Книга як опора: що читати підліткам

Про матеріал
Даний цифровий ресурс розроблено для учнів підліткового віку. Робота містить 9 буктрейлерів цікавої, сучасної, різножанрової літератури відомих українських та закордонних авторів. Ресурс створений для рекламування певної книги, її просування серед підлітків, з метою заохочення до читання. Цінність цифрового ресурсу полягає в тому, що його можна використати не тільки з метою популяризації книги та читання, але й для проведення загально - бібліотечних масових заходів, на уроках української та зарубіжної літератури, в позакласному читанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книга як опора: що читати підліткам. Автор. Галайчук Наталія Володимирівна. Завідувач бібліотекою. Смілянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12

Номер слайду 2

Пояснювальна записка. Картка опису. Бібліографія:1.https://www.readmodo.com/knyhy-dlia-pidlitkiv/2.https://vseosvita.ua/library/prezentacia-top-10-knig-aki-potribno-procitati-pidlitku-86020.html3.https://www.yakaboo.ua/ua/privit-ce-ja-1562601.html4.https://dovidka.biz.ua/chornilne-serdtse-skorocheno/

Номер слайду 3

Привіт, це ЧарліУ центрі сюжету — Чарлі і він не крутий підліток. Він не займається спортом і не отримує задоволення від вечірок. Натомість Чарлі подобається читати книжки. Весь роман — це збірка листів, які пише головний герой. Щира і душевна історія про проблеми підлітків та дорослішання.

Номер слайду 4

ЗАДЗЕРКАЛЛЯУ цій повісті різні реалії. Симпатія і любов. Дружба і ненависть. Підтримка і самотність. Реалізовані мрії і нездійснені мрії. Родина і її відсутність. І є тепло відкаміна, наприкінці повісті. Тепло, яке виступає символом зближення і підтримки, необхідної нам усім.

Номер слайду 5

Чат для дівчат. Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі... Тонко описані, багатогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять і юних, і дорослих читачів.

Номер слайду 6

Чорнильне серце“Чорнильне сердце” про пригоди незвичайної дівчинки Меггі та її батька, що володіли чарівними силами.

Номер слайду 7

Не такий“Не такий” — повість сучасного українського письменника Сергія Гридіна про підлітка, який страждає від надмірної ваги та має купу пов’язаних із цим неприємностей, зокрема проблеми у спілкуванні з батьками та своїми ровесниками. Однак, коли ситуація зовсім заходить у глухий кут, хлопець починає докладати зусиль, щоб усе змінити.

Номер слайду 8

Привіт, це Я Книга «Привіт, це я» адресована у першу чергу дівчатам підліткового віку. Вона має вигляд особистого щоденника дванадцятирічної норвезької дівчини Уди. Перехідний вік змусив її дратуватися та бути незадоволеною собою, поведінкою батьків та друзів. Уда багато часу розмірковує над питаннями, які не може нікому задати. Тому починає вести щоденник, який замикається на ключ.

Номер слайду 9

Кава з кардамономІсторія одного року життя 15-річної дівчинки, з її першими закоханностями і справжнім коханням, проблемами, емоціями, переживаннями, захопленнями.

Номер слайду 10

Сучасний письменник Філіп Пулман змальовує фантастичний світ, у якому є Науковці і Ковтачі, гиптяни і броньовані ведмеді, відьми і скельні почвари. А душа людини – її деймон – завжди поруч у подобі тварини…Північне сяйво

Номер слайду 11

Таємний сад. Зворушлива історія дівчинки-сироти Мері, яка змушена переїхати з Індії до Англії. Це непоказне й норовливе дівчисько знаходить у маєтку покинутий сад, і відтоді життя героїні змінюється. Сад допомагає Мері помітити красу і чарівність кожної миті, розкрити серце для любові до всього живого, знайти справжніх друзів, навчитися відповідальності, людяності, вірності, а та­кож навчити цього інших, навіть дорослих.

pptx
Додано
22 березня 2023
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку