Контрольна робота "Розділ 2. Фізична складова здоров'я. 6 клас"

Про матеріал

Контрольна робота "Розділ 2. Фізична складова здоров'я. 6 клас" включає завдання трьох типів: тести; встанови відповідність; заповни схему. Запропоновані види робіт можна використати на підсумковому уроці з теми "Фізична складова здоров'я"

Перегляд файлу

Контрольна робота 1                 Основи здоровя                        6 клас

Розділ 2. Фізична складова здоровя.

 

Завдання I. Вибери правильну відповідь ( 6 балів:по 0,5 бала за кожну правильну відповідь )

  1. Спеціальні речовини, що виділяються залозами внутрішньої секреції та регулюють роботу клітин, тканин, органів людини називають:
  1. ферментами:
  2. каталізаторами;
  3. гормонами;
  4. рецепторами.
  1. Діабет – це захворювання:
  1. ендокринної системи;
  2. дихальної системи;
  3. травної системи.
  1. Йододефіцит – це нестача йоду:
  1. в організмі;
  2. в домашній аптечці;
  3. в аптеці населеного пункту.
  1. Гармонійному розвитку підлітка перешкоджає:
  1.  ранкова гімнастика;
  2. успіхи в навчанні;
  3. нераціональне харчування.
  1. Найбільше йоду міститься:
  1.  у фруктах;
  2. у морепродуктах;
  3. в овочах.
  1. Щоб позбутися пітливості, потрібно:
  1. регулярно митися, носити чистий одяг;
  2. користуватися дезодорантами;
  3.  не виходити в спеку на вулицю.
  1. Ризик – це:
  1. учинок зі сподіваннями на щасливе завершення;
  2. можлива небезпека;
  3. дія, що спрямована на досягнення привабливої мети й містить елементи небезпеки, загрозу втрати, невдачі.
  1. Купуючи продукти харчування, слід керуватися насамперед:
  1. ціною продукту;
  2. якістю товару;
  3. зовнішньою привабливістю товару.
  1. Стоматолога рекомендують відвідувати:
  1. двічі на тиждень;
  2. двічі на місяць;
  3.   двічі на рік.

 

  1.   Засобами особистої гігієни потрібно користуватися, щоб:
  1. запобігти поширенню дерматологічних захворювань;
  2. виховувати відповідальність за свої речі;
  3. кожен бачив витрати мийних засобів.
  1.   Життєві навички, сприятливі для здоров’я:
  1.      робота за комп’ютером;
  2.      заняття спортом;
  3.      дотримання правил особистої гігієни.
  1.    Не можна їсти дуже холодну їжу після гарячої, тому що:
  1. це несмачно;
  2. це може спричинити нудоту;
  3. це призводить до руйнування зубної емалі.

 

Завдання II. Заповни схему «Основні принципи раціонального харчування» ( 3 бали )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдання III. Встанови відповідність ( 3 бали: по 0,5 бала за кожну правильно встановлену відповідність )

  1. Добовий раціон
  2. Вітаміни
  3. Раціон харчування
  4. Маркування
  5. Карієс
  6. Поживні речовини
  1. Їжа, яку людина з’їдає за день;
  2. Вибір продуктів для споживання;
  3. Білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини;
  4. Сприяють захисту організму від інфекцій;
  5. Захворювання зубів;
  6. Відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Можар Вікторія
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Луць Лариса Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
12620
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку