Комплекс вправ під музику

Про матеріал
Успіх фіз. культури залежить від всіх методів, форм та прийомів, які використовує вчитель на уроці. Тому хочу запропонувати комплекс вправ, які можна використовувати на початку уроку, щоб створити хороший настрій здобувачам освіти на цілий день!
Перегляд файлу

КОМПЛЕКС ВПРАВ

(ПІД УЛЮБЛЕНИЙ МУЗИЧНИЙ СУПРОВІД)

У середньому темпі

  1. В.п. — основна стійка; 1 – руки дугами назовні за голову; 2 – руки вгору, підняти праву ногу назад і потягнутися (вдих); 3 – приставити ногу, руки за голову; 4 — руки вниз (видих). Піднімати по черзі праву й ліву ноги. Нога пряма, носок відтягнутий, у положенні "руки за голову" лікті тримати якнайширше. Виконати 8—10 разів у середньому темпі.
  2. В.п. — стійка ноги нарізно, руки вгору; 1 — лицьове коло руками всередину; 2 - 3 два пружні нахили вперед, руки в сторони; 4 – в.п., виконати 6-8 разів у повільному темпі. Нахиляючись, спину тримати рівно, прогнутись у попереку, голову відвести назад, ноги не згинати. Дихання довільне без затримок.
  3. В.п. - стійка ноги нарізно, руки за пояс. 1 – нахил у праву сторону, ліву руку підняти вгору (видих);2 – в.п.(вдих), 3 – нахил у ліву сторону, праву руку підняти вгору (видих); 4 – в.п.(вдих). Виконуючи вправу – не нахиляйтесь уперед. Виконати 8 – 10 разів у середньому темпі.
  4. В.п.- упор присівши; 1 -упор присівши на лівій нозі, праву - вбік на носок; 2-в.п., 3 -4 - те саме з другої ноги в іншу сторону. Дихання довільне. Вправу виконувати в повільному темпі 8-10 разів. Стежити, щоб носок ноги, відведеної в сторону, був на одній лінії з руками.
  5. В.п. — стійка ноги нарізно, руки в сторони; 1-присідання на повній ступні, руки вперед (видих); 2 – в.п.(вдих) Для виконання вправи ноги поставити якнайширше, тулуб уперед не нахиляти. Виконати 8-10 разів у повільному темпі.
  6. В.п. — стійка ноги нарізно, руки за голову; 1 - повороти тулуба вправо, руки в сторони (видих), 2 – в.п. (вдих), 3 – повороти тулуба вправо, руки в сторони (видих), 4 – в.п. (вдих). Виконати 8-10 разів у середньому темпі. Повертаючись, ноги тримати напружено, п’ятки від підлоги не відривати.
  7. В.п. - стійка ноги нарізно, руки в сторони; 1 -  нахил уперед, правою рукою торкнутися носка лівої ноги (видих), 2 – в.п. (вдих); 3- нахил уперед лівою рукою торкнутися носка правої ноги (вдих),4 – в.п. (вдих). Нахиляючись, ноги не згинати. Виконати 8 – 10 разів у середньому темпі.
  8. В.п. – основна стійка, руки на пояс. 1 – стрибок ноги нарізно, 2 – стрибок ноги разом. Стрибки виконувати на носках, стежити за ритмічністю дихання. Виконувати 30 – 35 стрибків і перейти на ходьбу на місці.

                                   Всім гарного настрою та здоров’я

docx
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку