" Козацькому роду нема переводу"

Про матеріал
Знання, вміння та навички отримані учнями на заняттях фізичної культури поглиблюються та закріплюються в позаурочних заходах. В цьому напрямку використовуються такі форми позаурочної роботи: систематичне заняття у спортивних гуртках; заняття фізичною культурою протягом дня; участь в спортивних святах, змаганнях, спартакіаді як у самому училищі, так і серед навчальних закладів відповідного рівня. Мета проведення: зміцнення здоров’я людини та формування стійких мотивацій і потреб обережного ставлення до власного здоров’я. Виховування почуття відповідальності та згуртованості в колективі, вміння поводитися у нестандартних ситуаціях та приймати швидкі рішення. Місце проведення: спортивна зала ліцею . Обладнання та інвентар: канат, набивні м’ячі, секундомір, рулетка, свисток, гімнастичні турніки, фішки, гімнастичні килими. Судейська колегія: головний суддя, судді по дистанціях. У змаганнях приймають участь учні команд навчальних груп І, ІІ, ІІІ курсів, віднесених за станом здоров’я до основної та підготовчої медичних груп. Переможець змагань визначається за найменшою кількістю зайнятих місць.
Перегляд файлу

ДНЗ « Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»

 

 

 

 

Позаурочний спортивно-масовий захід

«КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Запоріжжя

Організація та проведення позаурочного заходу  по фізичній культурі «КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ» в  ДНЗ «              Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»

 

 Знання, вміння та навички отримані учнями на заняттях фізичної культури поглиблюються та закріплюються в позаурочних заходах. В цьому напрямку використовуються такі форми позаурочної роботи:  систематичне заняття у спортивних гуртках; заняття фізичною культурою  протягом дня; участь в спортивних святах, змаганнях, спартакіаді як у самому училищі, так і серед навчальних закладів відповідного  рівня.

 Мета проведення: зміцнення здоров’я людини та формування стійких мотивацій і потреб обережного ставлення до власного здоров’я. Виховування почуття відповідальності та згуртованості в колективі, вміння поводитися у нестандартних ситуаціях та приймати швидкі рішення.

 Місце проведення: спортивна зала  ліцею . 

 Обладнання та інвентар: канат, набивні м’ячі, секундомір, рулетка, свисток, гімнастичні турніки, фішки, гімнастичні килими.

 Судейська колегія: головний суддя, судді по дистанціях.

 У змаганнях приймають участь учні команд навчальних груп І, ІІ, ІІІ курсів, віднесених за станом здоров’я до основної та підготовчої медичних груп. Переможець змагань визначається за найменшою кількістю зайнятих місць.

 

 

 

 

План підготовки заходу

 

  1. Провести бесіду та інструктаж з приводу попередження травматизму під час змагань.
  2. Підготувати конкурсні завдання для змагань.
  3. Сформувати команди навчальних груп.
  4. Підготувати спортивний зал та спортивний інвентар.
  5. Сформувати суддівську колегію, ознайомити її з умовами заходу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

План проведення заходу

 " КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ»

1. Проведення відкриття заходу о 15-00 год.

2. Естафета "Перенос набивних м’ячів ".

3. Конкурс «Командний прес».

4. Конкурс «Підтягування»

5. Конкурс «Стрибки в мішках»

6. Конкурс "Перетягування канату".

7. Конкурс "Метання набивного м’яча ".

8. Підведення підсумків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма " КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ»

  1. Вишукування навчальних груп в спортивному залі для проведення відкриття заходу, привітання адміністрації навчального закладу та ознайомлення з умовами проведення змагань.

 

  1. Естафета "Перенос набивних м’ячів ".

В естафеті приймають участь по 8 учасників від кожної команди. Перший учасник по команді біжить з двома набивними м’ячами в руках, оббігая стійку, повертається на лінію старту . Кожний наступний учасник виконує теж саме. Переможець визначається за найменшим часом виконання.

 

  1. Конкурс «Командний прес ».

В конкурсі  приймають участь по 8 учасників від кожної команди.

4 приймають положення лежачі та кладуть руки на плечі друг друга, інші 4 тримають їх за ноги. Враховується кількість підйомів в положення сидячі до торкання грудьми ніг. Через 30 секунд міняються містами.  Переможець визначається за найбільшою кількістю повторів за 1 хвилину.

 

  1. Конкурс "Перетягування канату".

В конкурсі  приймають участь по 6 учасників  від кожної команди. Завданням конкурсу є перетягування суперника на  свій бік. Забороняється відривати руки від канату. Змагання проводяться за олімпійською системою. Переможець визначається  за найбільшою кількістю перетягувань суперника на свій бік.

 

 

 

  1. Конкурс «Стрибки в мішках»

В конкурсі  приймають участь по 8 учасників від кожної команди. Команда розміщується на лінії старту. Кожен учасник одягає мішок на ноги, по команді переміщується, оббігає стійку та повертається на лінію старту. Переможець визначається за найменшим часом виконання.

 

  1. Конкурс "Метання набивних м’ячів ".

В конкурсі  приймають участь по 6 учасників від кожної команди. 

Команда розміщується на лінії старту. Кожен учасник метає м’яч  як можна найдалі. Переможці визначаються за найбільшою відстанню  метання.

 

  1. Конкурс «Підтягування»

Кількість учасників  команди  5 юнаків. На виконання завдання дається 1 хвилина. Команда повинна за цей час зробити найбільшу кількість підтягувань. Учасники змінюються довільно. Переможець визначається за найбільшою кількістю підтягувань.

 

  1. Підведення підсумків, нагородження переможців.

Переможець змагань визначається за найменшою кількістю зайнятих місць в естафетах та конкурсах. Команди переможці нагороджуються  за 1-3 місця  грамотами.

 

 

Керівник фізичного виховання                  В. В. Ситніков

 

 

 

docx
Додано
22 березня 2022
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку