Конспект заняття для дітей старшої групи "Мій татусь"

Про матеріал
Мето заняття є виховання у дітей любов до батька, почуття вдячності і поваги до нього.
Перегляд файлу

Конспект заняття для дітей старшої групи

 

«Мій татусь!»

 

 Мета: Розвиток пізнавальної, комунікативної, рухової та емоційної сфери. Виховувати у дітей любов до батька, почуття вдячності і поваги до нього; пробуджувати спостережливість і емоційну чутливість.

 

Матеріали: фото 2 клоунів; ілюстрації з зображенням різних професій; асоціаційні картинки до гри «вагончик подяк» з зображенням на вагончиках: руки, санчата, книжечки, гроші, термометр, річка, іграшки; три прапорці різного кольору та кружечки таких же кольорів для гри «кольорові автомобілі» для дітей; зразок подарункової листівки «Вагончик подяк»

 

Роздатковий матеріал: для дітей: клей з пензликом, серветки, заготовка вагончика, сердечка та ілюстрації з зображенням: руки, санчата, книжечки, річка, гроші, іграшки.

Хід заняття

Сюрпризний момент - Прихід клоуна ( переодягнений вихователь).

- Добрий день хлопчики та дівчатка!

(відповіді дітей)

- Чи не підкажете мені, як називається ваша група?

(відповіді дітей)

- О чудово, нарешті вас знайшов! Я заблукав і дорогою потрапив до вашого садку. Тут зустрів вашу виховательку Анну Михайлівну і вона згодилась мені допомогти. А поки вирішує деякі справи запропонувала зачекати її у групі з дітками. 

- Ось, буду сидіти і чекати(засмучений сидить). А чого ви мене нічого не розпитуєте, вам не цікаво про мене щось знати?

- Добре, нічого не питайте, я вам все сам розкажу, бо дуже засмучений.  Ходіть усі сядемо на килимок .(діти сідають на килимок).

- Чи знаєте яке має відбутись свято?

(відповіді дітей)

- Як, ви що, наближається свято Татуся. В це грандіозне свято усі дітки вітають своїх татусів, складають їм свою подяку і просто обіймаються, дарують свої цілунки, веселяться.

- О, я знаю що може нас всіх розвеселити, давайте зараз собі уявімо, що ми на святі і привітаємось усі.  (проводиться гра «Привітання»)

- Станьте в коло і утворіть пари, а тепер всі щиро усміхнімося один одному, візьмемось за руки та ними похитаймо вліво та вправо, привітаймося: пальчиками, як мавпенята, потім лобиками – так, як вітаються носороги та бегемоти,  тепер долоньками – так, як вітаються лінивці, тепер носочками ніг -так вітаються леви і тигри, спинками - так вітаються слоники, і просто обіймімося бо так вітаються люди, які скучили один за одним.

- Ну, що сподобалась вам гра? Цієї гри-вітання, навчив мене мій тато. Я за ним сумую і сьогодні поспішаю  до нього.  Він живе… А може хтось здогадається сам, де він живе?  Щойно ми обіймались,  як тваринки, які живуть в тій місцевості, де перебуває  мій ріднесенький татусик. (відповіді дітей)

- Так  він у далекій сонячній Африці.  Отож сьогодні прямую в гості до татка, щоб відсвяткувати свято  «День татуся» і просто загубився у вашому місті. Шукаючи автовокзал потрапив у садочок, а далі ви знаєте,  що зустріла мене ваша вихователька, і зараз вона для мене купує квитки у дорогу, а ми з вами чекаємо її дзвінка.

- Це все добре мені дуже весело з вами, а хочете я вам покажу фото мого татка?  (дістає фото (див. додатки), з валізи розкидаючи якісь речі, на якому зображено 2 особи і діти шукають подібності за зовнішніми ознаками батькам клоуна нап. кучеряве волосся кругле обличчя…)

- Хто здогадається де мій татусь? (відповіді дітей) Молодці впізнали мого татуся, я дійсно з ним дуже схожий!

- А ви, схожі на своїх татів? Хто може сказати, чим він схожий з татом? А можливо і фото маєте, щоб нам його показати, це ж так цікаво (діти показують фото чи просто кажуть, чим вони схожі на тата).

- Тепер бачу, що ви всі татусеві дітки.

- А чи знають дітки, ким працюють їхні татусі і взагалі, які бувають професії?

- І зараз ми з вами пограємо гру у професії. (Проводиться гра розпізнай професію (див. додатки))

- У мене  є картинки з зображенням певної професії, по черзі дітки, підійшовши до мене мають поглянути на картинку та жестами, мімікою,  відповідними рухами показати,  що за професія зображена на картинці. А дітки, котрі відгадали підіймають руку та  називають цю професію.

- Молодці багато професій вам відомі, а тепер скажіть, ким працюють ваші тати? (відповіді дітей)

- Ну і настав час вам відгадати, ким працює мій тато. Будьте уважними! (Відтворює рухи, які вказують на професію лікаря)

 Так лікує, але не людей, а тепер погляньте уважно на мене, кого я вам покажу (тепер відтворює рухи пози які вказують на звірів: слона, мавпи, кенгуру… діти відгадують та називають)

- Молодці відгадали, він лікує звірят, бо він - ветеринар.

- Ой я знову щось засумував. А в цій групі хлопці і дівчата бавляться? (відповідь дітей)

- А які ігри? (відповідь дітей)

- Ну ж бо ми пограємо гру у водіїв

(проводиться гра «Кольорові автомобілі» діти стоять з одного боку . В руках у них кружечок того чи іншого кольору за вибором. Вихователь(клоун) стоїть обличчям до дітей, в руках у нього три кольорових прапорці. Він піднімає будь-який  прапорець. Діти, які тримають кружечки такого кольору, бігають по колу (автомобілі). Коли вихователь(клоун) опустить прапорець, діти зупиняються. На слова: «Автомобілі повертаються!» - діти направляються кроком в «гараж» (на свої місця). Потім гра повторюється з іншими прапорцями.

- Наїздились досхочу! Присядьте, відпочиньте. Поки з вами бавився, то собі подумав, що хочу запропонувати вам також влаштувати свято для своїх татусів. Переконаний,  що вони цьому дуже зрадіють.  Ви як на це дивитесь?  Хочете!? (відповідь дітей) 

- Добре, тоді нам треба трішки з вами підготуватися.

- Я вже вам говорив,  що у «Татків день» всі дітки складають татусеві подяку , дарують свої обійми, поцілунки. Як ви даруєте свої обійми я  бачив,  коли  ми грали  в гру «Привітайся як…» і таку привітальну гру ви  можете пограти з батьками також.

- А поцілунки всі вміють дарувати? Зараз перевіримо. А ну, подаруйте мені повітряний поцілунок з долоні (клоун падає від такої кількості поцілунків)

- Ну і міцні ваші поцілунки.  Залишилось скласти слова подяки нашим таткам.  А в цьому я вам допоможу. 

- У мене є «чарівний паровозик подяк» (показує локомотив (див додат) ). Ось бачите, який гарний. Щоб цей паровозик відправився до того, для кого він призначений потрібно приєднати вагончики наповнені подяки. А щоб наповнити вагончики подякою потрібно трішки подумати.

- Погляньте у мене є картинки скажіть, що на них зображено? (відповіді дітей)

- Ці малюнки  не прості, вони мають у собі таємний знак, який говорить про те, за що ви хотіли б скласти подяку татові. І  зараз ми ці знаки розгадаємо.

-Уважно послухайте: « Я хочу висловити подяку татові за те, що він мені читає казочки, віршики».  На вашу думку яку з даних картинок ви вибрали для того, щоб за допомогою малюночка було зрозуміло татові, що ви дякуєте йому за те, що він читав вам казочки. (обирають картинку з зображенням книжки)

- Браво! Ви вірно знайшли розгадку. Приєднуємо перший вагончик

- А тепер хочу подякувати татові за те, що він носив мене на руках. (картинка з зображенням рук)

- Ура, додаємо другий вагончик!

- А хто, сам вже може обрати якусь картинку і сказати, яка подяка в ній заховалась? (продовжується так асоціаційний ланцюжок)

- Ну ось всі вагончики заповнені, залишилось посадити машиніста і відправити вагончик.

- А машиністом вагончика буде (показує сердечко в ньому написано «Дякую татко») «сердечко». Сердечко не просте - це ваше сердечко, яке каже таткові дякую від усього серця.

 Подобається вам паровозик. Пропоную виготовити у подарунок татусям листівку у вигляді такого паровозика.

-  Ставайте один за одним у паровозик, їдемо до станції  «За парти»

Бо маємо ще одну важливу справу, без якої свято не відбудеться. Готові рушаймо ( Чух-чух-чух…)

- Вмощуйтесь зручно.  Будемо з вами виготовляти подячну листівку у подарунок. Наші листівки називемо «чарівний паровозик подяк»

(на партах лежить заготовка паровозика, картинки з подячними асоціаційними малюнками, клей, серветки. Діти виготовляють листівку за допомогою методу конструювання. Складають у гармошку, пряму смужку паперу до місця визначеного, у вагончики вклеюють  малюнки, у віконце локомотиву вклеюють сердечко)

- О дзвонить телефон! Мені вже час прощатись! Було приємно з вами забавлятись, спішу в далеку я дорогу. Прощавайте!

 

Вихователь Суворова Г. М. м. Червоноград

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додатки

https://flomaster.top/uploads/posts/2023-01/1672919332_flomaster-club-p-parovozik-shablon-pinterest-2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Паровозик вагончик из Ромашкина

https://flomaster.top/uploads/posts/2023-01/1672919327_flomaster-club-p-parovozik-shablon-pinterest-4.jpg

Рисунок вагончик - 65 фото

 

 

 

 

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\img_7492.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\images.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\1801520320_w640_h640_kachelya-detskaya-podvesnaya.jpg

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\depositphotos_105288826-stock-photo-human-open-empty-hands-with.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\detskaya-krovatka-kolibel-220x220.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\796319254_w640_h640_termometr-meditsinskij-rtutnyj.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\0028161_glori-velika-kniga-kazok_320.jpegC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\Без названия (3).jpgКартинки по запросу гроші гривніКартинки по запросу машинаКартинки по запросу річкаКартинки по запросу санки кататься

C:\Users\Admin\Desktop\Без названия (1).jpg  

Похожее изображение

 

C:\Users\Admin\Desktop\main.jpg

 

D:\баба тання рим одеса вайбер 2019\IMG_20190918_133405.jpg

 

 

Картинки по запросу фото людина клоун

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\8331121_images_1534716422.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\8331121_images_1534716422.jpg        C:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\8331121_images_1534716422.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\8331121_images_1534716422.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\8331121_images_1534716422.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\8331121_images_1534716422.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\images (1).jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\images.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\ris0047.jpgC:\Users\Admin\Desktop\Новая папка\180806_shakhtyor-_dlya_sayta.jpg

 

docx
Додав(-ла)
Суворова Аня
Додано
12 серпня
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку