Контрольна робота " "Значення води і харчування для розвитку і здоров"я"

Про матеріал
Даний матеріал може бути використаний при узагальненні та ситематизації знань з даної теми.
Перегляд файлу

Контрольна робота з основ здоров»я  6 клас (В-1)

  1 рівень(0.5 балів кожна правильна відповідь)

1.  Харчування підлітків має:

 а) бути дуже калорійним;

б) містити якнайменше калорій;

в) містити всі необхідні для нормальної життєдіяльності речовини.

2. Чи потрібно чистити язик?

А) не обов’язково., б) потрібно, в) не потрібно, г) потрібно, якщо порекомендують.

3. Брак йоду в продуктах харчування може призвести до затримки розумового розвитку.          а) так;         б) ні.

4.Білки є будівельним матеріалом організму:     а) так, б) ні

5. Яку їжу слід вибирати щоб бути здоровим?

А)  Овочі та фрукти         Б) Чіпси та сухарики

В)  Газовані напої            Г) Гамбургери та хот – доги

6.  Які продукти слід уживати обмежено?

А) Овочі Б) Солодощі В) Фрукти   Г) Воду

ІІ рівень ( 3 бали правильна відповідь) Дайте відповідь на запитання  « так», «ні»:

7.Білки мають складну будову , вониу утворююься  із залишків 20 амінокислот.

8. Нестача жирів не впливає на процеси обміну в організмі людини.

9. Вуглеводи є основним «будівельним» матеріалом для  організму людини.

ІІІ рівень ( 1,5 бали кожна правильна відповідь)

10. Установіть відповідність між компонентами харчування та продуктами, що є його джерелом у харчування.

1.Вуглеводи                       а) молоко, сир

2. Вітамін С                        б) цитрусові, шипшина, квашена капуста

3. Кальцій                      в) крупи, овочі, фрукти

11. Розташуй в правильному порядку надання першої допомоги при харчовому отруєнні:

1. Дати випити підсоленої води або несолодкого чаю. Щоб запобігти зневодненню організму.

2. Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік. Пильнувати, щоб не захлибнувся блювотинням. Зігріти. (вкрити, дати грілку)

3. До приїзду лікаря дати хворому пити 5-6 склінок підсоленої кип»яченої води, щоб викликати блювання. Повторити 2-3 рази, доки з»явиться вода без домішок їжі.

4. При перших симптомах отруєння – викликати «швидку допомогу» або лікаря.

IV рівень ( 3 бали)    12.Чому  важливо пити воду?

 

 

Контрольна робота з основ здоров»я  6 клас (В-2)

  1 рівень (0.5 балів кожна правильна відповідь)

1.  Чистити зуби бажано:        а) вранці й увечері щодня;

б) тільки з появою неприємного запаху з рота;

в) якомога рідше, щоб не стерлася зубна емаль.

  2. Догляд за зубами дає можливість:          а) мати привабливу усмішку;

б) діставати більше користі й задоволення від їжі; 

в) розгризати зубами горіхи, кістки та і н ш і тверді предмети;

г) правильно вимовляти усі звуки.

3. Нестача вітаміну С призводить до захворювання яке називається «цинга»?  А)так, б) ні

4. Вуглеводи –це основне джерело енергії організму:           а)так, б) ні

5 Продукти які  містять  Йод - це

А) Хліб, булочки, тістечка           Б) Солодощі   

В) Морква, капуста, картопля     Г) Морська  риба, морська капуста.

6. Які основні ознаки харчового отруєння?

А) Сонливість Б) Біль у горлі В) Біль у животі Г) Нежить

ІІ рівень ( 3 бали правильна відповідь) Дайте відповідь на запитання  « так»,  «ні»:

7. Організм людини на 65-80 % складається з води.

8. До водорозчинних вітамінів належить  вітамін С та вітаміни групи В

9. Нестача вітаміну А призводить до розвитку «курячої сліпоти».

ІІІ рівень ( 1,5 бали кожна правильна відповідь)

10. Установіть відповідність між компонентами харчування та продуктами, що є його джерелом у харчування.

1.Білки    а) жовтки яєць, печінка, бобові, курага, яблука.

2.Жири        б) сало , соняшникова і оливкова олія,

3. Ферум        в) м»ясо, риба, сир

11. . Розташуй в правильному порядку надання першої допомоги при харчовому отруєнні:

1. Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік. Пильнувати, щоб не захлибнувся блювотинням. Зігріти. (вкрити, дати грілку)

2. До приїзду лікаря дати хворому пити 5-6 склінок підсоленої кип»яченої води, щоб

викликати блювання. Повторити 2-3 рази, доки з»явиться вода без домішок їжі.

3.При перших симптомах отруєння – викликати «швидку допомогу» або лікаря.

4. Дати випити підсоленої води або несолодкого чаю. Щоб запобігти зневодненню організму

IV рівень ( 3 бали) Чим небезпечне зловживання солодощів?

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дрешер Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
11 січня 2022
Переглядів
1120
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку