20 травня о 18:00Вебінар: Можливості сервісів Canva та Liveworksheets для створення інтерактивних навчальних матеріалів

Контрольна робота на тему: «Геометричні фігури та величини» з математики для учнів 5 класу

Про матеріал
Контрольна робота складається з 4 варіанті по 8 завдань у кожному: 6 тестових завдань, і 2 завдання відкритого типу. Завдання підібрані і складені відповідно до вивченого матеріалу учнів з теми "Геометричні фігури та величини".
Перегляд файлу

………………………………………………………………………………………………………

Контрольна робота на тему: «Геометричні фігури та величини»

В - І

1. Точка D — середина відрізка MN. Чому дорівнює довжина відрізка DN, якщо відстань між точками M і N,дорівнює 12 см?

А. 6 см

Б. 12 см

В. 16 см

Г. Визначити неможливо

2. На координатному промені ліворуч від точки G(9) чотири рази відклали одиничний відрізок і дістали точку H. Яка координат точки  H ?

А. H (4)

Б. H (13)

В. H (5)

Г. H (6)

3. Промінь виходить з вершини розгорнутого кута і ділить його на два кути, один з яких прямий. Визначте вид другого кута.

А.  Гострий

Б. Прямий

В. Тупий

Г. Розгорнутий

4. Визначте вид трикутника, кути якого дорівнюють 35°, 55°, 90°.

А. Прямокутний

Б. Тупокутний

В. Гострокутний

Г. Рівносторонній

5. Знайдіть площу прямокутника, сторони якого дорівнюють 5 см і 7 см.

А. 12 см2

Б. 35 см

В. 24 см2

Г. 35 см2

6. Знайдіть площу поверхні куба з ребром 6 см.

А. 216 см

Б. 216 см3

В. 216 см2

Г. 216 м

7. Поле прямокутної форми має площу 7 га, його довжина дорівнює 350 м. Обчисліть периметр поля.

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Бак для води саду має форму прямокутного паралелепіпеда з вимірами 110 см, 125 см і 100 см. Скільки літрів води вміщує бак?

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………..

Контрольна робота на тему: «Геометричні фігури та величини»

В - ІІ

1. Скільки прямих можна провести через одну точку?

А. Одну

Б. Дві

В. Безліч

Г. Жодної

2. На шкалі між сусідніми числами 0 і 10 є дев’ять поділок. Знайдіть ціну поділки цієї шкали?

А. 1

Б. 2

В. 4

Г. 5

3. Яка з наведених величин не може бути градусною мірою кута, якщо відомо, що він тупий?

А. 100°

Б. 179°

В. 92°

Г. 87°

4. Знайдіть периметр рівностороннього трикутника, сторона якого дорівнює 12 см.

А. 24 см

Б. 36 см

В. 12 см

Г. Визначити неможливо

5. Чому дорівнює площа квадрата зі стороною 7 см?

А. 49 см

Б. 49 см2

В. 7 см2

Г. 14 см2

6. Знайдіть площу поверхні прямокутного паралелепіпеда, виміри якого дорівнюють 5 см, 2 см та 7 см.

А. 118 см2

Б. 59 см2

В. 70 см2

Г. 118 см3

7. Периметри рівностороннього трикутника і квадрата рівні. Обчислити площу квадрата, якщо сторона трикутника дорівнює 12 см.

 Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Бак для води саду має форму прямокутного паралелепіпеда з вимірами 80 см, 140 см і 50 см. Скільки літрів води вміщує бак?

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………………………………….

Контрольна робота на тему: «Геометричні фігури та величини»

В - ІІІ

1. Скільки прямих можна провести через дві точки?

А. Одну

Б. Дві

В. Безліч

Г. Жодної

2. На шкалі між сусідніми числами 0 і 20 є три поділки. Знайдіть ціну поділки цієї шкали.

А. 1

Б. 2

В. 4

Г. 5

3. Яка з наведених величин не може бути градусною мірою кута, якщо відомо, що він гострий?

А. 89°

Б. 60°

В. 59°

Г. 91°

4. Знайдіть периметр трикутника, сторони якого дорівнюють 13 см, 10 см, 7 см.

А. 29 см

Б. 30см

В. 27 см

Г. Визначити неможливо

5. Знайдіть площу прямокутника, сторони якого дорівнюють 6 см і 8 см.

А. 14 см

Б. 48 см

В. 48 см2

Г. 28 см

6. Знайдіть площу поверхні куба з ребром 4 см.

А. 64 см

Б. 64 см3

В. 64 см2

Г. 64 м

7. Поле прямокутної форми має площу 6 га, його ширина дорівнює 150 м. Обчисліть периметр поля.

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Бак для води саду має форму прямокутного паралелепіпеда з вимірами 120 см, 105 см і 80 см. Скільки літрів води вміщує бак?

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………

Контрольна робота на тему: «Геометричні фігури та величини»

В - ІV

1. Точка E — середина відрізка QR. Чому дорівнює довжина відрізка ER, якщо відстань між точками Q і R,дорівнює 24 см?

А. 8 см

Б. 22 см

В. 12 см

Г. Визначити неможливо

2. На координатному промені праворуч від точки К(6) чотири рази відклали одиничний відрізок і дістали точку H. Яка координат точки  H ?

А. H(9)

Б. H(11)

В. H(2)

Г. H(10)

3. Промінь виходить з вершини розгорнутого кута і ділить його на два кути, один з яких тупий. Визначте вид другого кута.

А. Гострий

Б. Прямий

В. Тупий

Г. Розгорнутий

4. Визначте вид трикутника, кути якого дорівнюють 40°, 120°, 20°.

А. Прямокутний

Б. Тупокутний

В. Гострокутний

Г. Різносторонній

5. Чому дорівнює площа квадрата зі стороною 6 см?

А. 36 см2

Б. 36 см

В. 24 см

Г. 24 см2

6. Знайдіть площу поверхні прямокутного паралелепіпеда, виміри якого дорівнюють 4 см, 3 см та 5 см.

А. 74 см2

Б. 94 см2

В. 94 см3

Г. 84 см2

7. Периметри рівностороннього трикутника і квадрата рівні. Обчислити площу квадрата, якщо сторона трикутника дорівнює 8 см.

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.  Бак для води саду має форму прямокутного паралелепіпеда з вимірами 120 см, 90 см і 100 см. Скільки літрів води вміщує бак?

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповіді

 

В - І

В - ІІ

В - ІІІ

В - ІV

1. А

1. В

1. А

1. В

2. В

2. А

2. Г

2. Г

3. Б

3. Г

3. Г

3. А

4. А

4. Б

4. Б

4. Б

5. Г

5. Б

5. В

5. А

6. В

6. А

6. В

6. Б

7. 1100 м

7. 81 см2

7. 1100 м

7. 36 см2

8.  1375 л

8. 560 л

8.  1008 л

8. 1080 л

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Стефанюк Оксана Анатоліівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
15 грудня 2020
Переглядів
1956
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку