Конструкція be going to

Про матеріал
Презентація до уроку вивчення конструкції be going to у п'ятому класі. Презентація містить вправи на закріплення граматичного матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

To be going to Present Continuous with the future meaning

Номер слайду 2

Конструкція to be going to використовується для вираження наміру виконати щось в недалекому майбутньому або ж для вираження запланованої дії. Конструкція to be going to використовується тільки в теперішньому та минулому часах. Вона складається з дієслова to go у формі Present Continuous (am / is / are going), після якого вживається форма дієслова з часточкою to.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Affirmative sentence I am going to visit my parents next week. – Я збираюся навідати своїх батьків наступного тижня. Matt is going to help me with my work. – Метт збирається допомогти мені з моєю роботою. Ann and Sam are going to buy this car. – Енн та Сем збираються придбати цю машину.

Номер слайду 6

Negative sentence. Утворюється за допомогою частки not, що ставиться після допоміжного дієслова be. I’m not going to do this! – Я не збираюся це робити!They are not going to play tennis today. – Вони не збираються грати в теніс сьогодні.

Номер слайду 7

Questions Питальне речення з to be going to утворюється шляхом винесення допоміжного be на початок речення перед підметом. Is she really going to say that? – Вона дійсно збирається сказати це?Are you going to eat this piece of cake? – Ти збираєшся їсти цей шматок торту?

Номер слайду 8

Використання to be going to1. Заплановані діїКонструкція to be going to використовується для вираження бажання та наміру зробити щось у майбутньому, певної запланованої дії, що повинна відбутися у майбутньому. I’m going to meet Kelly tonight. Do you want to join? – Я збираюся зустрітися з Келлі сьогодні ввечері. Хочеш піти з нами?We are going to work on this project all weekends. – Ми будемо працювати над цим проектом протягом всіх вихідних.

Номер слайду 9

2. Можливість або вірогідність чогось. To be going to також використовується для вираження припущення щодо чогось, що повинно або дуже ймовірно може відбутися у майбутньому (як чогось позитивного, так і поганого). It’s going to be cold tomorrow. – Завтра буде холодно. He is going to be famous one day, believe me. – Одного дня він стане відомим, повір мені.

Номер слайду 10

Exercises

Номер слайду 11

Номер слайду 12