Тестові завдання з теми: "Холодні соуси", призначені для поточного контролю знань учнів з професії "Кухар"
Тестові завдання
Тема холодні соуси
1. Яка температура подавання холодних соусів?
а)20-25°С;
б)10-12°С;
в)18-20°С.
2. Рідкі соуси використовують:
а)для запікання;
б)для поливання страв;
в)для фарширування.
3. До яких страв подають соус основний червоний?
а)рибний;
б)овочевий;
в)м'ясний.
4. Для чого використовують рідкий молочний соус?
а)для запікання;
б)поливання овочевих страв;
в)для фарширування котлет.
5. Який соус готують без борошна:
а)сметанний;
б)сухарний;
в)грибний.
6. До яких страв подають соус голландський?
а)м'ясний;
б)круп'яний;
в)рибний.
7. Для чого використовують масляні суміші:
а)для приготування соусів;
б) для приготування гарнірів;
в)для приготування бутербродів.
8. З якого набору сировини готують соус майонез:
а)олія, яйця, гірчиця, цукор, оцет, сіль;
б)олія, оцет, борошно, сметана, сіль;
в)борошно, молоко, сметана, набір прянощів.
9. Скільки желатину та сировини беруть на приготування 1л желе:
а)20г желатину, 3кг сировини;
б)40г желатину, 1кг сировини;
в)100г желатину, 2кг сировини.
10. Який загусник використовують при виготовленні солодкого соусу:
а)розведену борошняну пасеровку;
б)розведений крохмаль;
в)розчинений желатин.