Контрольні тести з теми
«Механічна кулінарна обробка м’яса»
1. Яке м'ясо належить до першої категорії?
а) мариноване
б) тонке
в) вгодоване
2. Втрати м’ясного соку більше при розмороженні:
а) швидкому
б) повільному
в) у гарячій воді
3. Що так зачистка, жиловка
а) виділення сухожиль, плавок
б) виділення зайвого жиру
в) виділення м’якоті під кісток
4. Які частини яловичої частини тушать?
а) вирізка товстий і тонкий край
б) лопаткова, підлопаткова
в) шийна частина
5. який з напівфабрикатів є велико-шматковий?
а) ромштекс
б) ростбіф
в) рагу
6. який напівфабрикат нарізується?
а) біфштекс
б) філе
в) ескалоп
7. З якої частини нарізують гуляш, азу?
а) верхній внутрішній шматок
б) боковий, зовнішній шматок
в) вирізки
8. Чим відрізняється натуральна рубка від котлетної маси?
а) більш рідкою консистенцією
б) у неї не додається хліб
в) в неї додається жир
9. Який з н/ф паніровані?
а) котлета натуральна
б) котлета відбивна
в) лангет
10. Які вироби з котлетної маси фарширують?
а) шніцель, биточки
б) зрази, рулет
в) котлети
Відповіді на контрольні тести
«Механічна кулінарна обробка м’яса»
1 |
В |
2 |
В |
3 |
А |
4 |
А |
5 |
Б |
6 |
В |
7 |
Б |
8 |
Б |
9 |
Б |
10 |
Б |