Презентація "Прогулянка до лісу"

Про матеріал

Закріпити знання дітей про ліс; повторити правила поведінки в лісі; виховувати бережне ставлення до природи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прогулянка до лісу

Номер слайду 2

Підготовка до подорожіПовідомте про те, куди ви збираєтеся. Якщо поблизу нікого немає – залишіть записку з повідомленням про дату, час , місце і кількість людей, що йдуть з вами. Одягніть зручний одяг та взуття.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Поведінка в лісіВстановіть між собою сигнали, щоб не загубити один одного у лісі. Запам’ятовуйте орієнтири під час руху у лісі, щоб не заблукати. Виберіть місце для вогнища та обладнайте його.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Якщо ви заблукали: Зберігайте спокій та уникайте паніки. Пригадайте останню прикмету на знайомій частині шляху і постарайтеся простежити до неї дорогу. Якщо це не вдається, пригадайте знайомі орієнтири, найкраще залізницю, річку, шосе.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Визначення сторін горизонтуІснує багато способів визначення сторін горизонту за допомогою компаса, за положенням сонця. За полярною зіркою – напрямок на полярну зірку завжди відповідає напрямку на північ. Мурашки завжди містяться з південного боку дерева, пенька, куща. Кора дерева, як правило, з північної сторони грубіша, іноді покрита мохом.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Пам’ятка: Куди б ви не пішли, ви можете опинитись у екстремальних умовах, тому: Знайте приблизно свій шлях мандрівки;Майте при собі засоби визначення сторін горизонту;Майте достатньо їжі, води,сірників та засобів захисту свого життя.

Номер слайду 11

pptx
Додано
20 січня 2022
Переглядів
508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку