Комп’ютерна презентація на тему: ,,Життя і творчість Івана Малковича’’

Про матеріал
Комп’ютерна презентація на тему: ,,Життя і творчість Івана Малковича’’ створена для уроку української літератури у 8 класі. Містить 27 файлів, які відображають загальні відомості про життя та творчість сучасного поета та видавця Івана Малковича
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерна презентація на тему: ,,Життя і творчість Івана Малковича’’ Підготувала вчителька української мови та літератури ЗЗОШ № 2 м.Хмельницького Васіліна Г.М.

Номер слайду 2

Іван Малкович – український поет і видавець

Номер слайду 3

Народився 10 травня 1961 р. в с. Нижній Березів Косівського району на Івано-Франківщині у селянській родині. Дід був відомим садівником. Батько працював будівником, шахтарем, але більш за все йому подобалось доглядати за бджолами. Свій перший вірш Іван написав у 1 класі. З 5 років брав участь у виставах місцевого театру разом із батьками. В 10-11 років створив дитячий хор (на той час він навчався у музичній школі), у якому брали участь його молодша сестра та її однолітки.

Номер слайду 4

Відкрите обличчя, ніжна, майже дитяча усмішка, світло-русяве волосся, що спадає на плечі з-під капелюха, довгі пальці музиканта. А ще — делікатність в усьому: у жестах, у розмові. Це — Іван Антонович Малкович, самобутній поет гуцульського краю

Номер слайду 5

Сім’я Івана Малковича

Номер слайду 6

Початок творчості Ще дев'ятнадцятирічним юнаком на всеукраїнському семінарі молодих авторів його було обрано найкращим поетом. Вихід його першої книги гаряче відстоювала легендарна українська поетеса Ліна Костенко. 1986 року І. Малкович став наймолодшим членом Спілки письменників СРСР. 1984 року з'явилася перша книжка віршів І. Малковича «Білий камінь»,

Номер слайду 7

  Малкович -перекладач Має віршовані переклади і переспіви (з польської, англійської, російської літератур) У його видавництві переклали і надрукували останнього "Гаррі Поттера"

Номер слайду 8

Оригінальна творчість представлена поетичними книжками “Білий камінь”, “Ключ”, “Вірші”, “Із янголом на плечі”. Вихід його першої книги гаряче відстоювала легендарна українська поетеса Ліна Костенко.

Номер слайду 9

Іван Малкович — упорядник, автор і перекладач декількох десятків книжок для дітей. З 1992 року — засновник і директор видавництва дитячої літератури «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

Номер слайду 10

Іван Малкович - видавець

Номер слайду 11

Поет активно пропагує українське слово

Номер слайду 12

Бере участь в українських книжкових форумах та конкурсах

Номер слайду 13

Видавець Іван Малкович пропагує виключно світлі книжки

Номер слайду 14

Різдвяна рукавичка: Укр. нар. казка з продовженням, що його розповів І. Малкович / Худож. К. Лавро. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2004. – 25 с.: іл. – (Для малят від 2 до 102).

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

За тринадцять років роботи «А-БА-БИ...» вийшло майже 70 найменувань книжок загальним тиражем 2 мільйони.

Номер слайду 19

Його твори для дітей та про дітей

Номер слайду 20

Малкович не тільки поет та видавець, а й активний громадський діяч

Номер слайду 21

Організовує і спонсорує дитячі творчі конкурси

Номер слайду 22

Підтримує дружні стосунки із представниками політики та шоу-бізнесу

Номер слайду 23

Малкович і музика Іван Малкович був одним з організаторів першого пісенного фестивалю «Червона рута» в Чернівцях у 1989 році. Твори Івана Малковича перекладають на музику Марія Бурмака, Віктор Морозов, Тарас Чубай та інші композитори і виконавці.

Номер слайду 24

Iз янголом на плечi По Piздвi /муз.: М.Бурмака, сл.: І.Малкович/

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Співпрацює із Тарасом Чубаєм

Номер слайду 27

«Вихід кожної його поетичної книги ставав подією літературного процесу... Неомодерні поезії І.Малковича стали зразками витриманого смаку поетики «нової хвилі» (Енциклопедія актуальної літератури)

ppt
Додано
13 січня 2022
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку