Контрольний диктант "ВЕСЕЛКА"

Про матеріал
Диктант для учнів 5 - 6 класів. Однорідні члени речення, власна назва, складні речення, написання прикметників.
Перегляд файлу

ВЕСЕЛКА

Веселка впала на землю і  замилувалася  собою в синьому люстерці озера. Вона аж сяяла сімома кольоровими смужками.

  Яскраво-червону їй подарувала вранішня зоря, а  помаранчеву кинуло яскраве літнє сонечко. Потім Веселка пригадала, як загубили жовтий колір маленькі курчатка, що весело бігли за квочкою. Голосно зашуміли дерева, трава і кущі. Вони пофарбували стрічку в смарагдовий колір. Блакитне небо теж ніжно торкнулося Веселки, а синя стрічка зявилася , коли вона пила воду з озера.  Лише одного не могла пригадати красуня , звідки зявилась  фіолетова стрічка?  І тільки бузок хитав своїми пахучими квітами та таємниче усміхався. Це він непомітно  накинув на  Веселку цю стрічку, поки вона милувалася собою.

Аж ось  на галявину вибігла маленька дівчинка, яка почала радісно плескати в долоньки та весело кружляти, вітаючи Веселку. І так стало приємно нашій красуні, що вона теж почала кружляти, сміятись і раптом  розсипалася мільйонами діамантів навкруги.  Вони падали на все : на траву, дерева, бузок, озеро. Ними любувались і вранішня зоря, і маленькі курчатка, і високе небо, і ніжне яскраве сонечко.  І тільки дівчинка захоплено хапала ці крихітні діаманти та підкидала їх вгору, ніби намагалася зібрати та повернути Веселку на безкраю блакить неба.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВЕСЕЛКА

Веселка впала на землю і  замилувалася  собою в озері. Вона аж сяяла сімома кольоровими смужками. Яскраво-червону їй подарувала вранішня зоря, а  помаранчеву кинуло яскраве літнє сонечко. Потім Веселка пригадала, як загубили жовтий колір маленькі курчатка,що весело бігли за квочкою. Голосно зашуміли дерева, трава і кущі. Вони пофарбували стрічку у смарагдовий колір.

Блакитне небо теж ніжно торкнулося Веселки, а синя стрічка з’явилася коли вона пила воду з озера.  Лише одного не могла пригадати красуня звідки з’явилась  фіолетова стрічка. І тільки бузок хитав своїми пахучими квітами та таємниче усміхався. Це він непомітно  накинув на Веселку цю стрічку, поки вона милувалася собою.

Аж раптом на галявину вибігла маленька дівчинка, яка почала голосно плескати в долоньки та весело кружляти, вітаючи Веселку. І так стало приємно нашій красуні, що вона теж почала кружляти, сміятись і розсипалася мільйонами діамантів навкруги.  Вони падали на все на траву, дерева, бузок, озеро. Ними любувались і вранішня зоря, і маленькі курчатка, і високе небо, і ніжне яскраве сонечко.  І тільки дівчинка захоплено збирала ці крихітні діаманти та підкидала їх вгору, ніби намагалася зібрати та повернути Веселку на безкраю блакить неба.

docx
Додано
4 травня 2020
Переглядів
13024
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку