Конспект заняття: Допоможемо лісовим звірятам подолати стрес (психологічна безпека)

Про матеріал
Мета: навчити дітей швидко справлятися з психоемоційним та м’язовим напруженням, нормалізувати м’язовий тонус. Позбутися негативних емоцій, навчити шукати способи, що допомагатимуть впоратися з поганим настроєм, навчити обирати здорові способи боротьби з емоційною напругою, дати вихід негативним емоціям та навчити перетворювати їх на позитивні. Стимулювати мовленнєві зони кори головного мозку; впливати на біологічно активні точки за системою Су-Джок.
Перегляд файлу

Допоможемо  лісовим звірятам подолати стрес

(психологічна безпека)

Мета: навчити дітей швидко справлятися з психоемоційним та м’язовим напруженням, нормалізувати м’язовий тонус. Позбутися негативних емоцій, навчити шукати способи, що допомагатимуть впоратися з поганим настроєм, навчити обирати здорові способи боротьби з емоційною напругою, дати вихід негативним емоціям та навчити перетворювати їх на позитивні.

Стимулювати мовленнєві зони кори головного мозку; впливати на біологічно активні точки за системою Су-Джок.

Хід заняття:

  1. Вітання:    Новий день і новий час, тут цікаве все для нас.

                 Ми вчимося пізнавати, світ навколо нас вивчати

                 Співчуття, любов, добро щоб в серцях ваших росло

                  Один одному всміхніться і до подорожі зберіться.

 

Тож розпочнемо нашу мандрівку, ми прийшли до лісу та стоїмо на галявині, давайте закриємо оченята та подихаємо лісовим повітрям: на рахунок один- глибоко вдихаємо повітря через ніс, на – два- затримуємо подих, на три- видихаємо через ротик. ( три раза) відчуємо запах ялинок та осінніх листочків. (квітка-листочок)

 

  1. Вправа «Сонечко» Погляньте на сонечко. Воно щиро дарує кожній людині своє світло та тепло, яке оселяється в наших серцях.

Давайте потягнемося вгору до сонечка.  Наберемо його світла.

Ой, сонячний промінчик стрибнув нам в очі. Ніжно погладьте його долонями. Ось так. А ось тепер він на носику, на ротику, на щічках. Погладьте його тихенько, щоб не злякати. Сонячний промінчик любить вас. Давайте його відпустимо (дмухаємо на долоньки).

Діти  вам не здається, що якийсь тихий, дивний та порожній цей ліс? Не чути як співають птахи , не бігають звірі, не чути як шелестять листочки на деревах…

(зявляється білочка)

 –Доброго дня білочко, що в лісі відбувається? Де звірі подівалися? Що трапилось?

- Звірі поховалися в травичці та нірках…. Їм страшно….інколи  лунають якісь дивні, гучні звуки, звірі не розуміють, що відбувається.

Ми теж чуємо ці звуки (Це повітряна тривого, вона повідомляє, що може бути загроза і потрібно бути в укритті),але ми навчилися долати наші страхи та тривоги за допомогою цікавих вправ ,ми можемо допомогти нашим лісовим друзям?заспокоїти звірят, щоб вони могли вийти зі своїх схованок та погратися разом з нами….пограємося разом з звірятками..(білочкоа дістає в корзинці свої чарівні горішки…)

  1. Вправа «Чарівний горішок» (білочка дістає горішки із корзинки)

Цей горішок не простий, він кругленький, ось який!

Між долоньки покладемо і долоні розітремо

В гору-вниз його катаєм, свої ручки розвиваєм

Ви по колу прокотіть, з руки в руку перекладіть.

1-2-3-4-5 вже пора відпочивать.

А ось, подивіться, трав,яна доріжка, пройдемося по ній (килим колючий)

Діти роззуваються, виконують рухи під проговорення тексту

  1. «Метелик»

Я біжу, біжу по гаю, я метелика впіймаю

А метелик не схотів, геть від мене полетів.

Полетів він на лужок, заховався між квіток.

Я іду, іду, іду і метелика знайду.

Білочка дістає з мішечка кільця Су-Джок, які передав їжачок

  1. Вправа «Гриби»

Раз, два, три, чотири, п’ять

Ми йдемо гриби шукать,

Ось цей пальчик в ліс пішов,

Ось цей пальчик гриб знайшов,

А цей пальчик раду дав,

Цей ось пальчик зготував,

Цей ось пальчик гарно їв,

І від цього потовстів.

 

(Ось маленьке ведмежатко, з ним білесеньке зайчатко, стали пальці рахувать: раз, два, три, чотири,п’ять, оце так, на масажик я мастак, щоб пальчики прогрілись і ми оздоровились.)

  1. Вправа «Згорнися в клубочок ніби їжачок»

(білочка дістає з корзинки картки)

  1. Вправа «Масаж шишками»

Наш ведмедик косолапий

Об ожину вколов лапу,

 Треба лапу лікувати

 І масаж свій починати. ( масажуємо руки, ніжки, животик, спинку…)

 

Весела руханка «Веселі звірі»

 

  1. Вправа заземлення «Дерево» ( грає тиха музика-шум лусу)

 

Часом погані думки та негоди можуть виводить з рівноваги навіть супергероїв.  Так із деревами, але вони міцно тримаються за землю. І ти теж можеш активувати їх силу в собі.

    Давайте уявимо себе деревом: великим, високим та міцним. Зараз сонечко і вітру немає. Відчуйте свої стопи на підлозі. Підлога яка: тепла чи холодна, мяка чи може тверда. Підійміть одну ніжку і опустіть на підлогу, іншу.. і теж опустіть.  Відчуйте, як міцно ви стоїте, уявіть, що стопи то коріння, які глибоко ростуть в землю і тримають вас, вся сила землі наповнює ваше тіло енергією. Ваші ніжки це стовбур, руки гілочки. Потягніться гілочками у гору. Відчуйте свої ніжки, як впевнено вони стоять на землі. Відчуйте себе спокійними та сильними.

Ви можете уявляти себе деревом, коли втрачаєте спокій та рівновагу – це ваша нова супер сила!

 

-Дітки ви молодці (говорить білочка), допомогли звірятам заспокоїтись та відновити свої сили і знову жити звичним життям, навчили нас цікавих вправ та ігор, які допомогли нам. Звірята вам дуже вдячні та приготували вам подарунки ( мішечок з подарунками)

 

 Велика Любов Природи до Людини, її Дух, мають бути донесені в дитячі серця та розум, і тоді вони можуть бути здоровими, використовуючи цю систему вправ     

                               Пак Дже Ву

Повертаємось до дому по слідам звірят… ( вони нам зробили доріжку зі своїх слідів, щоб ми швидше добралися до дому і не заблукали.)

 

 

 

 

docx
Додано
30 жовтня 2023
Переглядів
1030
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку