Контрольна робота: "Рух і взаємодія"

Про матеріал
Контрольна робота розрахована на учнів 9 - х класів при вивченні розділу: "Рух і взаємодія. Закони збереження". Зокрема, завдання націлені на перевірку опанування учнями законів Ньютона, їх розуміння та застосуванні при розв'язуванні задач.
Перегляд файлу

Контрольна  робота  на тему: «Рух і взаємодія».

 1.  Чи дорівнює нулю рівнодійна сил, прикладених до тіла, якщо тіло:      а) рухається рівномірно прямолінійно; б) рухається рівномірно по колу; в) рухається рівноприскорено  прямолінійно; г) перебуває у спокої? Відповідь обґрунтуйте.                                                                                                                                                                                ( 2бали)

 2.  Установіть відповідність між фізичною величиною та одиницею вимірювання.

        1)  Кінетична енергія.  2)  Імпульс тіла. 3)  Імпульс  сили.  4)  Сила.

              А)  Н.    Б)  Вт.   В)  Н с.  Г)  Дж .   Д)  кг м/с.                                          ( 1бал)

 3.  Який вид механічної енергії  має  стріла, випущена з арбалета, що летить  вертикально вгору?                                                                                              ( 1бал)

А). Кінетичну.  Б). Потенціальну енергію тіла, піднятого над Землею.                                                               В). Потенціальну пружно деформованого тіла.  Г).  Кінетичну  та потенціальну.

  4. Під дією якої сили виконується робота 200 кДж тілом масою 50 кг  на шляху       0,8 км? Обчислити прискорення, якого надала тілу ця сила.                    ( 2бали)

  5.  До якої висоти піднявся при киданні м’яч, якщо йому надали б  швидкості                            54 км/год?                                                                                                              ( 2бали)

  6.  На ділянці шляху, де для автотранспорту встановлено швидкість  30 км/год, водій застосував аварійне гальмування.  Інспектор  ДАІ за слідом коліс визначив, що гальмівний шлях дорівнює  12 м.  Чи порушив водій правила руху, якщо коефіцієнт тертя (сухий асфальт) становить 0,6?                                                             ( 2бали)

    7.  Назвати сили, що діють на тіло, що рухається по похилій площині. Записати 2 закон Ньютона у векторній формі для цих сил. Записати рівняння в проекціях на вісь ОХ та ОY у випадку, коли рух рівномірний.                                         ( 2бали)

 

 

C:\Users\ASUS\Downloads\Без названия (1).png

docx
Пов’язані теми
Фізика, Контрольні роботи
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку