Складні речовини, утворені металічним елементом та гідроксидними групами (OH).

Про матеріал

Основи це-Складні сполуки, що складаються із катіонів металічного елемента Me і гідроксид-аніонів ОН.

Гідроксильна група, або гідроксогрупа, утворюється з молекул води Н20. Фізичні властивості - за нормальних умов усі луги — тверді речовини білого кольору, милкі на дотик, їдкі, роз'їдають шкіру, тканини, папір. Нерозчинні основи — тверді речовини різного кольору.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСНОВИ

Номер слайду 2

Мета: Отримати відомості про: назву основ, формули основ, класифікацію, фізичні властивочті, Використання.

Номер слайду 3

Основи це- Загальна формула основ - Ме(ОН)n

Номер слайду 4

Назви основ назва металу + валентність римскими цифрами + слово “гідроксид” NaOH Ca(OH)2 Fe(OH)3 NaOH — натрій гідроксид, якщо метали мають змінну валентність, у дужках після назви металу римською цифрою зазначають його валентність в даному гідроксиді. Наприклад, Fe(OH)3 — ферум(ІІІ) гідроксид, Fe(OH)2 — ферум(ІІ) гідроксид Т.П.Селецька

Номер слайду 5

Класифікація основ NaOH, KOH Cu(OH)2 Основи Розчинні(луги) Нерозчинні Т.П.Селецька

Номер слайду 6

Фізичні властивості За нормальних умов усі луги — тверді речовини білого кольору, милкі на дотик, їдкі, роз’їдають шкіру, тканини, папір. Нерозчинні основи — тверді речовини різного кольору. Працюючм з лугами та їхніми розчинами,будьте особливо обережними!

Номер слайду 7

Луги мають високу реакційну здатність. Робота з ними потребує суворого дотримання правил техніки безпеки! Якщо луг випадково потрапив на шкіру, його треба негайно змити великою кількістю проточної води, а потім, у разі потреби, протерти ушкоджену ділянку шкіри слабким розчином оцтової кислоти.

Номер слайду 8

Фізичні властивості Калій гідроксид та застосування У косметичній промисловості Застосовується в деяких засобах для чищення нігтів, кремах для миття та мила, оскільки завдяки їдкій властивості він дуже ефективний при розкладанні або видаленні м’яких тканин та видаленні волосся. У сільському господарстві Застосовується в добривах та інших сільськогосподарських продуктах, таких як гербіциди та пестициди. КОН високої чистоти застосовується у виробництві пестицидів, синтезі фарб та барвників, хімічних речовин для ясен, у фотографії як фотолюдер для розробки лугу, як електроліт у лужних батареях та паливних елементах, при електролізі води, при електроосадження або гальванічне покриття, літографія тощо.

Номер слайду 9

Кальцій гідроксид, застосування. виробництво цукру Т.П.Селецька

Номер слайду 10

Широкого застосування серед основ мають луги, передусім Натрій гідроксид використовують для виробництва мила,ліків, паперу, тканин, для очистки нафти. Т.П.Селецька

Номер слайду 11

ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Розробки уроків
Додано
20 липня 2022
Переглядів
542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку