Конституційні права і свободи людини і громадянина

Про матеріал
Презентація до уроку правознавства в 9 класі на тему "Конституційні права і свободи людини і громадянина".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Завдання- Ознайомити з основними правами, свободами, обов’язками людини та громадянина, що закріплені в Конституції України, пояснити їх юридичний зміст; - аналізувати правові ситуації щодо дотримання чи порушення основних прав і свобод людини і громадянина;- виховувати світогляд, основою якого мають бути риси громадянської зрілості і відповідальність перед державою і суспільством.

Номер слайду 3

Правова абетка Дати визначення понять. Конституція України, омбудсмен,громадянство, свідоцтво про народження, паспорт.

Номер слайду 4

Юридичний радник. Назвіть підстави набуття громадянства України?Чи можлива втрата громадянства України?Громадянин Тунісу К. переїхав до України й виявив бажання отримати громадянство України. Однак, наміру вийти з громадянства Тунісу у нього не було. Чи отримає він подвійне громадянство?

Номер слайду 5

Рядки народної мудростіЗавдання: назвати прислів’я та приказки про зв’язок людини з країною. Людина без Вітчизни, як соловей без пісні. Свій край, як рай, а чужа країна, як домовина. Рідна земля – мати, а чужа – мачуха.

Номер слайду 6

Подорож в історію прав людини і громадянина

Номер слайду 7

Конституційні права і свободи{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ОсобистіПолітичні ЕкономічніКультурніСоціальніЕкологічні

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Батьківщина – мати, умій за неї постояти; жить – Вітчизні служить; без верби і калини нема України; Природа не храм, а майстерня і людина в ній працівник;Україна – рідний край, про її добробут дбай; грішми воюють, грішми торгують, а без грошей—горюють. Здобудеш освіту – побачиш більше світу; отримай знання замолоду – пригодиться на старості; )

Номер слайду 10

Механізм захисту прав і свобод

Номер слайду 11

Конституційні обов’язки громадян. Обов’язок – це визначена законом міра обов’язкової поведінки особи, недотримання якої зумовлює правові наслідки. «Права без обов’язків, то сваволя» Леся Українка.

Номер слайду 12

Визначте права і обов'язки в прислів'ях Батьківщина – мати, умій за неї постояти; жить – Вітчизні служить; без верби і калини нема України; Природа не храм, а майстерня і людина в ній працівник;Україна – рідний край, про її добробут дбай; грішми воюють, грішми торгують, а без грошей—горюють. Здобудеш освіту – побачиш більше світу; отримай знання замолоду – пригодиться на старості; )

Номер слайду 13

Які права порушено?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Гидке каченя

Номер слайду 16

Чіполіно

Номер слайду 17

Казка про золоту рибку

Номер слайду 18

Дякую за увагу. Домашнє завдання: Тема 12 Завдання 1, 2

pptx
Додав(-ла)
Сулева Лариса
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Святокум О.Є., Святокум І.О.)
Додано
17 березня 2020
Переглядів
972
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку