Кросенс "Аліса в Країні Див"

Про матеріал
Кроссенс – асоціативна головоломка нового покоління. Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд», яке в перекладі з англійської мови означає «перетин слів». Починати розгадувати кроссенс можна з будь-якої картинки, що розпізнається, але центральним є квадрат під номером 5. Центральна картинка, за бажанням автора, може бути пов’язана за змістом зі всіма зображеннями в кроссенсі. Але зазвичай потрібно встановити зв’язки по периметру між квадратами 1-2, 2-3, 3-6, 6-9, 9-8 8-7, 7-4, 4-1 («основа»), а також по центральному хресту між квадратами 2-5, 6-5, 8-5 и 4-5 («хрест»). Таким чином, кроссенс є сукупністю дванадцяти (за числом сусідніх пар) асоціативних головоломок. Відповідь не завжди є однозначною, але в більшості випадків ті, хто відгадують, знаходять однаковий ланцюжок асоціацій. Якщо образи на зображеннях прості і логічні, то для розгадки кроссенса треба лише знання фактів. У такому разі правильна відповідь одна і тематика конкретна Робота з кроссенсом відображає глибину розуміння учнями вивченої теми. Разом із тим кроссенс сприяє 1. розвиткові логічного, образного і асоціативного мислення, уяви; 2. прояву нестандартного мислення і креативності; 3. розвиває можливість самовираження
Перегляд файлу

                                                       Льюїс Керролл "Аліса у КраїніДив"                        

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\pic_1531742393.png

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\220px-Alice_Liddel_-_Beggar_Girl.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\Без названия (4).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\8adadd3334f63773c55fb83e5cb98b09.gif

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\Без названия (1).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\1539690547115290714.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\084dc8b34d529da55e447c09d320778e.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\Без названия (5).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\p1055707_5e8d895c5b31c.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


По периметру:

1 - 2.  Льюїса Керролла називають найзагадковішим письменником Англії. У його особистості поєдналося непоєднуване: математик і письменник, священик і фотограф, філософ і великий друг дітей.

2 – 3. Серед добрих знайомих Керролла були доньки ректора Оксфордського коледжу Крайст Черч. Саме для його улюблениці Аліси Лідделл та її сестричок і була створена повість-казка "Аліса в Країні Див".

3 – 4.  Уперше в історії літературної казки Л. Керролл зробив головною героїнею книжки реальну дівчинку, а точніше - її творчу уяву, що здатна породжувати інший світ - Країну Див.

4 –5. Усі земні правила тут летять шкереберть, тут можна бігати за Білим Кроликом, робити дурниці, дражнитися й поводитися неправильно.

5 – 6. У Країні Див можна вигадувати казна-що, зустрічатися з дивними героями, допомагати або сперечатися з ними, висловлювати власну думку.

6 – 7. Можна не підкорятися королю й королеві й узагалі нікого не боятися.

8 – 1.  Кожній людині, стверджував Льюїс Керролл, свій особистий простір, її особиста свобода.

По хресту:

2 – 9. У вікторіанській Англії діти мусили ходити повільно й поважно, говорити правильною й гарною мовою, гратися в тихі й малорухливі ігри, не дошкуляти дорослим й займатися лише корисними справами.

4 – 9.  В уявному світі, з одного боку, знайшли відображення проблеми освіти, виховання, судочинства, усього суспільного устрою вікторіанської доби, доволі суворого до людини. З іншого боку, в уявному світі відобразилося те, про що не прийнято було говорити в той час - мрії, почуття, прагнення людини.

6 – 9. Але дітям хотілося бігати, стрибати, мріяти, бути вільними й обирати свої власні шляхи в усьому.

8 – 9.  Кожна людина прагне свободи у своєму житті, творчості й думках.

 

                                     

 

                                       Ільченко Микола Миколайович, учитель зарубіжної літератури Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст.№11

                                       Ільченко Алла Михайлівна,. учитель зарубіжної літератури Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст.№11

 

doc
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
774
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку