Кроки назустріч одне одному. Своєрідність вирішення проблеми батьків і дітей в оповіданні Джеймса Олдріджа “Останній дюйм”

Про матеріал
Кроки назустріч одне одному. Своєрідність вирішення проблеми батьків і дітей в оповіданні Джеймса Олдріджа “Останній дюйм”. Дану презентацію можна використовувати на уроках під час творчості Джеймса Олдріджа у 7 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кроки назустріч одне одному. Своєрідність вирішення проблеми батьків і дітей в оповіданні Джеймса Олдріджа “Останній дюйм”

Номер слайду 2

Джеймс Олдрідж

Номер слайду 3

Червоне море

Номер слайду 4

“Жителі “Червоного моря

Номер слайду 5

Живий світ Червоного моря

Номер слайду 6

Світ акул

Номер слайду 7

В Червоному морі більше 44 видів акул

Номер слайду 8

Словникова робота Дюйм – одиниця довжини в системі англійських мір, що дорівнює 2,54 см. Конфлікт – це зіткнення поглядів, смаків, уявлень. Це той маленький вузлик, не розв’язавши якого, неможливо йти далі.

Номер слайду 9

Останній дюйм

Номер слайду 10

Бен і Деві на морі

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Прийом «Незакінчене речення» - Останній дюйм у стосунках батьків і дітей можна подолати, якщо… ( відповіді учнів) Останній дюйм буде розділяти батьків і дітей, якщо … (відповіді учнів) Як можна зрозуміти назву твору? Символом чого він став? Які символи ще є у оповіданні? Чи долали ви останній дюйм? ( відповіді учнів) Який рецепт пропонує письменник для подолання відчуженості між батьками і дітьми, між людьми взагалі?

Номер слайду 13

«Цитатна доріжка»   «Любов виникає з любові, коли хочу ,щоб мене любили, я сам перший люблю» Г.Сковорода. «Любити – жити життям того, кого любиш» Л.Толстой. “Життєві негаразди лише загартовують.” А. де Сент–Екзюпері. “Занепад духу в тяжкій життєвій ситуації – це твоя поразка, загибель.” О. Твардовський. “Збери всі сили свого духу, щоб неможливе стало можливим.” Дж. Олдрідж “Найбільша перемога – це перемога над самим собою.” А. Леонов.

Номер слайду 14

Домашнє завдання Високий рівень – прочитати оповідання “Акуляча клітка”, скласти “Помічник для спілкування людей між собою”, використовуючи лише цитати із тексту. Достатній рівень – написати твір-роздум “Як порозумітися з людиною?” Середній рівень – порівняйте значення слова “останній” у новелі О.Генрі та Дж.Олдріджа.

Номер слайду 15

Останній дюйм, останній дюйм, останній… Коли акули шматували тіло, Від смерті до життя один лиш крок Одна лиш думка, мов вогонь, горіла, Пульсує невгамовно рана давня – Повинен жити – як без нього син? Самотність, що сягає до зірок. І виплив із безодні моря він… Хоч батько був героєм, він не вірив, Малий… Він подорослішав за днину, Що син його стежиною піде. Він діяв як уславлений герой! У 10 років Деві – ще дитина За ці години вмерла в нім дитина – Так думав донедавна мужній Бен. І народився лицар, мужній воїн. Так, Деві бачив батькову байдужість, Через «не можу» тіло він тягнув, Зневагу, неприховану печаль… Через «не можу» кермував літак, Коли злітав літак, – боявся дуже. Через «не можу» силу він відчув, Та батько показав, як кличе даль! Бо мусив подорослішати так. У Бена – все життя – це виклик смерті! Останній дюйм, останній дюйм, останній… У серці полягти – перемогти! Хай батько втратив руку, зрозумів, Бо справжній чоловік – міцний і впертий! Що син – його підтримка й сподівання, Герой, і цим героєм будеш ти! Любові не шкодуйте для синів! Автор Кадура Людмила

Номер слайду 16

Последний дюйм, его преодолеть, Кто сможет сам, кому, увы помогут Последний миг, что можно тут успеть? Стараться выжить иль стремиться к Богу? Кто может знать, что следует за чем, Как наша жизнь, кто знает что с ней будет… Печать его лежала на челе, Но знаний груз от жизни не убудет… Познанье мира – это ли судьба? Узнать предназначенье сможет каждый. И кто нам скажет – где предел, когда… Но знак судьбы увидишь лишь однажды... Автор Кисляк Інна

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

ppt
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
27 березня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку