Кольоротерапія в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами

Про матеріал
Кольоротерапія в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Колір є важливою інформаційною ознакою предметів та явищ, сприймається лише за допомогою зорового аналізатора (на відміну від форми те величини, які можна виділити практичним шляхом). Усе різноманіття кольорових відтінків отримане змішуванням трьох кольорів спектру – червоного, зеленого та синього. В оці людини, на сітківці, є спеціальні колбочки, які вловлюють кожен з основних кольорів. Це є нормальним кольоросприйняттям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кольоротерапія в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Підготувала: Сторчакова О. В.

Номер слайду 2

Уявлення про різноманіття кольорів найкраще дає веселка. Пам’ятаєте сім кольорів веселки? Це червоний, жар неначе, Це – оранжевий гарячий. Жовтий – як пшениця в полі, Мов трава – зелений колір. Голубий – як у краплині, А наступний колір синій, Синій колір, ніби річка, Фіолетовий – як нічка.

Номер слайду 3

Колір є важливою інформаційною ознакою предметів та явищ, сприймається лише за допомогою зорового аналізатора (на відміну від форми те величини, які можна виділити практичним шляхом). Усе різноманіття кольорових відтінків отримане змішуванням трьох кольорів спектру – червоного, зеленого та синього. В оці людини, на сітківці, є спеціальні колбочки, які вловлюють кожен з основних кольорів. Це є нормальним кольоросприйняттям. При невірній роботі хоча б одного типу колб кольорові відчуття спотворюються. Ця кольороаномалія має назву дальтонізм.

Номер слайду 4

теплооптимізмбагатствоенергіянатхненняуспіх саморозвитоксонцежиттягармоніяприроданадіяпроцвітаннястабільністьпрогресвлада

Номер слайду 5

забороналюбовперемогавогоньвпевненістьактивністьенергіясилачарівністьбезпечністьлегкістьводаповітряспокіймирсвобода

Номер слайду 6

таємницядуховністьінтуїціяфантазіяромантикамістиказагадкамагіясамовіддачаєдністьлегкістьдосконалістьсвободазавершеністьчистотавідкритість

Номер слайду 7

Колір викликає певні асоціації: блакитне місто – це місто нашої мрії;блакитна кров - благородне походження людини;синій птах асоціюється зі щастям;золоте серце у людини доброї, великодушної;золоті руки – у людини працьовитої;золоті верби ростуть – нерозумні дії кого-небудь;проходити червоною ниткою (в творі) – головна ідея;сірі будні - свідчить про щось нудне, монотонне;згущувати фарби – перебільшувати що-небудь;дивитися крізь рожеві окуляри - людина не бажає помічати негатив навколо себе.

Номер слайду 8

Кольоротерапія – терапія, спрямована на покращення психічного, фізичного та емоційногостану людини за допомогою кольорів. Кольоротерапія – здоров’язберігаюча технологія,спрямована на покращення психічного, фізичного, пізнавального розвитку та зміцнення дитячого організму. Дія кольоротерапії заснована на тому, що кожна з біологічно активних зон організму реагує на один з кольорів. Проникаючи в наш організм через зоровий аналізатор і через шкіру, колір стимулює вироблення гормонів, регулює обмін речовин.

Номер слайду 9

ПЕДАГОГІЧНІ ПРИНЦИПИ КОЛЬОРОТЕРАПІЇ

Номер слайду 10

РІВНІ ВИКОРИСТАННЯ КОЛЬОРОТЕРАПІЇ В ДНЗ

Номер слайду 11

Педагогічні методи та прийоми кольоротерапії

Номер слайду 12

Завдання кольоротерапії

Номер слайду 13

Мета кольоротерапії

Номер слайду 14

Реабілітаційні методи кольоротерапії

Номер слайду 15

РЕАБІЛІТАЦІЙНІ ПРИЙОМИ КОЛЬОРОТЕРАПІІ

Номер слайду 16

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} До нових зустрічей!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Інкл
Додано
22 березня
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку