Коригуюча гімнастика під час перебування вдома

Про матеріал
Даний комплекс допоможе дітям розвивати м'язи спини. Допоможе привести м'язи в тонус та не дасть жодного шансу розвинутись хворобам хребта. Вправи рекомендовано виконувати кожного дня, особливо після виконання уроків.
Перегляд файлу

Комплекс коригувальної гімнастики

для дітей початкової школи

в домашніх умовах

  1. В.п. – стоячи, руки на поясі, на голові книга або інший не важкий предмет вагою 200-300 г. Виконати напівприсідання з розведенням рук в сторони. Вправу виконувати в повільному темпі на рахунок 1-8. Не давати предмету або книзі впасти з голови. Виконати напівприсідання 4-6 разів. Вправу також можна виконувати до стінки спиною.
  2. Ходьба на носках. На голові тримаємо ту ж саму книгу або інший предмет. Положення рук під час ходьби можна змінювати на 4 рахунки (в сторони; в гору; вперед; ліва вгору-права вниз і т.д.). Починаємо виконувати вправу у повільному темпі, переміщуючись із однієї кімнати в іншу. Згодом темп поступово збільшуємо до середнього. Виконуємо вправу на протязі 1 хв, потім відпочиваємо  30 сек. Повторюємо 4-6 разів.
  3. Набути положення правильної постави біля стінки (дверей): повернутись спиною до стінки і стати рівно, притулившись до стіни потилицею, лопатками, сідницями, гомілками та п’ятками. В даному положенні стояти протягом 8-10 сек., потім розслабитись. Повторити вправу 4-6 разів.
  4.  Виконати те ж саме, що описано у вправі №3, але, коли ви набули правильної постави, зробити крок вперед і утримати положення протягом 4-6 сек. Повторити вправу 6-8 разів.
  5. В. п.- те ж саме біля стіни. Підняти вперед руки і випрямити ліву ногу вперед паралельно підлозі, не відходячи від стіни. Повернутись у в.п. і повторити вправу із правою ногою. Вправу виконувати у повільному темпі, ногу підняти паралельно підлозі. Повторити вправу 8-10 разів.
  6. В. п. – те ж саме біля стінки, руки на поясі, лікті притиснути до стінки. Підняти вліво ліву ногу паралельно підлозі, не відходячи від стіни. Повернутись у в. п. і повторити вправу із правою ногою. Тулуб під час вправи нерухомий , опорна нога стоїть на повній стопі. Вправу виконувати у повільному темпі по 4-6 разів для кожної ноги.
  7. В. п . – лежачи на спині, ноги зігнуті в колінах нарізно, упор на дві повні стопи, руки вздовж тулуба, долонями донизу. Вигнутись в грудному відділі хребта і тримати положення 4-6 сек. Повернутись у в. п. Вправу виконувати у повільному темпі, не відриваючи від підлоги голову, лопатки, таз, стопи. Зробити 6-8 повторів.
  8. В. п. – те ж саме, що і у вправі №7. Відірвати від підлоги таз та поперековий відділ хребта. Утримати положення 4 -6 сек. Не відривати від підлоги голову, лопатки, стопи. Виконувати вправу у повільному темпі. Повторити дану вправу 6-8 разів.
  9. В .п . – лежачи на спині, руки в сторони, долонями вниз. Впираючись в підлогу п’ятками та руками, відірвати тулуб якомога вище від підлоги, утримати положення до 5 сек. Повернутись у в. п. Вправу виконати в повільному темпі 4-6 разів. 
  10. В .п. – основна стійка, руки вниз. Розслабити руки та ноги. Робити глибокий вдих та повний видих протягом 20-30 сек.
docx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
765
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку