Контрольна робота з хімії 9 клас ІІ семестр
Варіант І
1. Денатурація білків – це реакція руйнування структури:
а) первинної; б) вторинної, в) третинної.
2. Вкажіть серед наведених сполук карбонову кислоту:
а) C2H5 – OH; б) СH3 – CH2 – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; в) (С6Н10О5)n.
3. Вторинна структура білка зумовлена…
4. Амінокислоти – це речовини, у молекулах яких одночасно містяться функціональні групи:
а) аміно- й гідроксильна; б) карбоксильна й гідроксильна.
в) аміно- й карбоксильна.
5. Нуклеїнові кислоти – це:
а) природні полімери; б) штучні полімери,
в) мономери для синтезу білка.
6. Напишіть рівняння хімічних реакцій взаємодії натрію, натрій оксиду та натрій гідроксиду з оцтовою кислотою.
7. Опишіть якісну реакцію на крохмаль.
8. Обчисліть молекулярну масу крохмалю, якщо ступінь полімеризації 3800
9. Поясніть процес виробництва цукру.