21 квітня о 15:00Вебінар: Як організувати дистанційний урок «на 12 балів»

Контрольна робота "Розділ 2. Фізична складова здоров'я. 6 клас"

Про матеріал

Контрольна робота "Розділ 2. Фізична складова здоров'я. 6 клас" включає завдання трьох типів: тести; встанови відповідність; заповни схему. Запропоновані види робіт можна використати на підсумковому уроці з теми "Фізична складова здоров'я"

Перегляд файлу

Контрольна робота 1                 Основи здоровя                        6 клас

Розділ 2. Фізична складова здоровя.

 

Завдання I. Вибери правильну відповідь ( 6 балів:по 0,5 бала за кожну правильну відповідь )

  1. Спеціальні речовини, що виділяються залозами внутрішньої секреції та регулюють роботу клітин, тканин, органів людини називають:
  1. ферментами:
  2. каталізаторами;
  3. гормонами;
  4. рецепторами.
  1. Діабет – це захворювання:
  1. ендокринної системи;
  2. дихальної системи;
  3. травної системи.
  1. Йододефіцит – це нестача йоду:
  1. в організмі;
  2. в домашній аптечці;
  3. в аптеці населеного пункту.
  1. Гармонійному розвитку підлітка перешкоджає:
  1.  ранкова гімнастика;
  2. успіхи в навчанні;
  3. нераціональне харчування.
  1. Найбільше йоду міститься:
  1.  у фруктах;
  2. у морепродуктах;
  3. в овочах.
  1. Щоб позбутися пітливості, потрібно:
  1. регулярно митися, носити чистий одяг;
  2. користуватися дезодорантами;
  3.  не виходити в спеку на вулицю.
  1. Ризик – це:
  1. учинок зі сподіваннями на щасливе завершення;
  2. можлива небезпека;
  3. дія, що спрямована на досягнення привабливої мети й містить елементи небезпеки, загрозу втрати, невдачі.
  1. Купуючи продукти харчування, слід керуватися насамперед:
  1. ціною продукту;
  2. якістю товару;
  3. зовнішньою привабливістю товару.
  1. Стоматолога рекомендують відвідувати:
  1. двічі на тиждень;
  2. двічі на місяць;
  3.   двічі на рік.

 

  1.   Засобами особистої гігієни потрібно користуватися, щоб:
  1. запобігти поширенню дерматологічних захворювань;
  2. виховувати відповідальність за свої речі;
  3. кожен бачив витрати мийних засобів.
  1.   Життєві навички, сприятливі для здоров’я:
  1.      робота за комп’ютером;
  2.      заняття спортом;
  3.      дотримання правил особистої гігієни.
  1.    Не можна їсти дуже холодну їжу після гарячої, тому що:
  1. це несмачно;
  2. це може спричинити нудоту;
  3. це призводить до руйнування зубної емалі.

 

Завдання II. Заповни схему «Основні принципи раціонального харчування» ( 3 бали )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдання III. Встанови відповідність ( 3 бали: по 0,5 бала за кожну правильно встановлену відповідність )

  1. Добовий раціон
  2. Вітаміни
  3. Раціон харчування
  4. Маркування
  5. Карієс
  6. Поживні речовини
  1. Їжа, яку людина з’їдає за день;
  2. Вибір продуктів для споживання;
  3. Білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини;
  4. Сприяють захисту організму від інфекцій;
  5. Захворювання зубів;
  6. Відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування.

 

docx
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
6496
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку