будинків і неслися кудись далеко, передаючи пошепки далі й далі свою чарівну музику…  

doc
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
21 березня 2019
Переглядів
566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку