Конспект до уроку на тему "Бутоньєрка"

Про матеріал
Інформаційний конспект уроку з предмета "Композиція" для здобувачів освіти за професією "Флорист"
Перегляд файлу

Урок №15-16

Конспект уроку
з предмета «Композиція»

для здобувачів освіти 2-го курсу за професією «Флорист» 2-3го розряду

 

Тема уроку:  Бутоньерка.

Слово "бутоньєрка" походить від французького "boutonniere" і перекладається як "квітка в петлиці". 

Коли чоловіки почали прикрашати свої строгі костюми маленькими букетиками квітів ніхто, напевно, вже й не згадає - так давно це було! Але зовні бутоньєрка за сотні років мало змінилася.

151031011623.jpeg

Як і раніше вона являє собою один або кілька кольорів, зібраних в композицію, приколоти до лацкана піджака або вставлену в спеціальну кишеньку.

Як зробити бутоньєрку своїми руками? Цим питанням задаються багато наречених і женихів. Адже бутоньєрка - гарний весільний аксесуар, і при цьому досить простий у виконанні.

  Традиційно, бутоньєрка - невеликий квітка, що прикрашає наряд нареченого. Але насправді, зовсім не обов'язково обмежуватися саме квіткою.

Зовнішнім виглядом нареченого надається менше значення, ніж поряд нареченій. А значить, саме на таких дрібних деталях, як бутоньєрка варто особливо загострити увагу. 

Щоб правильно вибрати цей аксесуар, необхідно враховувати стиль вбрання нареченої і багато інших тонкощів.

Бутоньєрки для жіночого одягу

Разом зі змінами в світі весільної моди значно розширився і спектр застосування квіткових весільних атрибутів. Тепер стильна бутоньєрка може прикрашати наряди абсолютно всіх присутніх на торжестві, від нареченого і нареченої до гостей. Давайте ж розглянемо найпопулярніші варіанти бутоньєрок

 Весь акцент робиться на наряди і аксесуари майбутнього подружжя, тому квіткові прикраси свідків і запрошених гостей не можуть затьмарювати красу головних винуватців торжества. При цьому, вони повинні дублювати стиль бутоньєрки нареченого і букета нареченої. перетинаючись з ними в кольорах. в ідеалі необхідно стравити прикраса в аналогічному ж тоні, але з мініатюрними бутонами і кілька іншим декором.

Варіанти бутоньєрок

Бутоньєрка для свідків та гостей може мати кілька варіантів оформлення:

  • Класична приколка або брошка-прикраса для хлопців. Чоловіча бутоньєрка необов’язково повинна мати вигляд квітки або букета. Зараз в моді аксесуари в формі краваток-метеликів на приколки, невеликих металевих фігур або шкіряних виробів. Вони виглядають суворіше, лаконічніше і набагато більш стильно, ніж банальні штучні квіти.
  • Браслет у вигляді мініатюрного букетика для дівчат. При бажанні і хорошою фантазії можна легко обіграти будь-якій жіночий аксесуари як бутоньєрку, однак  найоптимальніший варіант - це браслет. Флористи збирають невеликі суцвіття в один віночок, закріплюють композицію на гумці або стрічці. а потім доповнюють прикрасу іншими декоруючими елементами. Якщо використовувати при виготовленні браслета великі бутони. вийде наближена до класичної форми.

images (3).jpg

Бутоньєрки для гостей - це, скоріше, комплемент для всіх запрошених на торжество людей, тому їх краще робити зі штучних квітів та інших прикрас. щоб ці маленькі сувеніри залишалися їм на пам’ять. Найчастіше жінкам пропонуються корсажі на зап‘ясті з стрічок.

Бутоньєрки для чоловічого одягу

Важливим і яскравим аксесуаром для прикраси наряду є бутоньєрка для нареченого. Такий маленький і красивий букетик робить чоловічий костюм не просто урочистим, а весільним. Однак є кілька тонкощів, які потрібно враховувати при підборі цього аксесуара. В першу чергу подумайте. якими будуть квіти - живими або штучними. визначитеся з розміром бутоньєрки, її забарвленням, що буде її об’єднувати з букетом нареченої. В іншому - дотримуйтеся порад нижче:

- головне, щоб вибрані квіти підходили під весільний костюм для нареченого і гармонійно виглядали з букетом нареченої. Красиво и романтично виглядають квіти в петлиці молодого і букеті нареченої, якщо вони максимально схожі; 

- бажано. щоб бутоньєрка для нареченого була виконана з використанням тих же кольорів. що і букет нареченої. Якщо це неможливо, тоді варто підібрати максимально схожі рослини;

- багато наречених вважають за краще вибирати однакові квіти для нареченого і свідка.  Однак бутоньєрки повинні відрізнятися. для одного підбирайте більш скромний аксесуар;

- пам’ятайте, що свіжі квіти можуть зів’янути і зіпсувати костюм, тому рекомендується зупиняти вибір на штучних варіантах. Не варто віддавати перевагу яскравим кольорам під світлий костюм нареченого, щоб вини не вигляділи таким несмаком;

- небажано вибирати занадто великі бутоньєрки. Цей аксесуар повинен доповнювати костюм нареченого. але не притягувати до себе всю увагу оточуючих. Якщо прикрасити бутоньєрку бантом і стрічками, вона стане більше, але букет нареченої буде все ж яскравіше;

- бажано вибирати квіти відтінку айворі ( слонова кістка). Ви можете віддати перевагу і більш яскравим рослинам, але не варто забувати про почуття міри;

- виберіть традиційні квіти або віддайте перевагу якимсь екзотичним рослинам.  У деяких випадках для прикраси бутоньєрки використовується зелена трава, але в невеликій кількості.

Кріпити бутоньєрку потрібно на лівий лацкан піджака нареченого або кишеню костюма. Якщо ж ви вирішили виконати такі аксесуари і для гостей. тут є один нюанс - одружені кріплять квіти справа. а вільні чоловіки зліва. При виборі не стандартної. а злегка  зігнутої бутоньєрки. її потрібно прикріпити за допомогою англійської шпильки у кишені і акуратно задрапірувати хвостик. щоб його не було видно.

ПРИКЛАДИ ОФОРМЛЕННЯ  БУТОНЬЄРКИ  ДЛЯ  НАРЕЧЕНОГО:

12.jpg7.jpg9.jpg13.jpg

docx
Додав(-ла)
Гудзь Аліна
Додано
20 січня 2022
Переглядів
372
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку