Контрольні запитання з теми: «Приготування гарячих напоїв»

Про матеріал
Контрольні запитання для перевірки знань з теми: «Приготування гарячих напоїв» для здобувачів освіти з професій закладів ресторанного господарства.
Перегляд файлу

Контрольні запитання з теми:

«Приготування гарячих напоїв».

  1. Значення напоїв у раціоні харчування людини.
  2. На які групи поділяють напої за сукупними ознаками?
  3. Які сорти чаю надходять у заклади ресторанного господарства?
  4. Яка загальна характеристика чаю?
  5. Які лікувальні властивості чаю?
  6. Особливість виготовлення зеленого чаю.
  7. Назвати алколоїд чаю.
  8. Як правильно заварювати чай?
  9. Яку воду бажано використовувати для заварювання чаю і чому?
  10. Які вимоги висувають до якості чаю?
  11. Як готують і подають холодний чай?
  12. Як готують і подають чайні напої?
  13. Асортимент найбільш поширених гарячих напоїв у закладах ресторанного господарства.
  14. Чим обумовлено тонізуючий ефект чаю і кави, їх смак і аромат?
  15. Значення кави для організму людини.
  16. Розповісти технологію приготування чорної кави.
  17. Які фактори впливають на якість напоїв із натуральної меленої кави?
  18. Запропонувати способи приготування і подавання кави.
  19. Від чого залежить назва кави?
  20. Які основні вимоги до зберігання сухого чаю та кави?
  21. У чому особливості приготування і подавання кави по-віденськи?
  22. Які особливості подавання кави глясе.
  23. Яка температура подавання гарячих напоїв?
  24. Для чого до напою «Кава по-східному» подається холодна кип'ячена вода?
  25. Які вимоги до якості кави?
  26. Наведіть правила приготування кави чорної з молоком або вершками.
  27. Як готують і подають гарячий шоколад?
  28. Що треба зробити, щоб при заварюванні какао не утворилися грудочки?
  29. Складіть технологічну схему приготування какао з молоком.
  30. Як приготувати і подати каву натуральну з лимоном?
  31. Яких вимог техніки безпеки потрібно дотримуватись під час приготування кави та чаю.

 

docx
Додано
18 березня 2020
Переглядів
963
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку