Класна година на тему: "Безпека на дорозі"

Про матеріал
Використання зазначеної презентації допоможе пригадати знання, уміння і навички з правил дорожнього руху, бережливого ставлення до власного життя і здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Класна година:«БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ»5 клас

Номер слайду 2

Дорога – не місце для гри і бігу, тому що по ній їздять машини, від яких потрібно триматися подалі на безпечній відстані. Будьте відповідальним пішоходом - дотримуйтесь правил дорожнього руху. Відповідальність за безпеку на дорозі несуть не лише водії, а й пішоходи.

Номер слайду 3

Звертай увагу на сигнали світлофора. Світлофор із зображенням людини, яка йде, призначено для пішоходів. Переходити дорогу можна тільки тоді, коли він світиться зеленим. Але перед цим потрібно подивитися праворуч і ліворуч, щоб переконатися, що не наближається автомобіль. У жодному випадку не можна переходити дорогу, якщо зображення з чоловічком горить червоним кольором.

Номер слайду 4

Переходити дорогу можна тільки на пішохідному переході

Номер слайду 5

Якщо поруч з переходом немає світлофора, потрібно дотримуватися таких правил: подивитися праворуч, а потім ліворуч, щоб побачити, чи не їде поруч автомобіль; якщо поруч їде автомобіль, потрібно його пропустити, і тільки потім переходити дорогу; не можна переходити дорогу на повороті; не можна переходити дорогу між двома транспортними засобами, що стоять.

Номер слайду 6

Будь уважний. Не тільки дивись навкруги, а й слухай Зустрічний автомобіль не завжди можна побачити. Тому перед тим, як переходити дорогу, необхідно прислухатися, чи не наближається автомобіль. Якщо чуєш звук автомобіля, зупинись і подивись ліворуч, а потім праворуч. Гучний шум двигуна означає, що автомобіль поблизу, а тихий — далеко. Потрібно дотримуватися таких правил:

Номер слайду 7

Дотримуйся правил безпеки, коли катаєшся на велосипеді: Завжди одягай шолом перед тим, як сісти на велосипед;Перевіряй справність велосипеда, коли збираєшся покататися. Особливу увагу зверни на те, чи справні гальма. Якщо катаєшся ввечері, перевір, чи працює фара і чи встановлені світловідбивні деталі.

Номер слайду 8

«Убезпеч себе!» ПАМ’ЯТКАПереходь дорогу тільки по пішохідному переходу. Не вибігай на дорогу. Коли їдеш в автомобілі, не висувай руки з вікна, тебе може травмувати автомобіль, який їде назустріч. Ніколи не переходь дорогу на поворотах. Коли йдеш вулицею, не поспішай. Гуляй по тротуарах.

Номер слайду 9

Правила дорожнього руху - це Закон і його необхідно дотримуватися!Тільки суворе дотримання Правил дорожнього руху захищає всіх нас, водіїв і пішоходів, від небезпеки на дорозі.

Номер слайду 10

Джерела: Безпека дітей на дорогах: 12 правил. – URL: https://osvitoria.media/news/bezpeka-ditej-na-dorogah-dvanadtsyat-pravyl/ Безпечні канікули: що мають знати діти про обережність на дорогах і дорожні знаки. – URL: https://moz.gov.ua/article/health/bezpechni-kanikuli-scho-majut-znati-diti-pro-oberezhnist-na-dorogah-i-dorozhni-znaki 10 основних правил дорожнього руху для дітей. – URL: https://dity.te.ua/pravila-dorozhnogo-ruxu-dity Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні: основні правила поведінки. – URL: https://moz.gov.ua/article/health/tizhden-bezpeki-dorozhnogo-ruhu-v-ukraini-osnovni-pravila-povedinki

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шульга Юлія Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 грудня 2021
Переглядів
5013
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку