Контрольна робота з біології для 8 класу. вчитель хімії та біології Навчально- виховний комплекс
« Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»
Костянтинівської міської ради Донецької області
Конрольна робота з біології для 8 класу |
|
І варіант
1.Укажіть елемент будови кістки, який забезпечує її ріст в товщину. А міжклітинна речовина Б жовтий кістковий мозок В хрящова тканина Г окістя
2.Укажіть формений елемент крові, що забезпечує її зсідання. А лімфоцит Б тромбоцит В еритроцит Г лейкоцит
3. Укажіть м’яз, скорочення якого відтісняє вниз органи черевної порожнини під час вдиху. А діафрагма Б триголовий В двоголовий Г трапецієподібний
4.Укажіть кінцевий продукт енергетичного обміну. А глюкоза Б гліцерин В амінокислота Г вуглекислий газ
5.Укажіть рецептори, відповідальні за температурну чутливість. А теплові та холодові Б тільки теплові В тільки холодові Г дотикові, теплові . холодові
6.Укажіть тканину, з якої утворена діафрагма. А нервова Б м’язова В внутрішнього середовища Г епітеліальна
7.Установіть відповідність між кісткою і типом з’єднання. А лобова Б кінцева фаланга пальця В стегнова
1 повне зрощення 2 нерухоме 3 одноосьовий суглоб 4 багатоосьовий суглоб
|
ІІ варіант
1Укажіть кістки скелета,з’єднані нерухомо. А лобова та скронева Б ліктьова та плечова В ребро та грудина Г стегнова та велика гомілкова
2.Куда потрапляє кров з передсердь під час їх скорочення. А в аорту Б у порожнисті вени В у шлуночки Г у легеневі артерії
3.Укажіть фактор, який впливає на частоту дихання. А хімічний склад їжі Б артеріальний тиск В інтенсивність реабсорбції Г вміст СО2 у крові
4. Укажіть речовину, що запасається в печінці у формі глікогену. А білки Б вуглеводи В жири Г вітаміни
5. Укажіть речовину, яка у людини синтезується в шкірі. А родопсин Б гемоглобін В вітамін D Г інсулін 6.Укажіть характеристику тваринної клітини. А має клітинну стінку з хітину Б накопичує глікоген В містить пластиди Г не має ядра
7. Установіть відповідність між органом і функціями, які він виконує. А середнє вухо Б кутній зуб В діафрагма
1 розслаблюється під час видиху 2 передає звукові коливання на овальне вікно 3 утворює первинну сечу 4 перетирає їжу |
|
|
8.Установіть відповідність відчуттів і рецепторів. А температура повітря Б колір В звук
1 волоскові клітини кортієвого органа 2 терморецептори шкіри 3 колбочки сітківки 4 палички сітківки |
8. Установіть відповідність між біологічно активними речовинами та їхніми властивостями. А ферменти Б гормони В вітаміни
|
|
|
9.Поясніть причини та складіть план заходів запобігання порушення слуху.
10. Опишіть будову суглобу та поясніть небезпеку вивиху . |
9. Складіть правила профілактики захворювань органів травлення та запобігання харчовим отруєнням.
10. Опишіть будову і функціонування сенсорної системи. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|