Конспект "Ознайомлення дітей з геометричними формами"

Про матеріал
ФОрмування у дітей цілісного уявлення про довкілля неможливе без формування уявлень про геометричні форми.
Перегляд файлу

Система занять з ознайомлення дітей старшого дошкільного віку з геометричними фігурами

Тема

мета

1

«Подорож до країни Математики»

Закріпити у дітей знання про геометричні фігури, числа та рахунок в межах 10, вчити порівнювати фігури між собою, розвивати уважність, зорове сприймання та мислення

2

«Казкова рукавичка»

Закріпити у дітей знання про геометричні фігури, залучати до ігрової діяльності, розвивати логічне та креативне мислення, формувати логіко-математичну компетентність, вправляти у виконанні завдань із геометричними фігурами, закріпити навички дітей кількісної та порядкової лічби в межах 10, формувати вміння дітей знаходити закономірності у розташуванні геометричних фігур на схемі, грамотно обґрунтовувати свою точку зору. Виховувати взаємодопомогу, дружелюбність.

 

3

«Чарівне перетворення»

Закріпити вміння дітей рахувати та дати поняття про склад числа 3, закріпити числа 1, 2 в д/г «Розумні палички». Вправляти дітей в порівнянні кількості предметів, вживанні слів «більше», «менше», «порівну» в д/г «Скільки», використанні знаків >, <, =. Закріпити властивості геометричних фігур: круг, овал, трикутник в д/г «Перетвори фігуру». Розвивати мислення, увагу. Виховувати самостійність.

4

«Цікава подорож»

Закріпити у дітей уявлення про геометричні форми, палички Кюізенера, розвивати вміння аналізувати форми предметів, використовувати палички для складання різноманітних будов — вагончики, залізнична станція, закріпити навички рахунку.

5

«Я - архітектор»

Закріпити у дітей знання про геометричні форми, розвивати зорово-просторовий аналіз, вчити використовувати Палички Кюізенера для побудови різних архітектурних форм.

6

«Весел шикування»

Залучати дітей до активної пізнавальної діяльності, розвивати рухові навички шикування, закріпити уявлення про геометричні фігури, вчити використовувати паличкові набори для побудови фігур, знайомити зі сходинками, закріплювати рахунок, розвивати увагу, мислення, виховувати дружелюбність.

 

 

doc
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
30 травня 2020
Переглядів
1154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку