Коефіціє́нт кори́сної ді́ї Механізмів

Про матеріал
Презентація для учнів 7 класу на тему Коефіціє́нт кори́сної ді́ї механізмів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Постановка проблеми Припустимо, що треба підняти вантаж на певну висоту. Для того щоб було зручніше можна скористатися нерухомим блоком. Для цього слід перекинути через блок мотузку, прив’язати до неї вантаж і, взявшись за вільний кінець мотузки, рівномірно тягти мотузку в них. Визначимо яка ефективність цього механізму?

Номер слайду 3

Формування знань Отже при підніманні вантажу на висоту h виконується корисна робота: А от повна робота, тобто та робота, яку виконує вантажник, витягаючи мотузку на довжину, що дорівнює висоті h, обчислюється:

Номер слайду 4

Коефіцієнт корисної дії Коефіцієнт корисної дії (ККД) механізму – це фізична величина, яка характеризує механізм і дорівнює відношенню корисної роботи до повної (зазвичай вимірюється у відсотках):

Номер слайду 5

Формування вмінь Колективне розв’язування задачі По похилій площині підіймають вантаж масою 60 кг, прикладаючи для цього силу 240 Н, спрямовану вздовж площини, Чому дорівнює ККД площини, якщо її довжина дорівнює 10м, а висота – 3 м?

Номер слайду 6

Хвилинка цікавої фізики Похила площина в природі й техніці Похилі площини часто зустрічаються в повсякденному житті. Наприклад, для підйому вантажів використовуються пандуси. Завдяки нахилу пандуса сила, необхідна для збільшення висоти менша, хоча шлях, який потрібно подолати, збільшується. Такі механізми значно полегшують пересування людям з обмеженими можливостями

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання § 36, вивчити ст. 237 вправа 36, № 5 Додаткове завдання: Огляньте побутову м’ясорубку. Які прості механізми входить до її складу?

Номер слайду 12

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку