Критерії оцінювання за професією Агент з постачання

Про матеріал
КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ КОМПЛЕКСНИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ЗАВДАНЬ Комплексне контрольне завдання для оцінки знань здобувачів освіти з професійно-теоретичної підготовки професії 4133 «Адміністратор» оцінюється за 12-бальною шкалою. У комплексному контрольному завданні міститься 30 завдань, кожне з яких має 6 питань. Максимальна оцінка за кожну відповідь на питання 12 балів. Для виведення загальної оцінки по завданню набрана кількість балів ділиться на 6. Здобувачу освіти необхідно ґрунтовно викладати матеріал, висловлювати власну позицію і переконливо її аргументувати; самостійно знаходити, оцінювати та використовувати теоретичні основи питання; вміти узагальнити вивчений матеріал, використовуючи набуті знання і вміння.
Перегляд файлу

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ
КОМПЛЕКСНИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ЗАВДАНЬ

ПРОФЕСІЙНО-ТЕОРЕТИЧНА ПІДГОТОВКА

 

Професія 4131 «Агент з постачання»

Кваліфікація: агент з постачання

 

Комплексне контрольне завдання для оцінки знань здобувачів освіти з професійно-теоретичної підготовки професії 4133 «Адміністратор» оцінюється за 12-бальною шкалою.

У комплексному контрольному завданні міститься 30 завдань, кожне з яких має 6 питань.

Максимальна оцінка за кожну відповідь на питання 12 балів.

Для виведення загальної оцінки по завданню набрана кількість балів ділиться на 6.

Здобувачу освіти необхідно ґрунтовно викладати матеріал, висловлювати власну позицію і переконливо її аргументувати; самостійно знаходити, оцінювати та використовувати теоретичні основи питання; вміти узагальнити вивчений матеріал, використовуючи набуті знання і вміння.

Бали

Характеристика знань

Початковий рівень

 

1

Здобувач освіти має базові загальні знання теоретичного матеріалу з окремих дисциплін та не знає вимоги безпеки праці для агента з постачання. Під час відповіді на кваліфікаційне завдання припускається значних помилок.

2

Здобувач освіти має незначні загальні знання теоретичного матеріалу неповно, не усвідомлено виконує окремі фрагменти теоретичних завдань. Під час відповіді допускає суттєві помилки, які не може виправити. Має уявлення щодо вимог безпеки для агента з постачання.

3

Здобувач освіти має загальні базові знання теоретичного матеріалу з окремих предметів. Відповідь учня елементарна, фрагментарна, зумовлюється початковими уявленнями про організацію товарознавства та бухгалтерський облік, технологію торгівлі,  використання інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності. На рівні запам'ятовування без достатнього розуміння описує вимоги безпеки праці для агента з постачання.

Середній рівень

 

4

Здобувач освіти має обмежений обсяг знань теоретичного матеріалу з окремих дисциплін у формі понять, володіє матеріалом з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності в неповному обсязі. Знає правила ведення переговорів з постачальниками та партнерами та  етикет ділових відносин, при яких допускає значну кількість помилок, які самостійно виправити не може. Знайомий з правилами техніки безпеки.

5

Здобувач освіти має обмежений обсяг знань, з окремими помилками здатний дати визначення основних понять з дисциплін. Учень на рівні запам'ятовування без достатнього розуміння відтворює основний теоретичний матеріал матеріал з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності. Знає деякі правила ведення переговорів з постачальниками та партнерами, етикет ділових відносин, основи  організації  праці та прийоми проведення маркетингу ринку товарів. Може частково обґрунтувати і проаналізувати свою відповідь. Знайомий з правилами техніки безпеки.

6

Здобувач освіти має обмежений обсяг знань, відтворює основний теоретичний матеріал з дисциплін та будує відповідь у засвоєній послідовності. Відповіді на завдання з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності. Частково знає номенклатуру і норми витрат сировини, матеріалів та інших товарно-матеріальних цінностей, умови їх зберігання і транспортування, основи  організації  праці, прийоми проведення маркетингу ринку товарів.  Володіє основам правила ведення переговорів з постачальниками і партнерами та етикет ділових відносин.

З окремими помилками дає визначення основних понять, може частково аналізувати інформацію по обраному варіанту, порівнювати і робити висновки. Може розповісти про правила безпеки праці для агента з постачання.

Достатній рівень

 

7

Здобувач освіти має широкі загальні знання і конкретні базові знання теоретичного матеріалу з дисциплін, вміє наводити стандартні приклади. Дає визначення основних понять, аналізує, порівнює, робить висновки. Відповіді на завдання з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності в цілому правильні, але містять неточності і не достатньо обґрунтовані. Допускає несуттєві помилки, які може частково виправити. Знає та дотримується правил з безпеки праці для агента з постачання.

8

Здобувач освіти має широкі, загальні та базові теоретичні знання з дисциплін. Дає визначення основних понять, аналізує, порівнює інформацію з обраного варіанту, встановлює її зв'язок з професією агент з постачання та робить висновки. Відповіді на завдання з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності повні, логічні, обґрунтовані, але з деякими неточностями. Під час відповіді здобувая освіти характеризує засвоєний матеріал в іншій послідовності, не змінюючи логічних зв’язків. Дотримується правил з безпеки праці агента з постачання та пояснює їх основні вимоги.

9

Здобувач освіти має широкі загальні та базові теоретичні знання з дисциплін, володіє основним матеріалом, пов’язаним з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності, так і в дещо ускладнених умовах. Володіє обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності  та трудового законодавства в межах професійної діяльності. Дає визначення основних понять, аналізує, порівнює і  систематизує інформацію, встановлює зв’язок з професією агент постачання та робить висновки. Його відповідь у цілому правильна,  достатньо обґрунтована. Уміє аналізувати і систематизувати інформацію, використовує загальновідомі докази у власній аргументації. При відповіді та виконанні деяких  завдань припускається незначних помилок, які можна виправити. Пояснює зміст вимог до правил безпеки праці для агента з постачання.

Високий рівень

 

10

Здобувач освіти володіє узагальненими системними знаннями теоретичного матеріалу з дисциплін в повному обсязі та здатен їх ефективно використовувати для виконання всіх передбачених комплексних кваліфікаційних  завдань з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності, так і в дещо ускладнених умовах. Володіє обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності  та трудового законодавства в межах професійної діяльності. Відповідь здобувача освіти повна, правильна, логічна, містить аналіз,  систематизацію, узагальнення теоретичного матеріалу. Описує правила і порядок приймання і відправлення вантажів, замовлення контейнерів і транспортних засобів, оформлення документів на одержані і відправлені вантажі,  номенклатуру і норми витрат сировини, матеріалів та інших товарно-матеріальних цінностей, умови їх зберігання і транспортування. Може охарактеризувати правила ведення переговорів з постачальниками та партнерами. Володіє знаннями з етикет ділових відносин. Пояснює зміст вимог до правил безпеки праці для агента з постачання. Виявляє творчий інтерес до обраної професії.

11

Здобувач освіти володіє узагальненими системними знаннями теоретичного матеріалу з дисциплін в повному обсязі. Відповідь учня повна, правильна, логічна, містить аналіз, систематизацію, узагальнення відповідей на завдання з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності. Володіє знаннями з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності  та трудового законодавства в межах професійної діяльності.  Описує правила і порядок приймання і відправлення вантажів, замовлення контейнерів і транспортних засобів, оформлення документів на одержані і відправлені вантажі. Знає права і обов’язки працівників, режим їх роботи. Може охарактеризувати основи ділової етики та правила ведення переговорів з постачальниками та партнерами. Володіє знанями з оформлення документації стосовно професійних вимог. Має міцні знання про вимоги до професійних обов’язків агента з постачання. Установлює причинно-наслідкові та міжпредметні зв’язки. Робить аргументовані висновки. Виявляє пізнавально-творчий інтерес до професії агент з постачання, нової техніки і технології. Пояснює зміст вимог до правил безпеки праці для агента з постачання.

12

Здобувач освіти володіє повними системними знаннями теоретичного матеріалу з дисциплін в повному обсязі (з використанням технологічної термінології) та ефективно їх застосовує для виконання кваліфікаційних завдань. Знає всі вимоги до професії агента з постачання та функції його діяльності. Відповідь учня повна, правильна, логічна, містить аналіз, систематизацію, узагальнення відповідей на завдання з організації товарознавства та бухгалтерського обліку, технології торгівлі,  використанні інформаційних систем та технологій в комерційній діяльності. Володіє знаннями з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності  та трудового законодавства в межах професійної діяльності. Установлює причинно-наслідкові та між предметні звязки. Робить аргументовані висновки.

Правильно і усвідомлено використовує всі види документації для роботи за професією. Здобувач освіти знає основи організації матеріально-технічного постачання і вантажно-розвантажувальних робіт, правила і порядок приймання і відправлення вантажів, замовлення контейнерів і транспортних засобів, оформлення документів на одержані і відправлені вантажі, номенклатуру і норми витрат сировини, матеріалів та інших товарно-матеріальних цінностей, умови їх зберігання і транспортування. Описує основи  організації  праці, прийоми проведення маркетингу ринку товарів. Знає права і обов’язки працівників, режим їх роботи. Може охарактеризувати основи ділової етики та правила ведення переговорів з постачальниками та партнерами. Володіє знаннями з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності  та трудового законодавства в межах професійної діяльності. Виявляє пізнавально-творчий інтерес до професії агент з постачання, нової техніки і технології. Вміє вирішувати проблемні ситуації. Пояснює зміст вимог до правил безпеки праці для агента з постачання.


 

docx
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
98
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку