Презентація "Краса і сила кохання у творі В.Шекспіра "Ромео та Джульєтта""

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при вивченні трагедії В.Шекспіра "Ромео та Джельєтта".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краса і сила земної любові у трагедії Шекспіра «Ромео і Джульєтта»Ромео і Джульєтта

Номер слайду 2

Гра «Вірю» - «Не вірю»

Номер слайду 3

Італія доба Відродження 16 ст.

Номер слайду 4

Історія створення трагедії «Ромео і Джульєтта»

Номер слайду 5

Історія створення. Конфлікт справжнього почуття і забобонів. Трагедія «Ромео і Джульєтта» Вільяма Шекспіра

Номер слайду 6

Історія створення«Ромео і Джульєтта» - трагедія Вільяма Шекспіра написана приблизно 1595 року, в якій розповідається про трагічне кохання двох молодих веронців із ворожих родин.

Номер слайду 7

Історія створення. Відомо, що до створення п'єси «Ромео і Джульєтта» вже існувало кілька легенд і новел інших авторів про кохання двох представників ворогуючих кланів. В основу трагедії Шекспіра лягли три новели. Найраніша була написана в 1562 Артуром Бруком, називалася вона «Трагічна історія Ромеуса і Джульєтти».

Номер слайду 8

Історія створенняІншим прототипом п'єси Шекспіра стала новела «Ромео і Джульєтта», створена Маттео Банделло у XVI столітті. Як ви можете побачити називалася вона так само, як і п'єса Шекспіра. Також італійський письменник і історіограф Луїджі Так Порто написав новелу «Історія двох шляхетних закоханих», яка практично повністю повторювала сюжет шекспірівської п'єси. Цікаво, що Вільям Шекспір змінив попередні твори лише трохи, наприклад, в ранніх п'єсах дія відбувалася протягом близько дев'ятьох місяців. У Шекспіра ж за сюжетом всі події відбулися всього за п'ять днів.

Номер слайду 9

Конфлікт справжнього почуття і забобонів. Головні герої п'єси, молоді закохані, стали символом сили і величчі справжнього кохання. Тому в наш час юних закоханих так і називають - Ромео та Джульєтта.

Номер слайду 10

Конфлікт справжнього почуття і забобонів. Основною ідеєю п′єси є утвердження моральних цінностей, притаманних людині тих часів. Герої виходять за рамки звичайних традицій: Ромео йде на таємний шлюб, Джульєтта не розігрує сором′язливу леді. Разом вони готові йти проти волі батьків і суспільства, щоб бути разом.

Номер слайду 11

Висновок: Не дивлячись на різні забобони та ворожнечу своїх кланів, Ромео та Джульєтта прагнули жити разом. Оскільки їхні батьки цього б не допустили вони вигадали хитрий план та оскільки через епідемію чуми гінець не зміг розповісти, що смерть Джульєтти вдавана, Ромео випив отруту. Прокинувшись і дізнавшись про це Джульєтта вбила себе кинджалом. Смерть Ромео і Джульєтти поклала край ворожнечі між кланами Капулетті і Монтеккі.«Ромео і Джульєтта» Трагедія В. Шекспіра

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Фонтан закоханих, Львів

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Карнавал Верона

Номер слайду 18

Testus. Пам’ятник ДжульєттіLo Scaligero. Будинок Джульєтти

Номер слайду 19

Музичні твори1839 — симфонія — ораторія «Ромео і Джульєтта» (Гектор Берліоз)1867 — опера «Ромео і Джульєтта» (Шарль Гуно)

Номер слайду 20

Сумнішої оповіді не знайдете,Ніж про любов Ромео і Джульєтти.

Номер слайду 21

Творче завдання. Твір Шекспіра примушує задуматись над…………. Трагедія навчила мене………. Як би я був Ромео………Як би я була Джульєта………..

Номер слайду 22

pptx
Додано
23 березня 2023
Переглядів
551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку