Консультація психолога для батьків підлітків, що страждають від кохання

Про матеріал
Запит мами: моя 19-річна донька сильно страждає, бо посварилася зі своїм коханим хлопцем.. Не можу дивитися на неї без сліз, та ще й боюся залишати її саму – не доведи Бог – щось із собою утне..Допоможіть!.
Перегляд файлу

                       Консультація психолога для батьків

Запит мами: моя 19-річна донька сильно страждає, бо посварилася зі своїм коханим хлопцем.. Не можу дивитися на неї без сліз, та ще й боюся залишати її саму – не доведи Бог – щось із собою утне..Допоможіть!.

 

                 Шановна мама, я співчуваю вам і вашій доньці.

 

На жаль, ми не можемо вирішити за наших дітей їхні проблеми. Ми можемо тільки їх підтримувати. Я можу запропонувати вам десять способів, які допомагають справлятися з розставанням з коханою людиною. Делікатно запропонуйте їй спробувати їх.

 

1. Перш за все, потрібно припинити всі контакти з ним. Це стосується не тільки реальних зустрічей, але і спілкування в соцмережах і текстових повідомлень. Неможливо забути людини, на сторінку якого ви заходите кожен день. Як тільки дочка перестане цікавитися тим, що відбувається в його житті, і займеться своїм життям, вона відразу відчує полегшення.

 

2. Умовте її спробувати щось нове. Чим більше у неї інтересів, тим менше можливостей думати про невдалі відносинах і жаліти себе. Причому нові захоплення повинні бути корисними і позитивними. Підійдуть заняття йогою або інші види фізичної активності.

 

3. Постарайтеся якомога менше обговорювати з дочкою її колишнього. Постійні розмови про нього тільки посилять цю нездорову залежність. Будь-яка нав'язлива ідея - це шлях до занепокоєння, депресії і втрати інтересу до життя. Зараз ваша дочка не може чітко пояснити собі, чому трапився розрив відносин, але в житті часто відбувається щось, що не залежить від наших бажань. Але такі події допомагають нам стати більш стійкими і гнучкими.

 

4. Не пропонуйте «вибити клин клином». Не варто кидатися в нові відносини, не прийшовши до тями після розриву. Інакше велика ймовірність нового розставання і розчарування.

5. Нагадайте їй, що вона молода і в її житті буде ще багато подій. Але постарайтеся не знецінювати те, що відбувалося з нею раніше. Покажіть, що ви поважаєте її і вважаєте важливим її відносини і її вибір.

 

6. Переконайте її не цікавитися справами колишнього хлопця у спільних знайомих. Це призводить до нових переживань.

 

7. Якщо ці знайомі самі прагнуть розповісти доньці про нього, спробуйте переконати її в тому, що подібні розмови треба припиняти. Якщо вона твердо буде говорити про те, що їй це не цікаво, знайомі розкажуть про це спільним знайомим, і поступово інтерес до особистого життя вашої дочки і її колишнього хлопця зійде нанівець.

 

8. Обговоріть те, що відбувається в її житті зараз. Нехай спробує знайти хоча б одну подію кожен день, за яке вона вдячна. Подяка змушує нас відчувати позитивні емоції навіть у найскладніші періоди життя.

 

9. Поговоріть про дружбу і про те, хто з друзів їй по-справжньому дорогий і близький, з ким їй приємно спілкуватися. Підштовхніть її до нових знайомств. Нові люди і теми для розмов - хороший антидепресант.

 

10. Переконайтеся в тому, що книги, які читає дочка, фільми, які вона дивиться, і музика, яку вона слухає, позитивні і життєстверджуючі. Зараз не час для сумного і трагічного.

 

Не всі перераховані вище способи будуть ефективні. Одним допомагає спілкування з друзями, іншим - усамітнення з гарною книгою, третім - все в комплексі. Спробувати потрібно все.

 

    Однак віддалена консультація не завжди ефективна. Якщо пройде час, а стан дочки не покращиться, потрібно звернутися до фахівця особисто.

doc
Додав(-ла)
Tanya 5 5
Додано
27 травня 2020
Переглядів
452
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку