Корисні матеріали для координатора органу учнівського самоврядування у громаді. З досвіду роботи.

Про матеріал
Участь старшокласників у роботі органів учнівського самоврядування громади створює можливості для залучення шкільної молоді до змін і перетворень в нашому суспільстві. У цьому контексті важливого значення набуває створення єдиного органу учнівського самоврядування, який би сприяв розвитку лідерського потенціалу учнівської молоді, її громадянської ініціативи, набуттю досвіду активної й компетентної участі в громадському житті. Будучи керівником методичного об’єднання з виховної роботи Відділу освіти, молоді, спорту та туризму Дзвиняцької ТГ, вирішила згуртувати учнівську молодь громади та координувати роботу Ради учнівського самоврядування громади. Охоче ділюсь напрацюваннями, сподіваюсь мої підказки стануть цінними для нових координаторів органів учнівських само- врядувань в інших громадах.
Перегляд файлу

Корисні матеріали для координатора

органу учнівського самоврядування у громаді.

З досвіду роботи.

Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних.  Тому необхідно виявляти і підтримувати учнівську молодь, чиї особистісні переконання спрямовані на соціально значущі справи; молодь, яка має організаторські здібності, усвідомлює себе потенційним лідером, має бажання використовувати свою енергію та здібності заради інших, в ширших масштабах – заради розвитку громади.

Участь старшокласників у роботі органів учнівського самоврядування громади створює можливості для залучення шкільної молоді до змін і перетворень в нашому суспільстві. У цьому контексті важливого значення набуває  створення єдиного органу учнівського самоврядування, який би сприяв розвитку лідерського потенціалу учнівської молоді, її громадянської ініціативи, набуттю досвіду активної й компетентної участі в громадському житті. Будучи керівником методичного об’єднання з виховної роботи Відділу освіти, молоді, спорту та туризму Дзвиняцької ТГ, вирішила згуртувати учнівську молодь громади та координувати роботу Ради учнівського самоврядування громади. Охоче ділюсь напрацюваннями, сподіваюсь мої підказки стануть цінними для нових координаторів органів учнівських само- врядувань в інших громадах.

 

 

Додаток 1.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

на загальних зборах 

29 листопада 2019 р.

 

СТАТУТ  РАДИ  УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ
ДЗВИНЯЦЬКОЇ ОТГ

 

РОЗДІЛ І.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

Стаття 1.

Офіційною назвою органу учнівського самоврядування Дзвиняцької ОТГ є  Рада учнівського самоврядування (РУС).             

Стаття 2.

Рада учнівського самоврядування  – самостійне, добровільне, демократичне об’єднання учнів закладів освіти Дзвиняцької ОТГ.

Стаття 3.

Дія даного Статуту поширюється на всіх  членів Ради  учнівського самоврядування, незалежно від закладу освіти, віку, виконуваних ними доручень.

Стаття 4.

У своїй діяльності  Рада учнівського самоврядування керується нормативно-правовими актами: Конституцією України, Загальною декларацією прав людини, Конвенцією ООН про права дитини, Законами України «Про освіту», «Про громадські організації», «Про дитячі та молодіжні громадські організації» та даним Статутом.

Стаття 5.

 Рада учнівського самоврядування будує свою роботу з органами управління, різними громадськими об’єднаннями та організаціями, педагогами і батьками на принципах взаємоповаги, співпраці і координації.

Стаття 6.

Рада учнівського самоврядування може мати свою символіку, засоби масової інформації, сторінки в соцмережах.

 

РОЗДІЛ II.

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ.

Стаття 7.

Розвиток соціально зрілої, творчої ініціативної особистості та реалізація її лідерського потенціалу й набуття досвіду в управлінській діяльності.

Стаття 8.

Створення умов для формування і розвитку соціально активної, життєво компетентної особистості, лідера, здатного до управління й організації діяльності колективу.

Стаття 9.

Запровадження демократичної системи учнівського самоврядування в заклади освіти та вироблення механізму їх взаємодії і координації.

Стаття 10.

Формування й розвиток соціально активної, гуманно спрямованої, національно свідомої особистості, з активною громадянської позицією, готової до самореалізації, розбудови, захисту своєї держави.

Стаття 11.

Забезпечення і захист прав та інтересів дітей та молоді, формування у них правової й загальної культури.

Стаття 12.

Широке залучення учнів  до соціально корисної діяльності.

Стаття 13.

Сприяння  всебічній реалізації дітьми та підлітками своїх інтересів, здібностей, прав та свобод на засадах загальнолюдських цінностей.

Стаття 14.

Стимулювання розвитку й реалізації лідерського потенціалу юнаків та дівчат у різних сферах їх життєдіяльності.

Стаття 15.

Підтримка ініціатив творчих об’єднань щодо вдосконалення навчання й виховання дітей та молоді, організації  їх дозвілля.

Стаття 16.

Підготовка молоді до майбутньої участі в керівництві державними та суспільними справами, реалізації набутих знань, умінь і навичок управлінської діяльності.

 

РОЗДІЛ III.

ЗМІСТ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ.

Стаття 17.

Органи учнівського самоврядування використовують різноманітні форми роботи, спираючись на запити, інтереси, творчість та ініціативу учнів, батьків та педагогів. Голова Ради учнівського самоврядування  безпосередньо взаємодіє з адміністраціями, головами батьківських комітетів закладів освіти Дзвиняцької ОТГ. Координує діяльність Ради учнівського самоврядування методист  з виховної роботи відділу освіти, молоді та спорту Дзвиняцької ОТГ.

Стаття 18.

Діяльність   Ради  учнівського  самоврядування ґрунтується на засадах:

  • самостійності учнівського самоврядування у межах своїх повноважень при вирішенні проблем  організації життєдіяльності закладів освіти;
  • відповідальність органів учнівського самоврядування перед учнями, педагогами та батьками;
  • наділення лідерів учнівського самоврядування повноваженнями та обов’язками, визначеними згідно з законодавством України  та даним Статутом;
  • різноманітності форм організації учнівського самоврядування.

Стаття 19.

Самоврядування  Ради учнівського самоврядування має двоступеневу структуру –  рада з делегованих представників органів учнівського самоврядування закладів освіти Дзвиняцької ОТГ та органи самоврядування в самих закладах освіти, дві частини якої тісно пов’язані між собою та працюють за спільно узгодженими програмами й планами.

Стаття 20.

Функціонування органів самоврядування здійснюється згідно з обраною структурою: міністерство культури, туризму та спорту, міністерство екології та праці, міністерство дозвілля, міністерство волонтерства та громадянської позиції, пресс-центр. Їх функції та напрями діяльності затверджуються  на засіданні Ради учнівського самоврядування.

Стаття 21.

Вищим органом учнівського самоврядування є загальні збори, які скликають не рідше одного разу на рік.

Стаття 22.

Загальні збори мають такі повноваження:

  • затверджують програми, Статут та інші важливі документи і рішення;
  • затверджують кількісний і персональний склад Ради учнівського самоврядування;
  • приймають рішення, що стосуються діяльності  Ради учнівського самоврядування,  і є обов’язковими для виконання;
  • приймають рішення, що спрямовані на покращення освітнього процесу у закладах освіти Дзвиняцької ОТГ, і носять рекомендаційний характер.

Стаття 23.

Зміст діяльності Ради учнівського самоврядування реалізується за напрямами:

  •                 широке залучення дітей та учнівської молоді до активної участі у житті колективу, громади;
  •                 розкриття, самовдосконалення, самореалізація особистості, її моральний, духовний, фізичний та соціальний розвиток;
  •                 захист прав та інтересів членів свого колективу;
  •                 організація життя та діяльності свого колективу;
  •                 організація просвітницької роботи серед однолітків;
  •                 підготовка до дорослого життя, орієнтовний вибір майбутньої професії;
  •                 формування національної самосвідомості, активної громадянської позиції, лідерських якостей, здатності до управлінської діяльності.
  •                 організація навчання дітей-лідерів;
  • використання інтерактивних форм роботи.

 

РОЗДІЛ IV.

ПРАВА УЧНІВ  ЗАКЛАДУ ОСВІТИ НА ЗДІЙСНЕННЯ
УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ.

Стаття 24.

Учні мають право на розвиток учнівського самоврядування у закладі освіти відповідно до чинних законів України.

Стаття 25.

Участь учнів в органах учнівського самоврядування гарантується правом:

  •                 обирати і бути обраними до органу учнівського самоврядування  закладу освіти;
  •                 брати активну участь у діяльності органів учнівського самоврядування та підрозділів;
  •                 звертатися до адміністрації закладу освіти з зауваженнями та пропозиціями щодо вдосконалення освітнього процесу в закладі освіти.

 

РОЗДІЛ V.

РАДА  УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ ДЗВИНЯЦЬКОЇ ОТГ.

Стаття 26.

Рада  учнівського  самоврядування  виконавчий орган учнівського самоврядування, робота якого спрямована на розвиток учнівської ініціативи, дисципліни та особливостей у відповідності з задоволенням своїх потреб та інтересів.

Стаття 27.

Рада  учнівського  самоврядування затверджується на загальних зборах і підзвітна їм на один навчальний рік.

Стаття 28.

До складу   Ради  учнівського  самоврядування  входять по 2 представники від органів учнівського самоврядування 8-11 класів (Дзвиняцький та Росільнянський ліцей), 8-9 класів (Космацька та Міжгірська* гімназії).

*На 2019-2020 н.р. представники від органу учнівського самоврядування 7-8 класів Міжгірської гімназії

Стаття 29.

 Голова  Ради  учнівського  самоврядування  обирається шляхом проведення виборчої кампанії та таємного голосування. Кандидат вважається обраний на посаду, якщо за нього проголосували простою більшістю голосів.

Стаття 30.

Засідання  Ради  учнівського  самоврядування  проводиться за відповідним планом 4 рази на рік. При виникненні проблем, які потребують негайного вирішення,  Рада  учнівського  самоврядування збирається на термінове позачергове засідання. Інформація щодо рішення Ради  учнівського  самоврядування  висвітлюється прес-центром на сторінці у соцмережі.

Стаття 31.

Повноваження членів Ради  учнівського  самоврядування припиняються з моменту завершення наступної виборчої кампанії і оголошення нового керівного складу РУС.

Стаття 32.

Повноваження членів  Ради  учнівського  самоврядування можуть бути припинені у разі:

  • складання повноважень за особистою заявою;
  • переходу до іншого закладу освіти;
  • відкликання закладом освіти свого представника зі складу РУС;  
  • у разі рішення Ради  учнівського  самоврядування  за поведінку, яка шкодить іміджу РУС.

 

РОЗДІЛ VI.

ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ГОЛОВИ РАДИ  УЧНІВСЬКОГО  САМОВРЯДУВАННЯ.

Стаття 33.

Голова Ради  учнівського  самоврядування, який є представником усіх органів учнівського самоврядування закладів освіти у взаємовідносинах з іншими структурами громади, діє як офіційний представник на заходах, у яких представлене учнівське самоврядування Дзвиняцької ОТГ.

Стаття 34.

Голова обирається з числа  Ради  на  основі загального рівного і прямого виборчого права при таємному голосуванні строком не менше, ніж на один навчальний рік. Вибори голови відбуваються згідно з Положенням про вибори голови  Ради учнівського самоврядування.

Стаття 35.

Голова здійснює загальну координацію діяльності  комісій Ради учнівського самоврядування.

Стаття 36.

Голова має право:

  • відвідувати збори педагогів, адміністрації закладів освіти  та відділу освіти, молоді та спорту;
  • планувати разом з відділом освіти, молоді та спорту виховну роботу;
  • висловлювати відверто свої думки і судження з усіх питань життя та діяльності учнівських колективів;
  • вносити пропозиції щодо вдосконалення освітнього процесу в закладах світи;

скликати чергові та позачергові засідання  Ради учнівського самоврядування;

  • розміщувати свої звернення до учнів у засобах масової інформації.

Стаття 37.

Голова зов’язаний:

  • дотримуватись  даного Статуту;
  • планувати, організовувати, координувати, контролювати роботу  ;

звітувати на загальних зборах  Ради учнівського самоврядування про свою діяльність;

  • оптимально використовувати навчальний час для духовного збагачення та культурного зростання;
  • проводити конференції з питань самоврядування;
  • виступати на захист прав та гідності учнів закладів освіти;
  • гідно представляти Раду серед інших рад учнівського самоврядування та громадських організаціях.

 

РОЗДІЛ VII.

ВЗАЄМОДІЯ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ
З ВІДДІЛОМ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ, АДМІНІСТРАЦІЯМИ, ПЕДАГОГІЧНИМИ КОЛЕКТИВАМИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ,
ІНШИМИ ОБ’ЄДНАННЯМИ ТА ОРГАНІЗАЦІЯМИ.

Стаття 38.

Взаємовідносини між Радою  учнівського самоврядування та відділом освіти, молоді та спорту, адміністраціями, педагогічними радами, іншими об’єднаннями та організаціями створюються на основі принципів взаємоповаги, толерантності та співпраці.

Стаття 39.

Координатор (методист з виховної роботи відділу освіти, молоді та спорту) призначає з числа педагогів-організаторів закладів освіти консультантів, які мають право дорадчого голосу і допомагають учням у вирішенні проблемних питань, спрямовують роботу Ради учнівського самоврядування.

Стаття 40.

Ради учнівського самоврядування  сприяє поширенню інформації про діяльність дитячих та молодіжних організацій, рухів, тісно співпрацює з товариствами і клубами за інтересами, що діють у Дзвиняцькій ОТГ та за її межами.

 

РОЗДІЛ VIII.

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ.

Стаття 41.

Статут Ради учнівського самоврядування  набуває чинності з дня його затвердження  загальними  зборами.

Стаття 42.

Припинення діяльності   Ради учнівського самоврядування здійснюється шляхом її ліквідації чи реорганізації за рішенням  загальних зборів не менше як 2/3 обраних представників або у випадках, передбачених чинним законодавством України.

 

 

Додаток 2.

План роботи Ради учнівського самоврядування Дзвиняцької ОТГ

на 2019-2020 н.р.

Робота впродовж року спрямована на вдосконалення лідерських якостей

№п/п

Зміст заняття

Дата проведен.

Місце проведення

Відповіда-льний

Приміт-ка

1.

Створення Ради учнівського самоврядування.

Обговорення і прийняття Статуту РУС на загальних зборах.

Вибори голови РУС.

Тренінг «Тайм-менеджмент: алгоритм побудови життєвої стратегії лідера».

Секрети успіху  від Романа Матлюка «Як досягти успіху».

Листопад 2019 р.

Актова зала Дзвиняцького ПК

Н.Мельник, координат-торка РУС;

Р.Матлюк, шоу-мен

29 листопада.

Бюлетені для голосування.

2.

Зустріч з відомими людьми краю.

Екскурсія до Богородчанського районного суду, поліції та приватного нотаріуса.

Лютий

2020 р.

Росільнянсь-кий ліцей

 Ірина Іванків

О.Василів

Н.Мельник

Т. Демчук

 

Спільно з Центром зайнятості

3.

Участь у пластовому інформаційному семінарі.

Участь у презентації «Молодіжний працівник у Дзвиняцькій ОТГ» (в рамках Програми Dobre). Роль учнівського самоврядування у створенні єдиної системи формування життєвих цінностей особистості.

Квітень

2020 р.

 Актова зала Дзвиняцького ПК

 Ірина Іванків

Г.Дронів

Н.Мельник

 

4.

Загальні збори. Підсумки роботи.

Дефіле у вишиванках.

Замінено онлайн-інформуванням з протидії Covid-19 та підведенням підсумків роботи й планування на наступний рік.

Травень

2020 р.

Актова зала Дзвиняцького ПК

Н.Мельник

Захід не відбувся через строгі карантинні обмеження.

 Zoom-конферен-ція

 

 

Додаток 3.

План роботи Ради учнівського самоврядування Дзвиняцької ТГ

на 2020-2021 н.р.

Робота впродовж року спрямована на вдосконалення  вмінь

1амо презентації, самореклами

п/п

Зміст заняття

Дата проведен.

Місце проведення

Відповіда-льний

Приміт-

ка

1.

Оновлення складу РУС, ознайомлення зі Статутом та планом роботи на 2020-2021 н.р.

Вибори голови РУС.

Про особливості організації учнівського самоврядування у закладах освіти згідно закону «Про повну загальну середню освіту». 

«Врятуй світ» (про сортування).

Жовтень

2020 р.

Молодіжні простори та заклади освіти ТГ

Н.Мельник

С.Гуцуляк

  Zoom-конферен-ція?  Онлайн-інструменти, зокрема Google Form для голосування

2.

Роль учнівського самоврядування у створенні єдиної системи формування життєвих цінностей особистості.

Тренінгові вправи онлайн.

Грудень

2020 р.

Молодіжні простори та заклади освіти ТГ

 

І.Цахнів

Н.Мельник

Zoom-конферен-ція

3.

Діалог «Молодіжна політика у Дзвиняцькій ТГ» (Дронів Г., начальниця Відділу освіти, Гринішак А., заступник голови громади).

Тренінг «Лідер: який він?».

Зустріч з юними кінематографами «Rosilna Production».

Лютий

2021 р.

Молодіжні простори та заклади освіти ТГ

Н.Мельник

О.Василів

О.Василів

 Zoom-конферен-ція

4.

Зустріч з успішними людьми рідного краю.

Тимбілдингові вправи на відкритому просторі.

Підведення підсумків та планування роботи на 2021-2022 н.р.Участь в онлайн-акціях «Все буде добре», «Global Lesya Ukrainka 2021», «Обличчя моєї України».

Травень

2021 р.

Молодіжний простір «Озеро Молодості»

Л.Магас Н.Мельник

А.Тичківська

 

Офлайн під відритим небом

 

Додаток 4.

 ЗАСІДАННЯ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ (РУС)

Дзвиняцької ОТГ

 

Дата проведення: 29 листопада 2019 р.

Час проведення: 09:30 – 13:00 год.

Місце проведення: Палац культури с. Дзвиняч.

Відповідальний за проведення: методист з виховної роботи відділу освіти, молоді та спорту Дзвиняцької ОТГ, педагог-організатор Дзвиняцького ліцею Наталія Мельник.

 

п/п

Зміст

Час

Примітка

1.

Вступне слово методиста з виховної роботи та координатора діяльності Ради учнівського самоврядування Наталії Мельник.

Ознайомлення зі Статутом, його затвердження.

09:30 – 10:00

Гімн України

 

 

 

відкрите голосування

2.

Передвиборчі виступи та вибори голови Ради учнівського самоврядування.

10:00 – 10:30

таємне голосування

3.

Інформаційне повідомлення про Міжнародний день боротьби зі СНІДом. Перегляд та обговорення відеоролика «Як захистити себе від ВІЛ-СНІД».

10:30 – 11:00

 

4.

Тренінг «Алгоритм побудови життєвої стратегії лідера" (тренер Наталія Мельник).

11:00 – 11:50

відео презентація «Діалог з Богом»

5.

Перерва.

11:50 – 12:00

 

6.

«Як досягти успіху?» секрети успіху від Романа Матлюка (в рамках зустрічей з відомими людьми краю).

12:00 – 13:00

 

 

Додаток 5.

Алгоритм побудови життєвої стратегії лідера. Тренінг.

 

Мета: створення теплої атмосфери, довірливих стосунків під час знайомства та визначення і узагальнення рис лідера.

Матеріал: «Деревоочікувань», листи ватману (3 шт.), кольорові маркери, фломастери, стікери на липучках, бейджики,  фліп-чарт, порожня баночка, тенісні м’ячі, камінці, пісок, вода у пляшці.

ХІД ТРЕНІНГУ

Всі учасники сидять на стільцях  у колі.

Вступне слово педагога-організатора (тренера).

     Попереду в нас тренінг, попереду в нас робота серйозна і водночас цікава. А сьогодні вам потрібно познайомитися одне з одним, зі мною як тренером і створити особливу атмосферу взаємоповаги, взаємодовіри, взаєморозуміння.                               

 

1. Вправа «Знайомство». Почнемо зі знайомства «Я – Наталія. Я не хвалюсь, але я …» (н-д, справедлива і відповідальна).

Вправа продовжується по колу.

- Дякую всім учасникам.

 

2. Вправа «Очікування». Сьогодні ми узагальнимо ваші знання про портрет лідера і спробуємо побудувати алгоритм життєвої стратегії лідера. На стікерах напишіть ваші очікування від тренінгу та озвучте кілька очікувань.   Всі стікери учаснки клеють на «Дерево очікувань»                                    

 

3. Озвучення правил.                                                                                         

4. Вправа «Життєві пріоритети». У порожню посудину тренер вкладає тенісні м’ячики і запитує:

- Посудина вся наповнена?

Ще досипає камінці, потім пісок:

- Посудина повністю заповнена?

Заливає воду.

- Аж тепер посудина заповнена. Якщо спочатку засипати пісок чи залити воду. Тенісні м’ячики помістяться? Ні.

Підсумок вправи. Уявіть, що тенісні м’ячики – це ваша сім’я, камінці – друзі, однокласники, пісок – житло, мопед, вода - телефон, планшет. Так і вжитті, якщо весь час проводити за комп’ютерною грою чи з гаджетом, то чи вистачить достатньо часу на спілкування з сім’єю, допомогу батькам. В житті дуже важливо вибирати головне, першочергове, визначати пріоритети.

 

5. Вправа «Лідер і менеджер».

- Хто такий менеджер? (Керівник, управлінець, директор). Чи може лідер бути менеджером? (Так). А чи завжди менеджер є лідером?

 (Відповіді учасників тренінгу)

 

Підсумок вправи. Не всі керівники є хорошими лідерами. І, якщо вас обрали старостою класу, гуртка, чи президентом учнівського самоврядування, ви маєте прагнути розвивати в собі якості справжнього лідера, щоб вас поважали, до вас прислухались, з вами радились, вам довіряли.

 

6. Вправа «Алгоритм побудови життєвої стратегії лідера».

Робота у двох групах, об’єднання у групи за розрахунком «камінь-ножиці-папір».

Одна група визначає, що треба для досягнення кінцевої цілі.

Друга група визначає, що заважає людині в досягненні мети.

Підсумок. В залежності від пріоритетів людини, будуть різні способи досягнення кінцевої мети. Важливою перешкодою для досягнення мети є час!

 

7. Емоційне розвантаження: перегляд відеоролика «Діалог з Богом».

8. Вправа «Підводимо підсумки». Тренер пропонує висловитись всім учасникам за шаблоном: «Я дізнався (лась)…», «Мені сподобалось…», «Бажаю…»

 

 

Додаток 6.

ЗАСІДАННЯ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ  (РУС) Дзвиняцької ОТГ

Дата проведення: 09 жовтня 2020 р.

Місце проведення: заклади освіти та молодіжні простори ОТГ.

Формат: онлайн-засідання на платформі Zoom.

 

п/п

Зміст роботи

Інструменти

Примітка

1.

Підключення до онлайн-конференції.

Правила роботи: вимкнений мікрофон, камера включена.

Обов’язково хтось один від закладу освіти працює з ПК (комп’ютер чи ноутбук).

Через 40 хв перепідключитись за тим самим посиланням (у Viber-групі «РУС Дзвиняцької ОТГ»).

Zoom

Viber

 

2.

Оголошення плану роботи:

1) інформаційне повідомлення про особливості організації учнівського самоврядування у закладах освіти. Наталія Мельник

2) вибори голови РУС на 2020-21 н.р (поки що). Всі учасники, окрім педагогів-організаторів.

3) «Врятуй світ» (про сортування). Наталія Мельник.

Zoom

1) презентація PDF

 

 

2) голосування у чаті Zoom

 

3) презентація PDF

 

3.

Реєстрація учасників онлайн-засідання.

Посилання на GoogleForm у Viber-групу «РУС» та чат Zoom

З «Мої нотатки» Viber

4.

Очікування від онлайн-засідання. Тестування нового інструменту.

Padlet дошка

(посилання у чат Zoom)

 

5.

«Учнівське самоврядування у закладі освіти». Наталія Мельник.

Демонструвати екран в Zoom, презентація

PDF

 

6.

Онлайн-вибори голови РУС: голосування у чаті Zoom.

Чат Zoom

 

7.

«Врятуй світ» (про сортування).

 

 

 

Виконання онлайн-завдання, використовуючи «олівець» Zoom.

Демонструвати екран в Zoom, презентація

PDF

 

8.

Посилання на вікторину до Дня захисника України.

Посилання у Viber-групу «РУС»

З «Мої нотатки» Viber

9.

«Чи справдились очікування?»

«Олівець» Zoom

 

10.

Побажання «Долоньки щастя».

Padlet дошка

(посилання у чат Zoom)

 

 

 

Додаток 7.

ЗАСІДАННЯ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ  (РУС) Дзвиняцької ТГ

Дата проведення: 03 березня 2021 р.

Формат: онлайн-засідання на платформі Zoom.

 

п/п

Зміст роботи

Інструменти

Примітка

1.

Підключення до онлайн-конференції.

Правила роботи: вимкнений мікрофон, камера включена.

Через 40 хв перепідключитись за тим самим посиланням (у Viber-групі «РУС Дзвиняцької ТГ»).

Zoom

Viber

 

2.

Оголошення плану роботи:

1) онлайн-діалог «Молодіжна політика у Дзвиняцькій ТГ»

 заступники голови громади, начальниця Відділу освіти, юристка;

2)   тренінг «Лідер: який він?»

 Наталія Мельник;

3)  «Все буде добре» (презентація гуртка Rosilna Production)

Олександр Василів.

Zoom

 

 

 

 

2) презентація PDF

 

3.

Реєстрація учасників онлайн-засідання.

Посилання на GoogleForm у   чат Zoom

З «Мої нотатки» Viber

4.

Очікування від онлайн-засідання.  Онлайн-інструмент Padlet-дошка «Мої очікування: три слова».

Padlet дошка

(посилання у чат Zoom та Вайбер-групу «РУС»)

https://padlet.com/nataliameljnyk78/2dp2nxkvxdmg6abu

5.

Онлайн-діалог «Молодіжна політика у Дзвиняцькій ТГ»

Голова РУС задає продумані питання (Чи продовжуватиме влада молодіжну політику у громаді, передбачену Стратегією розвитку? Чи закладені кошти для учнівської молоді у бюджеті громади? Чи буде бюджет участі? Чи буде підтримана програма «Обдаровані діти»? тощо).

Zoom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перепідключення

6.

Тренінг «Лідер: який він?»

 Наталія Мельник.

 

 

 

Про ефект Вертера.

Звернення до учнів.

Демонструвати екран в Zoom, презентація PowerPoint, відео

 

Листки А4 та ручки для нотаток

 

 

 

Перепідкючення

7.

«Все буде добре» (презентація гуртка Rosilna Production)

Олександр Василів.

Демонструвати екран в Zoom (відео)

 

8.

Побажання учасникам зумінару.

Jamboard

(посилання у чат Zoom та Вайбер-групу «РУС»)

https://jamboard.google.com/d/1sdg1AggGsKdaXH6SKU5n7pd1QGTo2hTJgyE2EYKmh2k/viewer?f=7

 

Додаток 8.

ЗАСІДАННЯ РАДИ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ  (РУС) ДЗВИНЯЦЬКОЇ ТГ

Дата проведення: 29 жовтня 2021 р.

Формат: онлайн-засідання на платформі Zoom.

 

п/п

Зміст роботи

Інструменти

Примітка

1.

Підключення до онлайн-конференції.

Правила роботи: вимкнений мікрофон, камера включена.

Через 40 хв перепідключитись за тим самим посиланням, що у Viber-групі «РУС Дзвиняцької ТГ».

 

Zoom

Viber

 

2.

Реєстрація учасників (заповнення реєстраційної форми)/

Про функції  Zoom: чат, реакції, коментарі (олівчик) на екрані.

Google Form у Вайбер і чат Zoom

https://docs.google.com/forms/d/1VNgC2IY5zK3_mHeWZNkE0GSfq7ABqrokCEZvEWnr4p4/edit?usp=sharing

3.

Оголошення плану роботи:

1)  «Історія успіху» від Мар’яни Циганин,  наша гостя;

2)    про соціальне партнерство. Презентація молодіжної ради, голова МР Владислав Яцків;

Присутні начальниця Відділу освіти, молоді, спорту і туризму Галина Дронів, координаторка МП «Комора» Світлана Гуцуляк

3) вибори голови РУС на 2021-2022 рр.

4) планування діяльності «Наші плани»

Zoom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

«Твій настрій та очікування на сьогодні»

Демонструвати екран та коментарі на екрані в Zoom

Презентація PowerPoint «Настрій та очікування»

5.

«Історія успіху» від Мар’яни Циганин,  наша гостя

Питання до гості. Подяка гості, що поділилась своєю історією успіху.

Zoom

 

 

 

 

 

Перепідключення

6.

 Соціальне партнерство

 Наталія Мельник.

 

Надати слово начальниці Відділу освіти Галині Дронів та координаторці МП «Комора» Світлані Гуцуляк.

 

 

 

 

Демонструвати екран в Zoom та реакції  

 

«Мозковий штурм»: чи знаєте ви про функціонування в нашій громаді (реакції «сердечко» якщо знають) РУС, МР, МП «Комора», ГО, будинки культури, бібліотеки, ОМС

7.

Презентація молодіжної ради Дзвиняцької ТГ

Голова молодіжної ради Владислав Яцків

Демонструвати екран в Zoom

Презентація PDF «Молодіжна рада Дзвиняцької ТГ»

 

Перепідключення

8.

Вибори голови Ради учнівського самоврядування.

Презентація кандидатів.

Відкрите голосування.

Вітання новообраного (-ої) голови РУС.

Zoom

9.

Планування діяльності «Наші ідеї та плани».

Заходи Всеукраїнської ради старшокласників «Все буде добре» (таланти, навички, обдарування), «Молодь+» (співпраця з МР), доброчинність.

Jambord

 

 

Демонстрація екрану

https://jamboard.google.com/d/1sdg1AggGsKdaXH6SKU5n7pd1QGTo2hTJgyE2EYKmh2k/edit?usp=sharing

10.

Прощання та побажання успіхів.

 

Фото на пам’ять

 

docx
Додано
4 листопада 2022
Переглядів
590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку