Тестові завдання з теми: "Гарячі соуси", призначені для поточного контролю знань учнів з професії "Кухар"
Тестові завдання
Тема: Соуси гарячі
1.Яка температура подавання гарячих соусів?
а)50-55°С;
б)60-80°С;
в) 65-70°С.
2.Соуси середньої густоти використовують:
а)для запікання страв;
6)для поливання страв;
в) для тушкування страв.
3Які з перерахованих соусів готують на основі соусу основного червоного:
а)соус паровий;
б)соус цибулевий з гірчицею;
в) соус томатний.
4.Що кладуть в грибний соус для покращення смаку:
а)сметану;
б)масло вершкове;
в) вершки.
5.Який жир використовують для приготування молочного соусу?
а)рослинну олію;
б)масло вершкове;
в) тваринний жир.
6.Який соус готують без борошна?
а)молочний;
б)польський;
в) грибний.
7.Соус сухарний подають:
а)страв з м'яса;
б)страв з овочів;
в)страв з риби.
8.Заправку для салату готують з такої сировини:
а)вода кип'ячена, сіль, оцет;
б)олія рослинна, сіль, перець, цукор;
в) олія, сіль, цукор, оцет, перець.
9.Маринад овочевий використовують:
а)для приготування м'ясних страв;
б)для приготування овочевих страв;
в) для приготування рибних страв.
10.Чим ароматизують солодкі страви?
а)ваніліном;
б)цедрою лимону;
в) корицею.
.
в)страв з риби.
8.Заправку для салату готують з такої сировини:
а)вода кип'ячена, сіль, оцет;
б)олія рослинна, сіль, перець, цукор;
в) олія, сіль, цукор, оцет, перець.
9.Маринад овочевий використовують:
а)для приготування м'ясних страв;
б)для приготування овочевих страв;
в) для приготування рибних страв.
10.Чим ароматизують солодкі страви?
а)ваніліном;
б)цедрою лимону;
в) корицею.