Контрольна робота 1 Основи здоров’я 6 клас
Розділ 2. Фізична складова здоров’я.
Завдання I. Вибери правильну відповідь ( 6 балів:по 0,5 бала за кожну правильну відповідь )
-
Спеціальні речовини, що виділяються залозами внутрішньої секреції та регулюють роботу клітин, тканин, органів людини називають:
-
ферментами:
-
каталізаторами;
-
гормонами;
-
рецепторами.
-
Діабет – це захворювання:
-
ендокринної системи;
-
дихальної системи;
-
травної системи.
-
Йододефіцит – це нестача йоду:
-
в організмі;
-
в домашній аптечці;
-
в аптеці населеного пункту.
-
Гармонійному розвитку підлітка перешкоджає:
-
ранкова гімнастика;
-
успіхи в навчанні;
-
нераціональне харчування.
-
Найбільше йоду міститься:
-
у фруктах;
-
у морепродуктах;
-
в овочах.
-
Щоб позбутися пітливості, потрібно:
-
регулярно митися, носити чистий одяг;
-
користуватися дезодорантами;
-
не виходити в спеку на вулицю.
-
Ризик – це:
-
учинок зі сподіваннями на щасливе завершення;
-
можлива небезпека;
-
дія, що спрямована на досягнення привабливої мети й містить елементи небезпеки, загрозу втрати, невдачі.
-
Купуючи продукти харчування, слід керуватися насамперед:
-
ціною продукту;
-
якістю товару;
-
зовнішньою привабливістю товару.
-
Стоматолога рекомендують відвідувати:
-
двічі на тиждень;
-
двічі на місяць;
-
двічі на рік.
-
Засобами особистої гігієни потрібно користуватися, щоб:
-
запобігти поширенню дерматологічних захворювань;
-
виховувати відповідальність за свої речі;
-
кожен бачив витрати мийних засобів.
-
Життєві навички, сприятливі для здоров’я:
-
робота за комп’ютером;
-
заняття спортом;
-
дотримання правил особистої гігієни.
-
Не можна їсти дуже холодну їжу після гарячої, тому що:
-
це несмачно;
-
це може спричинити нудоту;
-
це призводить до руйнування зубної емалі.
Завдання II. Заповни схему «Основні принципи раціонального харчування» ( 3 бали )
Завдання III. Встанови відповідність ( 3 бали: по 0,5 бала за кожну правильно встановлену відповідність )
-
Добовий раціон
-
Вітаміни
-
Раціон харчування
-
Маркування
-
Карієс
-
Поживні речовини
|
-
Їжа, яку людина з’їдає за день;
-
Вибір продуктів для споживання;
-
Білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини;
-
Сприяють захисту організму від інфекцій;
-
Захворювання зубів;
-
Відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування.
|