кого можна назвати патріотом рідної землі

Про матеріал
Презентація до уроку мовленнєвого розвитку у 6 класі . Допомагає учителю підготуватися до уроку, сформувати в учнів практичні компетентності будувати висловлення світоглядного змісту та перевірити результати навчально-пізнавальної діяльності учнів .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕСЕ Що означає бути патріотомрідної землі

Номер слайду 2

Що таке есе та як його написати?Есе (фр. essai «спроба, проба, нарис», від лат. exagium «зважування») — літературний  жанр прозового твору невеликого обсягу й вільної композиції. Есе виражає індивідуальні враження й міркування автора з конкретного приводу або предмета й не претендує на вичерпне трактування. Що таке есе

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Створюючи есе учень (учениця): ❖ вільно висловлює свою думку; ❖ показує своє ставлення до того, про кого говорить; ❖ не дотримується обов’язкової форми (вступу, основної частини, висновку); ❖ не всебічно описує предмет чи подію; ❖ може лише частково, як у розмові торкатися якихось питань; ❖ може висловлювати опірні міркування; ❖ використовує образні вислови, порівняння; ❖ на початку може сказати про що йтиметься у його висловлюванні, про час, місце й особливості події, може подати вислів, що виражає думку або викликає різне ставлення, можна почати прислів’ям, приказкою чи мудрим висловом; ❖ продовження може бути схожим на оповідання, під час читання якого виникають особливі відчуття й напрошується важливий висновок; ❖ останній абзац має завершувати думку;❖ речення можуть бути короткі й, навіть, незавершені, питальні й окличніЯк писати есе?

Номер слайду 5

Минуло вже багато років з дня народження Тараса Шевченка, але в багатьох українських родинах є прикрашений рушником портрет Кобзаря. Жоден поет світу не зрівняється з ним у любові до рідного краю, до простої знедоленої людини. Чому саме він? Чому саме ми, українці, читаємо його поезію? «І на оновленій землі …» – линуть його слова. ***Аналіз запропонованих зразків есе.

Номер слайду 6

1) Складемо асоціативний кущ зі словом патріот-...... Патріотизм — любов до своєї батьківщини, відданість своєму народові, готовність для них на жертви й подвиги.2) А які вислови про любов до рідного краю ви знаєте ? Без Батьківщини немає людини. Можеш вибирати друзів і дружину, вибрати не можна тільки Батьківщину. (В. Симоненко)Патріотизм — це не любов до ідеї, а любов до Вітчизни. (В. Распутін)Всюди на світі добре, а вдома найкраще. Той, хто в біді кидає свій народ, стає його ворогом. Чингіз Айтматов •Підготовча робота до складання есе.

Номер слайду 7

Ви обираєте тему, пишете в зошиті есе. Посередині рядка ви пишете обрану тему (без лапок і крапок в кінці рядка). А спочатку наступного рядка переписуєте есе, яке ви написали, і надсилаєте мені його у класруум 19 травня 2022 року. Як виконувати роботу?

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. пупок пупок
    Загальна:
    3.3
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
18 травня 2022
Переглядів
4257
Оцінка розробки
3.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку