Контрольні запитання з теми:
«Приготування гарячих напоїв».
-
Значення напоїв у раціоні харчування людини.
-
На які групи поділяють напої за сукупними ознаками?
-
Які сорти чаю надходять у заклади ресторанного господарства?
-
Яка загальна характеристика чаю?
-
Які лікувальні властивості чаю?
-
Особливість виготовлення зеленого чаю.
-
Назвати алколоїд чаю.
-
Як правильно заварювати чай?
-
Яку воду бажано використовувати для заварювання чаю і чому?
-
Які вимоги висувають до якості чаю?
-
Як готують і подають холодний чай?
-
Як готують і подають чайні напої?
-
Асортимент найбільш поширених гарячих напоїв у закладах ресторанного господарства.
-
Чим обумовлено тонізуючий ефект чаю і кави, їх смак і аромат?
-
Значення кави для організму людини.
-
Розповісти технологію приготування чорної кави.
-
Які фактори впливають на якість напоїв із натуральної меленої кави?
-
Запропонувати способи приготування і подавання кави.
-
Від чого залежить назва кави?
-
Які основні вимоги до зберігання сухого чаю та кави?
-
У чому особливості приготування і подавання кави по-віденськи?
-
Які особливості подавання кави глясе.
-
Яка температура подавання гарячих напоїв?
-
Для чого до напою «Кава по-східному» подається холодна кип'ячена вода?
-
Які вимоги до якості кави?
-
Наведіть правила приготування кави чорної з молоком або вершками.
-
Як готують і подають гарячий шоколад?
-
Що треба зробити, щоб при заварюванні какао не утворилися грудочки?
-
Складіть технологічну схему приготування какао з молоком.
-
Як приготувати і подати каву натуральну з лимоном?
-
Яких вимог техніки безпеки потрібно дотримуватись під час приготування кави та чаю.