Контрольна робота " РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРЯМОКУТНИХ ТРИКУТНИКІВ"

Про матеріал
Контрольна робота " РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРЯМОКУТНИХ ТРИКУТНИКІВ" Варіант 1 1. Враховуючи, що косинус гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню прилеглого катета до гіпотенузи, знайдіть значення для косинуса кута В (див. рис.1) 2. Враховуючи, що синус гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню протилежного катета до гіпотенузи, знайдіть значення для синуса кута А (див. рис.2). 3. Враховуючи, що тангенс гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню протилежного катета до прилеглого, знайдіть значення для тангенса кута С (див. рис.3) 4. Знайти невідомі елементи прямокутного трикутника ( рис.4).
Перегляд файлу

КОНТРОЛЬНА РОБОТА №6

 РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРЯМОКУТНИХ ТРИКУТНИКІВ

Варіант 1

 

  1. Враховуючи, що косинус гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню прилеглого катета до гіпотенузи, знайдіть значення для косинуса кута В (див. рис.1)
  2. Враховуючи, що синус гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню протилежного катета до гіпотенузи, знайдіть значення для синуса кута А (див. рис.2).
  3. Враховуючи, що тангенс гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню протилежного катета до прилеглого, знайдіть значення для тангенса кута С (див. рис.3)
  4. Знайти невідомі елементи прямокутного трикутника ( рис.4).

C:\Documents and Settings\Lida\Мои документы\Геом. мал\CAB.bmpACB

CAB

 

 

            Рис. 1                    Рис. 2                    Рис. 3                         

  1. Обчислити:

а)                                                

б)

в)

  1. З точки В опущено перпендикуляр ВМ на пряму m  і проведено 2 похилі ВК і ВР. Знайти проекції цих похилих, якщо ВМ=15 см, ВК=18 см,

ВР=21 см.

  1. Знайдіть усі тригонометричні функції кута при основі рівнобедреного трикутника, якщо основа та бічна сторона даного трикутника дорівнюють відповідно 6 см та 5 см.

 

 

 

 

 

 

 

 

КОНТРОЛЬНА РОБОТА №6

 РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРЯМОКУТНИХ ТРИКУТНИКІВ

Варіант 2

 

  1. Враховуючи, що косинус гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню прилеглого катета до гіпотенузи, знайдіть значення для косинуса кута С (див. рис.1)
  2. Враховуючи, що синус гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню протилежного катета до гіпотенузи, знайдіть значення для синуса кута B (див. рис.2).
  3. Враховуючи, що тангенс гострого кута прямокутного трикутника дорівнює відношенню протилежного катета до прилеглого, знайдіть значення для тангенса кута B (див. рис.3)
  4. Знайти невідомі елементи прямокутного трикутника ( рис.4).

геом.bmpC:\Documents and Settings\Lida\Мои документы\Геом. мал\CAB.bmpACB

CAB

 

 

            Рис. 1                    Рис. 2                    Рис. 3                         

  1. Обчислити:

а) 

б)

в)

  1. З точки А опущено перпендикуляр АМ на пряму m  і проведено 2 похилі АС і АК. Знайти проекції цих похилих, якщо АМ=24 см, АС=30 см,

АК=32 см.

  1. Знайдіть усі тригонометричні функції кута при основі рівнобедреного трикутника, якщо основа та бічна сторона даного трикутника дорівнюють відповідно 10 см та 13 см.

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
8001
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку