Контрольна робота з читання

Про матеріал

Перевірка уміння переказувати зміст прочитаного твору відбувається в усній формі індивідуально. Перевіряється уміння зв'язно, логічно, повно переказувати текст розповідного характеру, дотримуватись норм літературної вимови, вдало користуючись лексичним, граматичним багатством мови.

Перегляд файлу

Контрольна робота

 Усний переказ прочитаного твору

Перевірка уміння переказувати зміст прочитаного твору відбувається в усній формі індивідуально. Перевіряється уміння зв’язно, логічно, повно переказувати текст розповідного характеру, дотримуватись норм літературної вимови, вдало користуючись лексичним, граматичним багатством мови. Обсяг тексту – 40-50 слів. Вчитель пропонує учневі прочитати текст та переказати його. Для учнів з початковим та середнім рівнем навчальних досягнень можна запропонувати план. За усний переказ виставляється одна оцінка – за зміст. Учитель фіксує результати переказу на лівій сторінці журналу в окремій колонці без дати, на правій сторінці у змісті уроку перевірку усного переказу слід зазначити декілька разів.

Як лисиця рибу ловила

Того дня лисиці не таланило на полюванні. Руда була дуже голодна. От вона й вирішила спробувати щастя риболовлі. Підійшла до озера. Трохи постояла. Потім нечутно забрела у воду й завмерла, мов закам’яніла. Та вже наступної миті блискавично вдарила лапою – і вихопила з води сріблясту рибку. Проковтнула здобич лисичка і знову завмерла. (За І. Майстренком)

      План переказу

1. Невдале полювання.

2. Лисиця-рибалка.

3. Вдала риболовля.

docx
До підручника
Літературне читання 2 клас (М. Зоряна)
Додано
20 липня 2018
Переглядів
2206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку