Контрольна робота за темою: "Вступ. Казки народів світу" 2 варіант

Про матеріал
Контрольна робота за темою: "Вступ. Казки народів світу" 2 варіант для учнів п’ятого класу
Перегляд файлу

Контрольна робота з теми: «Вступ. Казки народів світу» 2 варіант

Тести (0,5 б за кожну правильну відповідь)

1. Який народ створив казку "Фарбований шакал"?                                        а) індійський;          б) український;                     в) китайський.                                                                                                                        2. Про що мала найкраще дбати пасербиця в домі Пані Метелиці?                            а)  їжу;                     б) постіль;                        в) посуд.                                                                                                                           3. Звідки у Маляна з’явився пензлик?                                                                                                                         а) подарував селянин.               б) подарував поміщик;                                                                                                                в) подарував сивобородий дідусь, що приснився.                                                                                                         4. Щоб у новому місті Маляна не викрили, то він …                                                             а) не малював;                                                                                                                              б) ніколи не домальовував малюнок до кінця;                                                                        в) малював тільки уночі.                                                                                                    5. «…І жили вони довго та щасливо» - це:                                                                                                   а) кінцівка казки;                  б) зачин казки;         в) основна частина.                                                                                                                      6. Фольклорна казка створена:                                                                                         а) народом;                  б) письменником;                в) чарівником.                                              7. «Синдбад-Мореплавець» - це народна казка:                                                                    а) фінська;                                    б) арабська;                   в) російська.                                                                8. Хлопчик-мізинчик поплив у місто в:                                                                           а) банці;             б)  чашці;                      в) на листочку.                                                    9. Брати Грімм жили в:

а) Німеччині;                    б) Англії;                      в)Україні.

10. Коли пасербиця з казки «Пані Метелиця» поверталася додому, на неї вилилась:                     а) вода;           б) смола;                     в) золото.                                                                

11. Синдбад-Мореплавець здійснив………подорожей:

а) 10;                   б) 5;                 в) 7.

12. Хто написав казку «Соловей»?                                                                                 а) О. Уайльд                     б) О. С. Пушкін                        в) Г. К. Андерсен

Дати визначення( 1 б за кожну правильну відповідь)

1. Казка – це:

2. Антитеза – це:

3. Літературна казка – це:

 

Дати розгорнуту відповідь на запитання  (1,5 б за кожну правильну відповідь)

 

  1. Чого мене навчила казка «Хлопчик-зірка»?
  2. Як Соловей змінив імператора?

     

 

docx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
2781
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку