Контрольні запитання з теми:
«Приготування солодких страв та напоїв».
-
Яку роль відіграють солодкі страви та напої у харчуванні людини?
-
В яких цехах готують солодкі страви?
-
Як класифікують солодкі страви за складом і способом приготування?
-
Яка харчова цінність солодких страв?
-
Який крохмаль надходить на підприємства громадського харчування?
-
Як за консистенцією поділяють кисілі?
-
Як приготувати і подати кисіль молочний?
-
Чому для приготування плодово-ягідного кисілю використовують тільки картопляний крохмаль?
-
Які страви називають узварами?
-
Як приготувати і подати узвар із сухофруктів?
-
Як приготувати і подати страву: «Банани з вершками»?
-
Які умови, терміни зберігання та реалізації солодких страв та напоїв?
-
Яких вимог техніки безпеки потрібно дотримуватись під час приготування солодких страв та напоїв з натуральних плодів та ягід?
-
Яка відмінність узвару від компоту із сухофруктів?
-
Як приготувати і подати страву: «Білосніжка і сім гномів»?
-
Яка температура подавання солодких страв та напоїв?
-
Які вимоги до якості солодких страв і напоїв?
-
Які речовини, крім желатину, можна використовувати для одержання желе?
-
Як підготувати желатин для приготування желе?
-
Як готують і подають желе з плодів або ягід свіжих?
-
У якому посуді подають желе?
-
Які умови і термін зберігання та реалізація желе?
-
Яких вимог техніки безпеки потрібно дотримуватись під час приготування желе?
-
Яка температура подавання желе?
-
Які вимоги до якості желе?
-
Назвіть десертні страви з утворенням желе.
-
Чим відрізняється мус від желе?
-
Чим відрізняється самбук від мусу?
-
Що стабілізує піну збитих білків?
-
Розкажіть послідовність приготування самбуку яблучного?
-
Що таке крем?
-
Асортимент кремів та сировина, з якої їх готують.
-
Вершки якої жирності використовують для збивання?
-
Як впливає температура на міцність збитих білків?
-
Чому не слід зберігати збиті вершки?
-
Як впливає жир на збитість яєчних білків?
-
Які гарячі десертні страви можна приготовити з яблук?